Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV: vrouwelijke beveiligers Schiphol starten petitie om werkdruk

CNV: vrouwelijke beveiligers Schiphol starten petitie om werkdruk

SCHIPHOL (ANP) - Vrouwelijke beveiligingsmedewerkers van luchthaven Schiphol zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk. Volgens vakbond CNV is de petitie binnen een paar dagen al door ruim tweehonderd mensen ondertekend.

De vakbond constateert dat er nog steeds een personeelstekort is bij de beveiliging, al is dat niet zo nijpend als vorig jaar, toen grote rijen op de luchthaven ontstonden. Het tekort heeft met name impact op de vrouwelijke bezetting, aldus CNV. Alleen vrouwen mogen namelijk vrouwen fouilleren. De petitie is een initiatief van personeel van G4S Aviation Security, een van de beveiligingsbedrijven op Schiphol.

"Veel vrouwen lopen op hun tandvlees. Een deel vertrekt uit onvrede, waardoor de druk op de anderen nog groter wordt", legt CNV-onderhandelaar Erik Maas uit. "We roepen Schiphol en de beveiligingsbedrijven met klem op om de noodkreet van de vrouwen serieus te nemen en snel werk te maken van de suggesties die zij doen."

Schiphol laat in een reactie weten dat er voor de meivakantie een scheve verhouding was ontstaan bij de beveiliging. Daarom is tijdens een wervingscampagne ingezet op het aantrekken van vrouwelijke medewerkers. De afgelopen tijd is de verhouding daarmee rechtgetrokken: 60 procent is nu man, 40 procent vrouw. "Idealiter werken we toe naar een 50/50-verdeling, dus uiteraard blijven we nieuwe collega's werven", aldus de luchthaven.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

8 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

11 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

13 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

14 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden