Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” 

“De kinderen leren al jong dat de aarde, en alles wat daar op leeft, geschapen is door God. Zo mooi is alles geschapen. Dat zien we terug in de natuur. We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur en uiteindelijk ook voor de Schepper van alles. Wij hebben de opdracht gekregen om voor de aarde te zorgen, dus ook voor de natuur. De natuurouders zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Tijdens die lessen zie je de verwondering voor de natuur bij kinderen. Door het zelf te zien en te ervaren, zien ze hoe mooi alles geschapen is. Dan gaan kinderen van dichtbij zien hoe belangrijk het is dat ze goed voor de natuur zorgen. Dat kun je in een gewone les niet zomaar bereiken”, zo legt Clementina uit.

“We hebben al heel lang een natuurouder bij ons op school, maar sinds vorig jaar zijn er een aantal enthousiaste ouders bijgekomen. Daar zijn we erg blij mee. Zij ontzorgen de leerkrachten door de lessen op dat gebied voor ons te verzorgen. Ook de materialen die daarvoor nodig zijn worden door hen geregeld. De kinderen zijn erg enthousiast voor de natuurlessen. Zowel buiten als binnen. Ze zien buiten wat ze in theorie geleerd hebben. Het is prachtig om te zien hoe ze van alles ontdekken en ervaren tijdens de buitenlessen. Ze kunnen het wel een hele dag volhouden buiten. Kinderen vragen regelmatig of we nog een buitenles gaan doen. Maar ook voor de gewone lessen zijn de kinderen enthousiast. Ze denken graag  mee met moeilijke vraagstukken die de natuur aangaan.” 

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

7 uur geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

9 uur geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

10 uur geleden
Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

1 dag geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

1 dag geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 dag geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

2 dagen geleden