Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cliënten en personeel Lentekind genieten van vernieuwd gebouw

Cliënten en personeel Lentekind genieten van vernieuwd gebouw

MIDDELBURG – Stichting Lentekind is terug op haar vertrouwde plek aan de Beneluxlaan in Middelburg. Tien maanden hebben ze ‘gekampeerd’ in het oude schoolgebouw aan de Churchilllaan. “Het was behelpen, maar we wisten dat we er een prachtige vernieuwde locatie voor terug zouden krijgen,” vertelt directeur/bestuurder Natasja Reebergen.

Bijna alle muren gingen tegen de grond en het plein ging op de schop. Meer ruimte, was de wens die bij alle medewerkers en vrijwilligers van Stichting Lentekind doorklonk. Het orthopedagogisch dagcentrum biedt kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking of autisme een dagbehandeling waarbij beweging en ontwikkeling centraal staan.

Ruimte nodig

“Deze kinderen en jongvolwassenen kunnen met ons spel- en beweegprogramma groeien en ontwikkelen. Ik heb veel kinderen hier als peutertjes binnen zien komen en al lopend en fietsend met gebarentaal naar buiten zien gaan.” Voor de therapie is ruimte nodig. Sommige kinderen zitten in een rolstoel of lopen met spalken. Daarbij willen de begeleiders met kleine groepjes of een-op-een met een kind aan de slag kunnen. “Voor de verbouwing hebben we alle wensen verzameld en zijn we tekeningen gaan maken. Met die tekeningen zijn we naar ontwerper Arco Herrebout van Vormverbeeld gegaan. Hij maakte er een geheel van. Vervolgens heeft het advies- en tekenburo bouwkunde R. Willems het ontwerp verder uitgewerkt en bouwbedrijf Fraanje heeft de bouw gerealiseerd.”
Rondom het gebouw zijn er vier speelpleinen aangelegd. Doordat Lentekind cliënten heeft met uiteenlopende beperkingen en mogelijkheden zijn de wensen voor het buitenspelen ook verschillend. Kleuters willen graag zo hard mogelijk fietsen met hun driewielers en skelters, terwijl de ernstig meervoudig beperkte pubers rustig willen schommelen. Kinderen met autisme hebben vooral behoefte aan een natuurplein met gras, bomen en houtenstammen waar ze op kunnen klimmen of ontspannen. Een beleefplein met geurige en kleurige planten, die eetbaar zijn, kon ook niet ontbreken bij Lentekind.

Ver komen

Ruime lokalen met zachte kleuren op de muren zijn de basis van het prikkelarme gebouw. “We hebben momenteel zestig cliënten tussen één en drieëntwintig jaar, verdeeld over zeven groepen. Er is nu ruimte om uit te breiden met drie groepen.  Iedere ruimte is voorzien van een eigen ventilatiesysteem, zodat het gebouw ook coronaproof is.” In de snoezelruimte kunnen kinderen op een zachte manier prikkels verwerken. Muziek, lichtjes, een verwarmd waterbed en bubbels in een bubbelkoker geven een totale ontspannen sfeer. Ook het zwembad voorziet hierin. Dit is met name voor rolstoelgebonden kinderen en jongvolwassenen heel fijn. Zij kunnen dankzij het water vrijer bewegen dan in hun rolstoel. “In samenspraak met een ergotherapeut, kinderfysiotherapeut, logopedist en ouders krijgt iedere cliënt een eigen programma aangeboden waarbij we het kind of de jongvolwassene, stimuleren om te bewegen en te ontwikkelen. Kleine stapjes vooruit, maken dat je ver kunt komen. En voor sommige cliënten is voorkomen van achteruitgang ook een stap richting een goede toekomst.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Galerie-T Middelburg lanceert jubileumboek ‘Kunst op z’n Plek’

MIDDELBURG -  Galerie T, gevestigd aan de Turfkaai en Vismarkt in Middelburg, bestaat 25 jaar. Om het jubileum te vieren, hebben galeriehouder Lia Hector en haar dochter Ilja de afgelopen maanden, samen met kunstliefhebbers uit de galerie, een jubileumboek samengesteld. Het jubileumboek ligt vanaf 2 december ter inzage in de galerie. Via de website is een digitale versie van het boek gratis te downloaden.

12 uur geleden
CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

MIDDELBURG - Het CDA Middelburg heeft de nieuwe kandidatenlijst voor de komende raadsperiode 2022 – 2026 gepresenteerd. Op 29 november werd deze door de leden van het CDA Middelburg vastgesteld tijdens een online ledenvergadering. Er is sprake van continuïteit maar ook van vernieuwing. Johan Aalberts, nu wethouder voor het CDA in Middelburg, voert de lijst opnieuw aan als lijsttrekker. 

12 uur geleden
Amnesty roept Zeeuwen op om brieven te schrijven

MIDDELBURG - Wist je dat er wereldwijd jaarlijks rond 10 december - Internationale dag van de Rechten van de Mens - miljoenen brieven worden geschreven tegen onrecht? Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Oók in Middelburg kan je meedoen met Write for Rights schrijfactie van Amnesty International. Doe mee met ’s werelds grootste mensenrechtenevenement en verander vandaag nog een leven.

1 dag geleden
Kandidatenlijst VVD Veere vastgesteld

MELISKERKE - De VVD Veere heeft de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Marja Osté-Aarnoutse voert de lijst aan; zij is vml. recreatie- en agrarisch ondernemer, diep geworteld in de Veerse gemeenschap en heeft een breed netwerk. Sinds 2014 heeft ze als raadslid  een grote dossierkennis en raadsbreed aanzien opgebouwd. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Ruud van Houten en Paul Barendregt; zij hebben de afgelopen jaren ervaring opgedaan als commissielid. Op nummer 4 staat nieuwkomer Ad van Broekhoven.

1 dag geleden
UniPharma Middelburg kiest voor groen met 1.086 zonnepanelen

MIDDELBURG - UniPharma in Middelburg zet in op gezonder en duurzamer ondernemen. Het bedrijf wil graag maatschappelijk betrokken zijn en een bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van CO2. UniPharma heeft daarom gekozen voor het opwekken van elektriciteit door middel van zonnepanelen.

1 dag geleden
Cyberteam Zeeuwse politie arresteert 3 oplichters, onderzoekt circa 100 delicten

MIDDELBURG - De politie onderzoekt zo’n honderd cyberdelicten, waarbij criminelen steeds weer op een laffe manier slachtoffers in hun portemonnee en veiligheidsgevoel weten te raken. Dit jaar werden al ruim 250 Zeeuwen getroffen. De politie hield al drie cybercriminelen aan en kreeg zicht op tientallen vooralsnog onbekende verdachten. De politie vraagt de hulp van het publiek bij de herkenning van vijf onbekende daders.

1 dag geleden
Opbouw ijsbaan Middelburg opnieuw uitgesteld

MIDDELBURG -  Er komt vooralsnog geen op de Markt in Middelburg. Dat heeft de exploitant van de ijsbaan, Patrick Gabriëlse, vanochtend bekendgemaakt. Gabriëlse had het graag anders gezien, maar volgens hem kleven er op dit moment nog te veel risico’s en onzekerheden aan de opbouw van de baan.

1 dag geleden