Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Claudia de Breij gaat niet toeren met veelgeprezen Carré-show

Claudia de Breij gaat niet toeren met veelgeprezen Carré-show

AMSTERDAM (ANP) - Claudia de Breij gaat voorlopig niet toeren met haar veelgeprezen voorstelling over Heintje Davids. Dat heeft zij dinsdag via Instagram bekendgemaakt. Eerder meldde de cabaretière dat dit wel het voornemen was.

"Hallo lieve konijntjes, dit is een officiële waarschuwing", schrijft De Breij. "Als je Hier Ben Ik! nog wilt zien, moet je morgen, overmorgen of vrijdag komen want daarna is het voorbij." Na de reeks voorstellingen in Carré is het voorbij met Hier Ben Ik!. "‘Afscheid is met Heintje Davids natuurlijk altijd een beetje een tricky onderwerp maar ik durf toch wel voorzichtig te stellen dat het Heintje Davids-effect niet van toepassing is."

De cabaretière ontwikkelde de familievoorstelling over de succesvolle revueartieste in 2020 speciaal voor Carré, waar Heintje Davids ook honderden keren optrad. De show ging half oktober in première, maar twee dagen later moesten alle theaters hun deuren sluiten vanwege de lockdown. Slechts een paar honderd mensen hadden de voorstelling toen gezien.

De Breij hernam de voorstelling dit najaar in Carré. Zij kreeg interesse in het leven van Heintje Davids (1888-1975) toen zij vijf jaar geleden de Louis Davids-ring ontving, genoemd naar de broer van Heintje Davids. Heintje was het buitenbeentje van de familie Davids; op eigen kracht vond zij haar plek in het theater. De Joodse zangeres was de enige van de familie die de Tweede Wereldoorlog overleefde. Na de oorlog hernam zij meerdere keren haar succesvolle carrière.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Pinkpop boekt songfestivalwinnaar Måneskin

LANDGRAAF (ANP) - Songfestivalwinnaar Måneskin treedt volgend jaar op tijdens Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag de komst aan van de Italiaanse rockband, die afgelopen mei in Rotterdam de winst in het Songfestival opeiste.

1 uur geleden
Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh (41) overleden aan kanker

NEW YORK (ANP) - Virgil Abloh, creative director van de mannenlijn van modehuis Louis Vuitton, is zondag op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laten zijn nabestaanden weten op Instagram.

12 uur geleden
Popsector baalt van sluiting, wil heldere regels voor steun

AMSTERDAM (ANP) - De popsector verwacht dat veel podia de komende tijd de deuren sluiten omdat het met de nieuw aangekondigde maatregelen bijna niet mogelijk is concerten te organiseren. De sector vraagt om heldere regels met betrekking tot de aangekondigde steunpakketten.

2 dagen geleden
Politie op zoek naar twee verdachten van overval Ali B

ALMERE (ANP) - De politie van Almere is op zoek naar twee mannen die worden verdacht van de gewapende overval op Ali B en zijn chauffeur. De politie roept getuigen van het incident van donderdagavond op zich te melden.

2 dagen geleden
BN'ers overvallen door vliegverbod zuidelijk Afrika

DEN HAAG (ANP) - Diverse bekende Nederlanders zijn vrijdag overvallen door het nieuws dat vluchten uit zuidelijk Afrika zijn verboden in verband met de nieuwe, vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. Onder anderen presentator Renze Klamer en bioloog/presentator Freek Vonk laten via sociale media weten dat ze in Afrika zitten.

2 dagen geleden
Ali B van zijn horloge beroofd bij zijn woning in Almere

ALMERE (ANP) - Rapper Ali B is donderdagavond van zijn horloge beroofd voor zijn huis in Almere. Samen met zijn chauffeur werd hij door meerdere daders overvallen. Volgens de politie is daarbij gedreigd met mogelijke vuurwapens.

3 dagen geleden
Schrijfster Inez van Dullemen overleden

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster Inez van Dullemen is woensdag overleden, 96 jaar oud. Dat meldt uitgeverij De Bezige Bij. In 1949 debuteerde zij met de novelle Ontmoeting met de andere. Haar laatste boek, Een schip vol meloenen, verscheen in 2017.

3 dagen geleden