Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” 

“De kinderen leren al jong dat de aarde, en alles wat daar op leeft, geschapen is door God. Zo mooi is alles geschapen. Dat zien we terug in de natuur. We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur en uiteindelijk ook voor de Schepper van alles. Wij hebben de opdracht gekregen om voor de aarde te zorgen, dus ook voor de natuur. De natuurouders zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Tijdens die lessen zie je de verwondering voor de natuur bij kinderen. Door het zelf te zien en te ervaren, zien ze hoe mooi alles geschapen is. Dan gaan kinderen van dichtbij zien hoe belangrijk het is dat ze goed voor de natuur zorgen. Dat kun je in een gewone les niet zomaar bereiken”, zo legt Clementina uit.

“We hebben al heel lang een natuurouder bij ons op school, maar sinds vorig jaar zijn er een aantal enthousiaste ouders bijgekomen. Daar zijn we erg blij mee. Zij ontzorgen de leerkrachten door de lessen op dat gebied voor ons te verzorgen. Ook de materialen die daarvoor nodig zijn worden door hen geregeld. De kinderen zijn erg enthousiast voor de natuurlessen. Zowel buiten als binnen. Ze zien buiten wat ze in theorie geleerd hebben. Het is prachtig om te zien hoe ze van alles ontdekken en ervaren tijdens de buitenlessen. Ze kunnen het wel een hele dag volhouden buiten. Kinderen vragen regelmatig of we nog een buitenles gaan doen. Maar ook voor de gewone lessen zijn de kinderen enthousiast. Ze denken graag  mee met moeilijke vraagstukken die de natuur aangaan.” 

Meer uit Tholen

Gemeenten lanceren gezamenlijk eindejaarscampagne ‘Verknal het niet’

THOLEN - De gemeenten Tholen, Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht hebben de handen ineengeslagen voor een campagne die bijdraagt aan het rustig en veilig laten verlopen van de laatste weken van 2022 en de jaarwisseling. De boodschap is dat (legaal) vuurwerk alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur afgestoken mag worden. Daarnaast roepen de gemeenten mensen op vuurwerk op een veilige manier af te steken tijdens de jaarwisseling en na afloop het vuurwerkafval op te ruimen.

2 uur geleden
Maximumsnelheid Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur

THOLEN - De maximum toegestane snelheid op de Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur. Dat laat de gemeente weten. “Het blijft ‘werk in uitvoering’ ondanks dat de werkzaamheden momenteel stilliggen.”

21 uur geleden
Auto in de sloot bij eenzijdig ongeval in Poortvliet

POORTVLIET - Bij een eenzijdig ongeval op de Vermuydenweg bij Poortvliet is een auto in een sloot beland. Er raakte niemand gewond.

23 uur geleden
Weerbericht Tholen: ‘Pakjesavond koud en druilerig’

THOLEN - Na een grijze en waterkoude dag met perioden met motregen, wordt het tijdens pakjesavond op steeds meer plaatsen droog. Dat meldt Weeronline. De temperatuur ligt tussen 1 en 5 graden.Zo warm en gezellig pakjesavond kan zijn, zo kil is het weer vanavond. De temperatuur ligt vanavond tussen 1 graad in Zuid-Limburg en 5 graden aan de westkust. Daarmee ligt de temperatuur iets hoger dan in het weekend en er staat ook minder wind. Toch is het geen aangenaam weer om een tijd buiten te zijn, want er valt regionaal motregen dat maakt het waterkoud.Sneeuw verdwijntIn delen van Limburg kan het vandaag een tijdje sneeuwen bij een temperatuur iets boven het vriespunt. Vooral in Zuid-Limburg kan het eind van de middag nog regionaal wit zijn. Vanavond zal de temperatuur geleidelijk naar 2 graden stijgen en daarmee valt ook in Limburg hooguit nog wat motregen. Wel kan het door de vochtige lucht mist ontstaan. In de rest van het land wordt het waarschijnlijk niet mistig en verandert de temperatuur nauwelijks. Het wordt gedurende de avond wel op steeds meer plaatsen droog.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: verkoopmedewerker Niels Harmsen. 

2 dagen geleden
Plusklas doet onderzoek naar sociale omgeving

THOLEN - Het was afgelopen woensdag een bijzondere dag voor 16 verrijkingsklasleerlingen, zij mochten namelijk een aantal professionals interviewen. De leerlingen deden mee aan een project van het Wetenschapsknooppunt.

3 dagen geleden
Montessorischool De Kraal sluit zich aan bij Prisma scholengroep

THOLEN - Montessorischool De Kraal in Tholen wordt vanaf 1 januari 2023 onderdeel van Prisma scholengroep in Goes. Dat is onlangs definitief bevestigd door het ministerie van Onderwijs, dat goedkeuring gaf aan de samenvoeging. Daarmee is het onderzoekstraject, dat beide onderwijsorganisaties in het afgelopen halfjaar uitvoerden, succesvol afgerond. Met zo’n 100 leerlingen wordt De Kraal de veertiende school van Prisma scholengroep. Groei is niet de ambitie van Prisma scholengroep, maar nu was sprake van een unieke gelegenheid om elkaar te versterken. Afgelopen juni tekenden De Kraal en Prisma scholengroep daarom een intentieovereenkomst om tot de bestuurlijke overdracht te komen. “Het tijdpad was behoorlijk ambitieus,” zegt Mieke Schipper, voorzitter van het College van Bestuur van Prisma scholengroep. “Een half jaar is doorgaans te kort voor zo’n traject. Maar we zagen over en weer veel meerwaarde die het de moeite waard maakte om het toch te proberen. In Goes heeft onze scholengroep montessorischool De Basis. De Kraal is de enige andere montessorischool in Zeeland. Dat biedt natuurlijk kansen. Samen hebben ze inmiddels een prachtig plan gereed staan om elkaar te versterken.” Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal: “Bij De Kraal hadden we geconcludeerd dat we, ondanks een flinke groei, echt te klein blijven om zelfstandig te zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar in Prisma scholengroep vonden we een partner die onze unieke identiteit in stand wil houden en tegelijkertijd stabiliteit en ondersteuning kan geven. En dan is het juist weer makkelijk dat we klein zijn, want daardoor was zo’n snel overdrachtstraject haalbaar.”

4 dagen geleden