Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

Gepubliceerd op 12 augustus 2019 - 09:23 1 reactie Samen met De Bode
ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het zuiden, midden en oosten van het land. In de loop van de middag en in de avond worden er enkele pittige onweersbuien verwacht. Plaatselijk met hagel en windstoten van 60-70 kilometer per uur. In korte tijd valt er veel regen, mogelijk meer dan 20 millimeter.
Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

De zwaarste buien zijn vanmiddag en aan het begin van de avond in het zuiden, midden en oosten van het land. Het westen en noorden had vanochtend al te maken met enkele onweersbuien. De buien kunnen stevig uitpakken met onweer, hagel en windstoten tot 75 km/uur. Daarbij zal in korte tijd veel neerslag vallen. Toch worden er geen extreem grote neerslaghoeveelheden verwacht. Dat komt doordat de buien snel over trekken.

Het KNMI verwacht dat er de komende dagen vaker een waarschuwing voor onweersbuien komt. Het blijft wisselvallig de komende dagen. Buien kunnen morgen ook gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. Al zijn deze buien minder stevig dan de buien die vandaag verwacht worden. Het blijft vrij koel zomerweer met maxima van 17 tot 21 graden. Het blijft herfstachtig voor de tijd van het jaar.

Reacties (1)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

elkebliek 1 week geleden
Net een pittige bui gehad boven Vlissingen en ik hoor het nog rommelen iets verder weg door het onweer. ONweer nee hoor best even lekker voor mens en dier en de bomen en planten. Van mij mag het nog even doorgaan maar dan moet het voor vandaag ook klaar zijn. Maar wie ben ik. Gelukkig komt het weer zoals het komt.