Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cocaïnewasserij ontdekt door dumping drugsafval

Cocaïnewasserij ontdekt door dumping drugsafval

SINT MAARTENSDIJK - De politie heeft donderdagochtend 19 juli twee personen aangehouden na onderzoek van gedumpt drugsafval. Ook is een cocaïnewasserij ontdekt. 

In september vorig jaar werden er in Ossendrecht meerdere vaten met gedumpt drugsafval ontdekt. Naar aanleiding van een oplettende getuige, zijn toentertijd een man uit Zevenbergen en een man uit Breda opgepakt. Onderzoek van de politie leidde ertoe dat donderdag om 06.00 uur een inval gedaan kon worden aan de Vierde Dijk. Hierbij zijn twee personen, een 64-jarige man en een 55-jarige vrouw, aangehouden. In de loods ontdekte de politie een cocaïnewasserij. De twee verdachten zijn aangehouden en de wasserij is geruimd. 

Natuurschade
Het dumpen van drugsafval heeft veel gevolgen voor de natuur, de synthetische stof is namelijk erg giftig. Volgens de politie is het nog een flinke klus om gedumpt drugsafval te verwijderen. “Het is niet alleen een kwestie van de grond afgraven om deze giftige vloeistoffen te verwijderen. De mensen die dat moeten doen moeten beschermd kunnen werken en de giftige grond moet gesaneerd worden, dus afgegraven en gereinigd worden”, laten ze weten. Bij de dumping in Ossendrecht kostte dat tienduizenden euro’s. De eigenaar van die grond draait daarvoor op, terwijl die zelf niets fout heeft gedaan. In Ossendrecht heeft Natuurmonumenten die rekening moeten betalen.

Meer uit Tholen

Kop-staartbotsing op de Vossemeersebrug: Brug tijdelijk afgesloten

NIEUW-VOSSEMEER/OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug tussen Oud- en Nieuw-Vossemeer was vanochtend een tijdje dicht vanwege een botsing. Er waren een bestelbus en een personenauto betrokken bij het ongeval op de Molenweg aan de Brabantse kant van de brug.

2 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 400 graven op begraafplaats Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER/THOLEN - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 400 graven op de begraafplaats in Oud-Vossemeer. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

5 uur geleden
Twee bestuurders raken gewond bij botsing op de Duivekeetseweg

OUD-VOSSEMEER - Op de Duivekeetseweg in Oud-Vossemeer zijn op woensdagochtend twee bestuurders gewond geraakt bij een botsing. 

6 uur geleden
Thoolse verenigingen halen 13 duizend euro op: Totale opbrengst 16,3 miljoen

THOLEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een ongekend succes, Er werd maar liefst 3,6 miljoen euro meer opgehaald dan vorig jaar. 310.000 leden van 5.710 verenigingen zetten zich in en maakten zo het verschil voor hun club. Verenigingen uit Tholen haalden samen 13.766,40 euro op. 

8 uur geleden
Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

23 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

1 dag geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

1 dag geleden