Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

THOLEN - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het zuiden, midden en oosten van het land. In de loop van de middag en in de avond worden er enkele pittige onweersbuien verwacht. Plaatselijk met hagel en windstoten van 60-70 kilometer per uur. In korte tijd valt er veel regen, mogelijk meer dan 20 millimeter.

De zwaarste buien zijn vanmiddag en aan het begin van de avond in het zuiden, midden en oosten van het land. Het westen en noorden had vanochtend al te maken met enkele onweersbuien. De buien kunnen stevig uitpakken met onweer, hagel en windstoten tot 75 km/uur. Daarbij zal in korte tijd veel neerslag vallen. Toch worden er geen extreem grote neerslaghoeveelheden verwacht. Dat komt doordat de buien snel over trekken.

Het KNMI verwacht dat er de komende dagen vaker een waarschuwing voor onweersbuien komt. Het blijft wisselvallig de komende dagen. Buien kunnen morgen ook gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. Al zijn deze buien minder stevig dan de buien die vandaag verwacht worden. Het blijft vrij koel zomerweer met maxima van 17 tot 21 graden. Het blijft herfstachtig voor de tijd van het jaar.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

elkebliek 6 maanden geleden
Net een pittige bui gehad boven Vlissingen en ik hoor het nog rommelen iets verder weg door het onweer. ONweer nee hoor best even lekker voor mens en dier en de bomen en planten. Van mij mag het nog even doorgaan maar dan moet het voor vandaag ook klaar zijn. Maar wie ben ik. Gelukkig komt het weer zoals het komt.

Meer uit Tholen

Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Hij beloofde meer te zullen doen dan op de winkel passen alleen. "Mensen mogen mij erop aanspreken als ze verschil merken met een kroonbenoemde burgemeester", zei Naterop in zijn eerste toespraak als burgervader van Kapelle.

4 uur geleden
Die Heenetrecht geniet van Woaimiddag

OUD VOSSEMEER - Obs Die Heenetrecht is de carnaval goed begonnen. Vrijdagmiddag was er een speciale 'Woaimiddag' en werd er volop gefeest en gehost met carnavalsvereniging 'De Vlooientrappers. Uitgedost in hun mooiste feestkleding, maakten ze er uiterst gezellig feestje van vol muziek en polonaises. De kinderen startten om 13.30 uur. en het laatste kwartier mochten ook de ouders en peutertjes mee feesten.

5 uur geleden
Ovenhuis Thermphos met explosie tegen de vlakte

VLISSINGEN - Met een grote knal is vrijdag om 16.00 uur het ovenhuis van de voormalige Thermphos uit elkaar geëxplodeerd. Dit ging met behulp van springstof. De knal was tot in de wijde omtrek te horen.

6 uur geleden
Verdachte van moord op vrouw in Oostkapelle blijft langer vastzitten

OOSTKAPELLE - De man die verdacht wordt van de moord op een buurvrouw in appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle, vorig jaar mei, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank vrijdag besloten.

8 uur geleden
Juliana Slag & Vlag repeteert voor Special Olympics

MIDDELBURG – In molen De Hoop in Middelburg is het trommelen geblazen met de slagwerkers van Juliana Slag & Vlag. Dit is de nieuwste afdeling van Juliana Korpsen Middelburg. Bij Juliana Slag & Vlag kunnen mensen met een verstandelijke beperking muziek maken en dansen.

9 uur geleden
Rob Duijm neemt afscheid als raadslid voor het CDA

THOLEN - Na ongeveer tien jaar deel uitgemaakt te hebben van de Thoolse gemeenteraad heeft Rob Duijm besloten om afscheid te nemen als CDA-raadslid. Hij wordt opgevolgd door Michael Schoonen.

10 uur geleden
Museum Veere maakt kans op Nationale Vrijwilligersprijzen

VEERE - Museum Veere is één van de twaalf initiatieven die kans maken op de Nationale Vrijwilligersprijzen.

11 uur geleden