Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coalitie gemeente Veere presenteert Hoofdlijnenakkoord: Veere breed verbinden

Coalitie gemeente Veere presenteert Hoofdlijnenakkoord: Veere breed verbinden

DOMBURG - René de Visser (SGP), Marcel Steketee (HVV), Ruud van Houten (VVD) en Bert Tuk (CU) zijn op donderdag 19 mei beëdigd als wethouder van de gemeente Veere. Ook presenteerde de coalitie het Hoofdlijnenakkoord 2022 – 2026. Tijdens de raadsvergadering van 2 juni vindt het inhoudelijke debat over het Hoofdlijnenakkoord plaats. De oppositie in de gemeenteraad bestaat uit de partijen PvdA/Groenlinks, DTV, CDA en D66.

De coalitie wil geen onnodige veranderingen, maar deels voortzetten op de ingezette koers van de afgelopen jaren, en bijsturen waar dat nodig is. Samen met de raad, de inwoners en de maatschappelijke instellingen wordt het beleid dat voortvloeit uit het Hoofdlijnenakkoord verder uitgewerkt. Op verschillende beleidsterreinen wordt gewerkt aan een visie voor de langere termijn. Dit college gaat vóór de zomer een ronde doen langs alle stads- en dorpsraden, ondernemersverenigingen om op te halen wat er leeft en waar prioriteit aan gegeven moet worden.

Speerpunten
De speerpunten in het Hoofdlijnenakkoord zijn:
• verbetering van de dienstverlening;
• versterking van de ambtelijke organisatie;
• een gedragen parkeerbeleid;
• urgentie voor wonen;
• duurzaamheid;
• een gezond financieel beleid met als uitgangspunt om de belasting voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden

Dorpshuisfunctie
Ten aanzien van de maatschappelijke voorzieningen houdt de coalitie zich voor zover mogelijk aan de ingezette koers, maar zal ze vooral ook kijken naar actuele ontwikkelingen. Daarnaast vindt de coalitie dat elke kern een ‘dorpshuisfunctie’ moet hebben. Hoe die eruit moet zien, daar gaan ze met de inwoners samen goed over nadenken.

Portefeuilleverdeling
Er is een evenwichtige portefeuilleverdeling gemaakt, die rekening houdt met de kennis en kwaliteiten van de wethouders. Op de website van gemeente Veere zijn de portefeuilles van de collegeleden terug te vinden. Ook hun en kernwethouderschap staan hier vermeld.

Meer uit Middelburg

Opbloeien door een mooie herinnering

MIDDELBURG - Wie kent nog het sluitlaken, dat je vroeger na je bevalling strak omgewikkeld kreeg? En de speld van de kraamhulp met een ooievaar erop? Deze voorwerpen van vroeger vind je in een themakoffer van Feest van Herkenning over de baby- en kraamtijd. Naast deze koffer heeft de stichting nog vele andere themakoffers met voorwerpen van vroeger. Hiermee bezoeken de vrijwilligers ouderen en helpen hen om herinneringen op te halen en te delen. 

16 uur geleden
Brand in bezorgwagentje in Middelburg

MIDDELBURG -  In de loods van online supermarkt Picnic, aan de Fagotweg in Middelburg, heeft donderdagavond een elektrische bezorgwagen in brand gestaan. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

17 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na eenzijdig ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Vanochtend is op de Walcherseweg bij Grijpskerke een bestuurder van een scooter gewond geraakt toen hij door onbekende oorzaak ten val was gekomen. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

17 uur geleden
Origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw door Consort of Voices

VEERE - In juli en augustus bezorgt Consort of Voices een verrijking aan het culturele aanbod in de gemeente Veere. Ze organiseren een concertenreeks van origineel en onbekend repertoire uit de 17e en 18e eeuw in de Grote Kerk Veere. Woensdag 6 juni is het eerste concert met de tenor Jan van Elsacker.

1 dag geleden
In Memoriam: Annie Mes

MIDDELBURG - Ze was lange tijd de oudste, nog werkzame winkelier van Middelburg: Annie Mes. Sinds 1938 was ze het gezicht van de gelijknamige speciaalzaak in wol en handwerken, aan de Pottenmarkt in Middelburg. Ze overleed op 26 juni.

1 dag geleden
Nieuwe Kerk Middelburg start nieuwe zomerserie orgelconcerten

MIDDELBURG - Op dinsdag 12 juli start de jaarlijkse zomerserie orgelconcerten in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Deze zomer worden er 6 concerten gegeven op dinsdagavonden, tot 16 augustus.

1 dag geleden
Stroskerkse Dag wordt zaterdag als vanouds gezellig

SEROOSKERKE – De Stroskerkse Dag op zaterdag 2 juli belooft een ‘als vanouds’ gezellig feest te worden. Het dorp hangt de vlaggen buiten en laat met zestig marktkramen, muziek en ringrijden zien hoe fijn Serooskerke als dorp is.

1 dag geleden