Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV: meerderheid leraren wil geen volledige heropening scholen

CNV: meerderheid leraren wil geen volledige heropening scholen

UTRECHT (ANP) - Ruim de helft van het onderwijspersoneel wil nog geen volledige heropening van de middelbare scholen. Dat blijkt uit een enquête die vakbond CNV Onderwijs deed onder 1380 leden. Zaterdag neemt het demissionair kabinet een beslissing over of het voortgezet onderwijs weer vijf dagen per week voor iedereen open kan, zonder dat de leerlingen zich aan de 1,5 meterregel hoeven te houden.

Uit de peiling blijkt dat ruim 25 procent van de ondervraagden zich niet veilig voelt als de middelbare scholen weer opengaan. Ongeveer 22 procent van de docenten vreest voor "de continuïteit van het onderwijs", als te veel leraren uitvallen door een coronabesmetting. Dit zou ook de correctie van de eindexamens die nu aan de gang zijn in gevaar brengen.

Drie op de tien docenten wil alleen dat het onderwijs opengaat als al het personeel gevaccineerd is. Op dit moment heeft 25 procent van de leraren een prik gekregen.

"De uitval van onderwijzers door corona is nu beperkt, maar dat zal anders worden als de klassen volstromen met honderden uitgelaten leerlingen," zegt CNV-voorzitter Daniëlle Woestenberg. "Voor de twee tot vijf weken school die het schooljaar nog rest moeten we dit risico niet willen lopen."

Meer uit Binnenland

Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

53 minuten geleden
Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

2 uur geleden
Ede neemt gloednieuw NS-station in gebruik

EDE (ANP) - Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag gebruikmaken van een gloednieuw NS-station Ede-Wageningen. Vanaf 05.00 uur stoppen en vertrekken de eerste treinen op dit station in de Spoorzone in Ede. Aan het centraal in Gelderland gelegen station is sinds 2021 gebouwd. De komende jaren wordt het oude stationsgebouw gesloopt en wordt er rondom nog gebouwd, onder meer aan een parkeergarage. In 2026 moet de hele Spoorzone klaar zijn.

8 uur geleden
Weerwaarschuwing code oranje voorbij, code geel in noorden

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft de weerwaarschuwing code oranje om zware windstoten door storm Louis in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur ingetrokken. In de provincies Noord-Holland, Groningen, Friesland en het Waddengebied geldt nog wel code geel.

10 uur geleden
Weerwaarschuwing code oranje grotendeels voorbij

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft de weerwaarschuwing code oranje om zware windstoten door storm Louis voor een groot deel van het land ingetrokken. Alleen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en het Waddengebied is die nog van kracht.

11 uur geleden
Mensen met Nederlandse herkomst hebben vaak weinig divers netwerk

DEN HAAG (ANP) - Mensen met een Nederlandse achtergrond mengen nauwelijks met mensen met buitenlandse wortels. Zij hebben in hun netwerk relatief weinig buren, collega's, familie, huisgenoten of klasgenoten met een andere herkomst. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de scheiding nog sterker onder rijkere mensen die in Nederland zijn geboren en Nederlandse ouders hebben.

11 uur geleden
CBS: helft jonge slachtoffers steekincidenten bekend bij politie

DEN HAAG (ANP) - In 2021 zijn 275 mensen in het ziekenhuis beland na een steekincident. Van hen was ongeveer een vijfde jonger dan 20 jaar. Meer dan de helft van die neergestoken jongeren was bekend bij de politie als verdachte van een misdrijf. De meeste incidenten gebeurden op straat. Dat meldt het CBS.

11 uur geleden