Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Wiegman haalt bij debuut uit met voetbalsters Engeland

Coach Wiegman haalt bij debuut uit met voetbalsters Engeland

SOUTHAMPTON (ANP) - Sarina Wiegman heeft een fraai debuut beleefd als bondscoach van de Engelse voetbalsters. Ze zag haar nieuwe elftal in de WK-kwalificatie winnen van Noord-Macedoniƫ. Dat gebeurde in Southampton ook nog eens met aardige cijfers, 8-0.

Voor Engeland scoorden Ella Toone, Ellen White (2), Bethany England (2) en Beth Mead. Daarnaast vielen er twee eigen doelpunten te bewonderen.

In haar tijd als bondscoach van Oranje won Wiegman de Europese titel en behaalde ze met Nederland de finale van het wereldkampioenschap.

In Engeland wordt volgend jaar het Europees kampioenschap gehouden.

Meer uit Voetbal

Koeman pessimistisch over meespelen van Koopmeiners op EK

ROTTERDAM (ANP) - Ronald Koeman vermoedt dat Teun Koopmeiners ook niet inzetbaar is voor het Nederlands elftal op het EK. De middenvelder van Atalanta liep een liesblessure op in de warming-up van het oefenduel met IJsland (4-0). "Het ziet er niet goed uit", zei de bondscoach van Oranje. "Maar misschien zit het een keer mee. We gaan wat testen doen en dan zal het wel duidelijk worden."

39 minuten geleden
Oranje zonder middenvelder Frenkie de Jong naar EK

ROTTERDAM (ANP) - Frenkie de Jong kan niet voor het Nederlands elftal op het EK uitkomen. De middenvelder van FC Barcelona heeft toch nog te veel last van een enkelblessure. Medisch onderzoek heeft zondag en maandag uitgewezen dat zijn gekwetste enkel nog onvoldoende belastbaar is.

1 uur geleden
Polen wint uitzwaaiwedstrijd voor EK, maar verliest Lewandowski

WARSCHAU (ANP) - De Poolse voetbalploeg heeft de uitzwaaiwedstrijd voor het EK tegen Turkije met 2-1 gewonnen, maar het uitvallen van Robert Lewandowski en collega-aanvaller Karol Swiderski overschaduwde het duel. Zondag speelt Polen de eerste groepswedstrijd op het EK tegen het Nederlands elftal.

1 uur geleden
Oranje vertrekt na tweede oefenzege met een goed gevoel naar EK

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal vertrekt dinsdag met een goed gevoel naar het EK in Duitsland, waar zondag het eerste groepsduel met Polen op het programma staat. Vier dagen na de overtuigende oefenzege op Canada (4-0) was Oranje in de laatste vriendschappelijke interland voor de Europese eindronde met dezelfde cijfers te sterk voor IJsland (4-0).

1 uur geleden
Nederlands elftal met ruime zege op IJsland (4-0) richting EK

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal heeft de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het Europees kampioenschap overtuigend gewonnen. Bondscoach Ronald Koeman zag zijn elftal IJsland in De Kuip met 4-0 verslaan. Oranje won vier dagen eerder al met 4-0 van Canada.

1 uur geleden
Zorgen bij Polen nemen toe door uitvallen Lewandowski

WARSCHAU (ANP) - In navolging van collega-aanvaller Karol Swiderski is ook Robert Lewandowski vroegtijdig uitgevallen bij Polen in de oefeninterland tegen Turkije. De aanvoerder en spits van FC Barcelona verliet na ruim een half uur het veld met een blessure. De ernst is nog niet bekend.

2 uur geleden
Poolse spits Swiderski loopt blessure op richting duel met Oranje

WARSCHAU (ANP) - De Poolse aanvaller Karol Swiderski is op curieuze wijze geblesseerd geraakt in de oefeninterland tegen Turkije. Hij maakte na twaalf minuten de 1-0 en landde verkeerd bij het juichen. Swiderski werd even later vervangen door Krzysztof Piatek.

2 uur geleden