Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

CNV: aanstaand faillissement Big Bazar harde klap voor personeel

UTRECHT (ANP) - Het bankroet dat dinsdag dreigt voor Big Bazar is "een harde klap" voor het personeel. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op een gerechtelijke uitspraak van maandag, waardoor de koopjesketen opnieuw geen extra tijd krijgt om afspraken te maken met schuldeisers. CNV-bestuurder Erik Maas merkt op dat de ongeveer 1300 medewerkers "zich tot het laatste moment keihard hebben ingezet om hun winkel overeind te houden".

Hij heeft dan ook bewondering voor het personeel van Big Bazar. "Zelfs toen hun werkgever via een paginagrote advertentie in de krant zijn excuses aanbood aan de schuldeisers en daarbij zijn eigen personeel over het hoofd zag, namen ze het nog op voor Big Bazar", zegt de bestuurder.

Ook deed het personeel via de ondernemingsraad zelf een poging om het bedrijf meer tijd te geven de financiƫn op orde te krijgen, echter zonder succes. "Dat het zeer waarschijnlijk niet gelukt is, doet heel veel pijn", aldus Maas in aanloop naar de behandeling van de faillissementsaanvragen, die voor dinsdag gepland staat.

Toekomst

Mocht het faillissement dinsdag door de rechter worden uitgesproken, dan is de toekomst voor het personeel volgens Maas "heel onzeker". "Velen zullen op zoek moeten naar een andere baan, terwijl ondertussen hun dienstverband bij Big Bazar ook nog op een correcte manier afgehandeld dient te worden."

Bovendien betwijfelt Maas of er kandidaten zijn voor een doorstart van de koopjesketen. "Het aantal filialen groeide wel, maar de keten werd nooit winstgevend. Ook verschillende overnames brachten niet het gewenste financiƫle resultaat. Corona zorgde voor een extra schuldenlast die Big Bazar eigenlijk nooit meer te boven is gekomen."

Meer uit Financieel

Grootaandeelhouder overtuigd dat Philips problemen te boven komt

TURIJN (ANP/BLOOMBERG) - Exor, de grootaandeelhouder van Philips, is ervan overtuigd dat het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf in staat is om alle kwesties rond de veiligheid van zijn apparaten achter zich te laten. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de zakenfamilie Agnelli heeft er ook vertrouwen in dat de problemen bij Philips kunnen worden opgelost, liet topman John Elkann donderdag weten op een persconferentie in Turijn.

19 minuten geleden
Huishoudens gaan per maand 7 euro meer betalen voor energietransport

DEN HAAG (ANP) - Huishoudens gaan volgend jaar circa 7 euro per maand meer betalen voor het transporteren van energie naar hun huis. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in hun definitieve vaststelling van de tarieven voor netbeheerders voor 2024. De prijsstijging komt door grote investeringen die netbeheerders moeten doen om de netten gereed te maken voor de energietransitie en door hoge energieprijzen.

34 minuten geleden
Bende stal voor miljoenen aan metalen van koperproducent Aurubis

HAMBURG (ANP/DPA) - Een bende dieven heeft voor miljoenen aan kostbare metalen gestolen van de Duitse koperproducent Aurubis. Dat hebben aanklagers donderdag bekendgemaakt in het kader van een rechtszaak tegen de vijf verdachten.

51 minuten geleden
Bloomberg: olielanden OPEC zijn het eens over productieverlaging

WENEN (ANP) - De leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland zijn het eens geworden om de olieproductie met 1 miljoen vaten per dag extra te beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van bij de onderhandelingen betrokken afgevaardigden. Op deze manier hopen de olielanden de olieprijzen te kunnen stutten, iets wat ook weer gevolgen kan hebben voor de prijzen aan de pomp in Nederland.

1 uur geleden
Softwaremaker Salesforce stijgt flink op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Salesforce behoorde donderdag tot de grote stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse softwareconcern presteerde afgelopen kwartaal beter dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige kwartaal en de rest van het jaar vielen in de smaak. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd beloond met een koerswinst van 8,7 procent.

1 uur geleden
Microsoft gaat miljarden investeren in Britse AI-infrastructuur

REDMOND (ANP) - Microsoft gaat de komende drie jaar 2,5 miljard pond (bijna 3 miljard euro) investeren in de infrastructuur rondom kunstmatige intelligentie (AI) binnen het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wil het softwareconcern de omvang van de datacenters in Engeland verdubbelen, meer dan een miljoen mensen trainen om aan het werk te gaan in de AI-economie en de veiligheid van en het onderzoek naar AI ondersteunen.

1 uur geleden
Sportwinkel Sprinter, voorheen Perry Sport, doelwit cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Sprinter Sports, voorheen bekend onder de naam Perry Sport, is het doelwit geworden van een aanval met gijzelsoftware. Klanten van de winkelketen zijn hierover deze week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden.

2 uur geleden