Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coalitie gemeente Veere presenteert Hoofdlijnenakkoord: Veere breed verbinden

Coalitie gemeente Veere presenteert Hoofdlijnenakkoord: Veere breed verbinden

DOMBURG - René de Visser (SGP), Marcel Steketee (HVV), Ruud van Houten (VVD) en Bert Tuk (CU) zijn op donderdag 19 mei beëdigd als wethouder van de gemeente Veere. Ook presenteerde de coalitie het Hoofdlijnenakkoord 2022 – 2026. Tijdens de raadsvergadering van 2 juni vindt het inhoudelijke debat over het Hoofdlijnenakkoord plaats. De oppositie in de gemeenteraad bestaat uit de partijen PvdA/Groenlinks, DTV, CDA en D66.

De coalitie wil geen onnodige veranderingen, maar deels voortzetten op de ingezette koers van de afgelopen jaren, en bijsturen waar dat nodig is. Samen met de raad, de inwoners en de maatschappelijke instellingen wordt het beleid dat voortvloeit uit het Hoofdlijnenakkoord verder uitgewerkt. Op verschillende beleidsterreinen wordt gewerkt aan een visie voor de langere termijn. Dit college gaat vóór de zomer een ronde doen langs alle stads- en dorpsraden, ondernemersverenigingen om op te halen wat er leeft en waar prioriteit aan gegeven moet worden.

Speerpunten
De speerpunten in het Hoofdlijnenakkoord zijn:
• verbetering van de dienstverlening;
• versterking van de ambtelijke organisatie;
• een gedragen parkeerbeleid;
• urgentie voor wonen;
• duurzaamheid;
• een gezond financieel beleid met als uitgangspunt om de belasting voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden

Dorpshuisfunctie
Ten aanzien van de maatschappelijke voorzieningen houdt de coalitie zich voor zover mogelijk aan de ingezette koers, maar zal ze vooral ook kijken naar actuele ontwikkelingen. Daarnaast vindt de coalitie dat elke kern een ‘dorpshuisfunctie’ moet hebben. Hoe die eruit moet zien, daar gaan ze met de inwoners samen goed over nadenken.

Portefeuilleverdeling
Er is een evenwichtige portefeuilleverdeling gemaakt, die rekening houdt met de kennis en kwaliteiten van de wethouders. Op de website van gemeente Veere zijn de portefeuilles van de collegeleden terug te vinden. Ook hun en kernwethouderschap staan hier vermeld.

Meer uit Middelburg

Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

7 uur geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

7 uur geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

10 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

2 dagen geleden