Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coach Emke van roeiers Holland Acht: het klopte voor geen meter

Coach Emke van roeiers Holland Acht: het klopte voor geen meter

TOKIO (ANP) - Hoofdcoach Mark Emke van de Holland Acht zag bijna verbijsterd toe hoe zijn roeiers in de olympische finale van de Spelen in Tokio niet op snelheid kwamen. De boot kwam na een slechte start maar niet op stoom en bleef hangen op de vijfde plaats.

"Van een slechte start kun je herstellen, maar alleen als je op de juiste manier blijft roeien, technisch de dingen doet die je moet doen en waar we zo vaak en zo veel op getraind hebben. Dat zit er blijkbaar nog steeds niet strak in. Heel frustrerend", zei de ervaren roeitrainer.

Emke heeft roeiers onder zijn hoede die ontstellend hard door het water kunnen ploegen, maar kennelijk ook fragiel zijn in hun hoofd. "Ik had verwacht dat ze voorin mee zouden doen op basis van wat ze lieten zien in de heat en de trainingen. Ze kunnen zoveel harder varen. Blijkbaar zat er iets anders in hun hoofd. Dat zou zo maar kunnen, want daar hebben ze het hele seizoen wel een beetje last van. Soms gaat het prima, maar andere keren klopt het voor geen meter. Eerlijk gezegd dacht ik dat de groep stappen had gemaakt en nu wel een beetje klaar was met die flauwekul. Niet dus."

De roeiers waren kapot van hun slechte optreden in de olympische finale op de Sea Forest Waterway, maar de hoofdcoach zat er ook stevig doorheen. "Ik ben er emotioneel natuurlijk sterk bij betrokken. Ik zag de eerste halen en die waren wel oké, maar daarna kwam de boot niet in een goed ritme en maakte te weinig snelheid. Het is doodzonde. De Nieuw-Zeelanders winnen in 5.24, maar in deze weersomstandigheden was een tijd van 5,20 mogelijk. En dat kunnen mijn jongens makkelijk roeien, dat hebben ze zo vaak laten zien in de trainingen."

Meer uit Sport

Handbalsters treffen titelverdediger Noorwegen in kwartfinale WK

TRONDHEIM (ANP) - De Nederlandse handbalsters nemen het dinsdag in de kwartfinales van het wereldkampioenschap op tegen Noorwegen. De Scandinavische ploeg is de titelverdediger. De wedstrijd wordt gespeeld in het Noorse Trondheim (aanvang 20.30 uur).

1 uur geleden
Landman verliest finale WK darts van World Darts Federation

FRIMLEY GREEN (ANP) - Chris Landman heeft net naast de wereldtitel gegrepen bij dartsbond World Darts Federation. De 42-jarige Landman moest in Frimley Green de eindstrijd zijn meerdere erkennen in de Belg Andy Baetens. Het werd 6-1.

1 uur geleden
Sportiviteitsprijs atlete Gidey voor troosten gevallen Hassan

MONACO (ANP) - De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey is door de mondiale atletiekbond geëerd met de internationale award voor sportiviteit. Ze kreeg de prijs voor het troosten van Sifan Hassan nadat de Nederlandse atlete was gevallen vlak voor de finish van de 10.000 meter bij de WK atletiek afgelopen zomer in Boedapest.

2 uur geleden
Brons voor Nederland op 4x50 wissel gemengd bij EK

OTOPENDI (ANP) - Zwemsters Kira Toussaint, Tessa Giele, Caspar Corbeau en Kenzo Simons hebben de Europese kampioenschappen kortebaan in het Roemeense Otopendi afgesloten met een bronzen medaille op de 4x50 meter wisselslag gemengd. Het kwartet finishte in een tijd van 1.37,86 achter Italië (1.36,58) en Frankrijk (1.37,14).

4 uur geleden
Zwemster Giele gedeeld Europees kampioene op 50 meter vlinderslag

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tessa Giele heeft bij de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni verrassend de titel op de 50 meter vlinderslag behaald. De 21-jarige Nederlandse tikte in een tijd van 25,10 tegelijkertijd aan met de Griekse Anna Ntountounaki. Het brons was voor de Zweedse Sara Junevik in 25,16.

5 uur geleden
Atletes Bol en Hassan hebben concurrentie van roeister Florijn

ARNHEM (ANP) - Atletes Femke Bol en Sifan Hassan hebben in de strijd om de titel Sportvrouw van het Jaar 2023 concurrentie van roeister Karolien Florijn. Bij de mannen zijn Harrie Lavreysen (baanwielrennen), Mathieu van der Poel (veldrijden en wegwielrennen) en Max Verstappen (autosport) de laatste drie overgebleven genomineerden. Eind november maakte organisator NOC*NSF een shortlist bekend, met daarop meer dan tien mannen en vrouwen.

6 uur geleden
Handbalsters na zege op Spanje als groepswinnaar kwartfinales in

FREDERIKSHAVN (ANP) - De handbalsters hebben op het wereldkampioenschap hun zesde zege op rij geboekt. De afgetekende overwinning op Spanje met 29-21 betekende dat het team van bondscoach Per Johansson als groepswinnaar de kwartfinales in gaat. Daarin treft Oranje komende dinsdag olympisch kampioen Frankrijk of regerend wereldkampioen Noorwegen.

6 uur geleden