Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Emke van roeiers Holland Acht: het klopte voor geen meter

Coach Emke van roeiers Holland Acht: het klopte voor geen meter

TOKIO (ANP) - Hoofdcoach Mark Emke van de Holland Acht zag bijna verbijsterd toe hoe zijn roeiers in de olympische finale van de Spelen in Tokio niet op snelheid kwamen. De boot kwam na een slechte start maar niet op stoom en bleef hangen op de vijfde plaats.

"Van een slechte start kun je herstellen, maar alleen als je op de juiste manier blijft roeien, technisch de dingen doet die je moet doen en waar we zo vaak en zo veel op getraind hebben. Dat zit er blijkbaar nog steeds niet strak in. Heel frustrerend", zei de ervaren roeitrainer.

Emke heeft roeiers onder zijn hoede die ontstellend hard door het water kunnen ploegen, maar kennelijk ook fragiel zijn in hun hoofd. "Ik had verwacht dat ze voorin mee zouden doen op basis van wat ze lieten zien in de heat en de trainingen. Ze kunnen zoveel harder varen. Blijkbaar zat er iets anders in hun hoofd. Dat zou zo maar kunnen, want daar hebben ze het hele seizoen wel een beetje last van. Soms gaat het prima, maar andere keren klopt het voor geen meter. Eerlijk gezegd dacht ik dat de groep stappen had gemaakt en nu wel een beetje klaar was met die flauwekul. Niet dus."

De roeiers waren kapot van hun slechte optreden in de olympische finale op de Sea Forest Waterway, maar de hoofdcoach zat er ook stevig doorheen. "Ik ben er emotioneel natuurlijk sterk bij betrokken. Ik zag de eerste halen en die waren wel oké, maar daarna kwam de boot niet in een goed ritme en maakte te weinig snelheid. Het is doodzonde. De Nieuw-Zeelanders winnen in 5.24, maar in deze weersomstandigheden was een tijd van 5,20 mogelijk. En dat kunnen mijn jongens makkelijk roeien, dat hebben ze zo vaak laten zien in de trainingen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Favoriet Schloesser als nummer 2 door op WK boogschieten

YANKTON (ANP) - Handboogschutter Mike Schloesser heeft in de kwalificaties bij de wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Yankton meteen zijn vorm getoond. De favoriet voor de wereldtitel in de discipline compound zette met 700 punten de tweede score neer. Alleen de Turk Evren Cagiran schoot met 705 punten iets scherper. Als gevolg van zijn hoge ranking stroomt Schloesser in het individuele toernooi door naar de laatste 32 in de knock-outfase.

2 uur geleden
Kickbokser Verhoeven vergelijkt Overeem met oude auto

UTRECHT (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven kan bijna niet wachten totdat hij op 23 oktober in het Gelredome zijn wereldtitel mag verdedigen tegen Alistair Overeem. "Het is een beetje een gevecht tussen een nieuwe en oude auto", zei hij op een persconferentie in Utrecht. "Maar een nieuwe auto is nu eenmaal frisser en sneller en heeft minder kilometers op de teller. Maar voor zijn leeftijd heeft Alistair een geweldige conditie."

11 uur geleden
Volleyballers mogen aan WK 2022 in Rusland meedoen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse volleyballers mogen volgend jaar meedoen aan het WK in Rusland. Oranje heeft van de wereldvolleybalbond FIVB de bevestiging gekregen dat de huidige positie op de wereldranglijst voldoende is voor deelname aan het toernooi dat in de zomer van 2022 in tien Russische steden wordt gehouden (26 augustus - 11 september).

14 uur geleden
Verstappen: er is nog niks verloren door gridstraf

SOTSJI (ANP) - Max Verstappen heeft in de voorbereiding op de GP van Rusland, komende zondag in Sotsji, niet veel zin meer om terug te blikken op de spraakmakende aanrijding met Lewis Hamilton. "Je kunt reflecteren wat je wilt, maar het is belangrijk om vooruit te kijken en te blijven pushen", laat de WK-leider weten.

15 uur geleden
Geurts, Van Pol, Veerman en Visser naar WK turnen

BEEKBERGEN (ANP) - Elze Geurts, Vera van Pol, Sanna Veerman en Naomi Visser gaan Nederland vertegenwoordigen bij de WK turnen, half oktober in Japan. Zij hebben zich eerder deze maand laten gelden tijdens twee WK-kwalificatiewedstrijden in Rotterdam.

16 uur geleden
Polman terug in handbalselectie, Abbingh ontbreekt

ARNHEM (ANP) - Handbalster Estavana Polman sluit weer aan bij het Nederlands vrouwenteam in aanloop naar de interlands in oktober tegen Belarus en Griekenland. De vedette van Oranje is weer voldoende hersteld van haar knieblessure. Polman zal voorzichtig opbouwen; ze speelt beide wedstrijden nog niet mee, maar zal wel de trainingen volgen.

18 uur geleden
Marathon Amsterdam gaat definitief door op 17 oktober

AMSTERDAM (ANP) - De marathon van Amsterdam kan definitief doorgaan op 17 oktober. Het stadsbestuur heeft toestemming gegeven om het hardloopevenement in de hoofdstad te organiseren, meldt organisator Le Champion.

19 uur geleden