Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

THOLEN - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het zuiden, midden en oosten van het land. In de loop van de middag en in de avond worden er enkele pittige onweersbuien verwacht. Plaatselijk met hagel en windstoten van 60-70 kilometer per uur. In korte tijd valt er veel regen, mogelijk meer dan 20 millimeter.

De zwaarste buien zijn vanmiddag en aan het begin van de avond in het zuiden, midden en oosten van het land. Het westen en noorden had vanochtend al te maken met enkele onweersbuien. De buien kunnen stevig uitpakken met onweer, hagel en windstoten tot 75 km/uur. Daarbij zal in korte tijd veel neerslag vallen. Toch worden er geen extreem grote neerslaghoeveelheden verwacht. Dat komt doordat de buien snel over trekken.

Het KNMI verwacht dat er de komende dagen vaker een waarschuwing voor onweersbuien komt. Het blijft wisselvallig de komende dagen. Buien kunnen morgen ook gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. Al zijn deze buien minder stevig dan de buien die vandaag verwacht worden. Het blijft vrij koel zomerweer met maxima van 17 tot 21 graden. Het blijft herfstachtig voor de tijd van het jaar.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

elkebliek 7 maanden geleden
Net een pittige bui gehad boven Vlissingen en ik hoor het nog rommelen iets verder weg door het onweer. ONweer nee hoor best even lekker voor mens en dier en de bomen en planten. Van mij mag het nog even doorgaan maar dan moet het voor vandaag ook klaar zijn. Maar wie ben ik. Gelukkig komt het weer zoals het komt.

Meer uit Tholen

Oranjevereniging Wemeldinge gaat voor 'topfeest' volgend jaar

WEMELDINGE - Een streep zetten door de festiviteiten voor Koningsdag was moeilijk, maar inmiddels is Oranjevereniging Wemeldinge opgelucht. “We hebben er tegenaan gehikt, maar gaan nu voor een groot feest in 2021”, vertelt Saskia Houtekamer van de oranjevereniging.

5 uur geleden
'Beperkende maatregelen rond corona worden verlengd'

THOLEN - De beperkende maatregelen rondom het coronavirus zoals die in heel Nederland gelden tot 6 april worden verlengd. Dat meldt de NOS, die zich daarbij baseert op bronnen in Den Haag.

5 uur geleden
Deze week is de Bode hier af te halen

GOES - In verband met het coronavirus is Weekblad de Bode deze week via verspreidpunten in heel Zeeland af te halen. De krant wordt deze week niet huis-aan-huis bezorgd. Via de website van Weekblad de Bode, www.internetbode.nl, is per editie (klik rechtsboven) te zien waar de krant is op te halen. Ontwikkelingen

5 uur geleden
Deze week is de Bevelandse Bode hier af te halen

GOES - De Bevelandse Bode wordt vanwege de verspreiding van het coronavirus deze week niet huis-aan-huis verspreid, maar via afhaalpunten. In de week voor Pasen verspreiden we de krant wel huis-aan-huis. Daarna kijken we, afhankelijk van ontwikkelingen, naar de beste manier van verspreiden. De krant is op onderstaande adressen af te halen:

7 uur geleden
Marcel de Lannoy biedt voorbijgangers een vrolijk plaatje

MIDDELBURG – De voortuin van Marcel de Lannoy is een miniversie van het bloemenparadijs Keukenhof. Met meer dan 5000 bloembollen heeft hij een oase van kleuren gemaakt. “Mensen die langslopen blijven staan kijken, dat vind ik leuk. Ik deel graag de vreugde van mijn tuin met anderen.”

8 uur geleden
Groene en gele kaarten verspreid in Sint-Maartensdijk: 'Ik wil helpen' of 'Ik heb hulp nodig'

SINT-MAARTENSDIJK - In navolging van de nieuwsbrief die vorige week huis aan huis bezorgd in Sint-Maartensdijk, zijn dit weekend ook groene en gele kaarten bij de bewoners verspreid.

9 uur geleden
Stationsbrug is terug op zijn plek

MIDDELBURG - De gerestaureerde Stationsbrug in Middelburg is maandag teruggeplaatst op zijn plek.

9 uur geleden