Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” 

“De kinderen leren al jong dat de aarde, en alles wat daar op leeft, geschapen is door God. Zo mooi is alles geschapen. Dat zien we terug in de natuur. We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur en uiteindelijk ook voor de Schepper van alles. Wij hebben de opdracht gekregen om voor de aarde te zorgen, dus ook voor de natuur. De natuurouders zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Tijdens die lessen zie je de verwondering voor de natuur bij kinderen. Door het zelf te zien en te ervaren, zien ze hoe mooi alles geschapen is. Dan gaan kinderen van dichtbij zien hoe belangrijk het is dat ze goed voor de natuur zorgen. Dat kun je in een gewone les niet zomaar bereiken”, zo legt Clementina uit.

“We hebben al heel lang een natuurouder bij ons op school, maar sinds vorig jaar zijn er een aantal enthousiaste ouders bijgekomen. Daar zijn we erg blij mee. Zij ontzorgen de leerkrachten door de lessen op dat gebied voor ons te verzorgen. Ook de materialen die daarvoor nodig zijn worden door hen geregeld. De kinderen zijn erg enthousiast voor de natuurlessen. Zowel buiten als binnen. Ze zien buiten wat ze in theorie geleerd hebben. Het is prachtig om te zien hoe ze van alles ontdekken en ervaren tijdens de buitenlessen. Ze kunnen het wel een hele dag volhouden buiten. Kinderen vragen regelmatig of we nog een buitenles gaan doen. Maar ook voor de gewone lessen zijn de kinderen enthousiast. Ze denken graag  mee met moeilijke vraagstukken die de natuur aangaan.” 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Nederland in avondlockdown: Bijna alles om 17.00 uur dicht, scholen blijven open

THOLEN - Nederland gaat in een avondlockdown. Dat betekent dat niet-essentiële winkels, restaurants en cafés, bioscopen en theaters, musea, pretparken, sportscholen en de amateursport allemaal om 17.00 uur dicht moeten. Dat hebben demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Deze ‘lockdown’ duurt in ieder geval drie weken.

4 uur geleden
CDA Tholen stelt kandidatenlijst vast

THOLEN - CDA Tholen heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 vastgesteld.

8 uur geleden
Bestuurders Zorgcoöperatie Anna Zorgt herkiezen Sander Westdorp en Corné Polderman

SINT ANNALAND - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Zorgcoöperatie Anna Zorgt in Gemeenschapscentrum De Wellevaete zijn zowel voorzitter Sander Westdorp als penningmeester Corné Polderman unaniem herkozen voor een nieuwe bestuursperiode. De aanwezige leden gaven hun goedkeuring voor het gevoerde beleid gedurende 2019 en 2020. Het was een bijzondere ALV omdat die van vorig jaar niet door kon gaan vanwege Covid19. De aanwezige leden kregen veel informatie over het verleden, het heden en de toekomst.

13 uur geleden
Gemeente: ‘Veiligheid en gezondheid bij Onder de Molen niet in het geding’

OUD VOSSEMEER - De gemeente kan niet ingrijpen in de situatie bij Onder de Molen. Wel gaat Tholen in gesprek met de eigenaar van de panden die in juni 2016 getroffen werden door een brand. Jack Vaders van de VVD vreesde voor een onveilige situatie, maar daar is volgens de gemeente is daar geen sprake van.

1 dag geleden
Joyce Havermans (43) is lid van seniorenvereniging

Joyce Havermans is met haar 43 jaar het jongste lid van de SVV. Rond haar 36ste verjaardag werd ze lid van de seniorenvereniging. “Binnen onze vriendengroep hadden we het gebruik om iemand die 40 jaar werd, een abonnement van de seniorenclub te geven. Het bleek echter zo gezellig dat ik uiteindelijk niet gewacht heb tot ik 40 was”, lacht ze. 

1 dag geleden
Wolf gespot over de brug, ook al schapen gegrepen

THOLEN - Net over de brug in Nieuw-Vossemeer is een wolf gezien. Er zijn ook een aantal schapen gegrepen. Ook in april van dit jaar was er al ophef over een wolf die op Tholen gesport werd.

1 dag geleden
Art-Co Pop-Up store Tholen - voor de meest bijzondere cadeautjes

ADVERTORIAL - De Art-Co pop up store, een sfeervol, creatief en gezellig winkeltje vol met lichtjes en kunst. Dromen, durven, doen! Dat is waar Rianne van Duivenbode voor staat. Haar wens, haar droom? Een eigen winkel voor al haar prachtige kunst op tegel, brocante en andere unieke, persoonlijke cadeautjes. Rianne durfde het. Een eigen etalage werd ingericht. Een kans krijgen en een kans pakken. En nu dus, een echte Thoolse pop up store. De etalage staat vol met beeldende verhaaltjes op mini formaat. De Kerkstraat in Tholen is gelijk weer een stuk gezelliger!

2 dagen geleden