Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coca-Cola stijgt op drukke beursdag in New York

Coca-Cola stijgt op drukke beursdag in New York

NEW YORK (ANP) - Coca-Cola behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Consumenten laten zich niet afschrikken door de hogere prijzen die de fabrikant vraagt voor zijn frisdranken. Het concern boekte afgelopen kwartaal meer winst en omzet dan verwacht. Ook het verkoopvolume nam toe ondanks de prijsverhogingen. Dankzij de sterke resultaten schroefde Coca-Cola ook zijn verwachtingen voor het hele jaar opnieuw op. Het aandeel werd 3,3 procent hoger gezet.

Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalrapporten voor de kiezen. Zo kwamen naast Coca-Cola ook 3M en General Electric (GE) met resultaten. Beide industrieconcerns waren ook positiever over de winst dit jaar, na sterker dan verwachte kwartaalresultaten. 3M, dat eerder dit jaar al aankondigde 6000 medewerkers te ontslaan, profiteerde daarbij van kostenverlagingen. Het aandeel won 4,6 procent. GE (plus 3,8 procent) deed goede zaken met zijn tak voor vliegtuigmotoren dankzij het sterke herstel van het vliegverkeer.

Ook General Motors opende de boeken. De autofabrikant presteerde in het afgelopen kwartaal beter dan kenners hadden verwacht. Door de voortslepende stakingen bij het bedrijf kan GM echter niet zeggen of het dit jaar nog een winst van 14 miljard dollar zal realiseren. Door de staking van de vakbond United Auto Workers, die nu in de zesde week zit, moet GM die winstdoelstelling loslaten. Het aandeel zakte 0,5 procent.

Tienjaarsrente

Verder hielden beleggers de ontwikkelingen rond de oorlog tussen Israël en Hamas in de gaten. Ook werd scherp gelet op de schommelingen van de rentetarieven op Amerikaanse staatsobligaties. Zo zakte de rente op Amerikaanse tienjarige staatsobligaties weer onder de 5 procent. Eerder steeg de tienjaarsrente voor het eerst in zestien jaar tot boven dat niveau.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,8 procent hoger op 33.184 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 4240 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 0,5 procent omhoog tot 13.073 punten.

Spotify

Softwareconcern Microsoft won 0,5 procent en Google-moeder Alphabet klom 0,9 procent. De twee grote techconcerns brengen na de slotbel op Wall Street de kwartaalcijfers naar buiten. De aandacht van beleggers zal daarbij vooral uitgaan naar de inkomsten uit advertenties. Ook wordt gelet op de mate waarin de bedrijven nu al kunnen profiteren van kunstmatige intelligentie (AI). Daarin wordt momenteel veel geïnvesteerd, waardoor de kosten stijgen bij veel techbedrijven.

Spotify maakte een koerssprong van ruim 7 procent. Zowel de omzet als het aantal luisteraars steeg in het derde kwartaal. Volgens de Zweedse onderneming maken 574 miljoen mensen maandelijks gebruik van de dienst en zal dit aantal in het huidige kwartaal oplopen tot boven de 600 miljoen.

De euro was 1,0683 dollar waard, tegen 1,0642 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 85,95 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 90,37 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

3 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

3 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

5 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

6 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

6 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

11 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

13 uur geleden