Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Circuit van Zandvoort loopt al vroeg vol met fans Verstappen

Circuit van Zandvoort loopt al vroeg vol met fans Verstappen

ZANDVOORT (ANP) - De Grote Prijs van Nederland begint pas om 15.00 uur, maar al vroeg in de ochtend is het druk op en om het circuit van Zandvoort. Binnen de poorten van het circuit stonden voor 10.00 uur al honderden mensen langs de toegangsweg richting de paddock, de plek waar de Formule 1-teams zich voorbereiden op de race. De fans hopen allemaal een glimp op te vangen van de coureurs en dan vooral van Max Verstappen.

Net als op vrijdag en zaterdag is Zandvoort hermetisch afgesloten voor autoverkeer. De organisatie heeft de bijna 70.000 bezoekers opgeroepen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend te komen. Op de fietspaden in de omgeving van de badplaats rijden vooral mensen in oranje kleding of kleding van Red Bull, het team van Verstappen. De favoriet van vrijwel alle bezoekers begint om 15.00 uur vanaf poleposition aan de Dutch GP, die over 72 rondes gaat.

Zo'n 5 uur voor de start van de race lopen de tribunes langs het circuit in de zonovergoten duinen al aardig vol. Op alle stoeltjes van de hoofdtribune liggen rode, witte en blauwe vlaggen. De organisatie heeft er 37.000 neergelegd, waarmee langs het rechte stuk bij de start- en finishstreep een Nederlandse vlaggenzee moet ontstaan.

Meer uit Binnenland

Doden ongeluk Lekkerkerk en woning Zoetermeer waren gezin

DEN HAAG (ANP) - De overleden personen die zaterdag zijn gevonden in een woning in Zoetermeer, zijn een 34-jarige man en een 70-jarige vrouw. De 72-jarige man die bij een aanrijding eveneens zaterdag in Lekkerkerk om het leven kwam, was de echtgenoot van de vrouw en de vader van de man. Dat meldt de politie dinsdag.

6 minuten geleden
Prinses Amalia ziet af van lidmaatschap corps Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Amalia wordt geen lid van het corps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd na berichtgeving van de NOS. De 18-jarige prinses, die gaat studeren in Amsterdam, liet eerder in de biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps zou willen. "Met een jaarclub, alles erop en eraan."

46 minuten geleden
Acht keer onderzoek naar schieten politie in eerste helft 2022

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van 2022 heeft de Rijksrecherche acht incidenten onderzocht waarbij de politie heeft geschoten met het dienstwapen. Daarbij viel één dode en raakten zeven mensen gewond, zo meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

58 minuten geleden
Omgekeerde vlaggen Nijeveen moeten weg voor nationale herdenking

MEPPEL (ANP) - De omgekeerde vlaggen en linten die zijn opgehangen in het Drentse Nijeveen (gemeente Meppel) moeten weg zijn voor de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden, op 15 augustus. Vanaf 18 augustus mogen er in Nijeveen weer omgekeerde vlaggen worden opgehangen en die mogen dan minimaal zes weken blijven hangen.

1 uur geleden
'Tropenrooster' voor sommige vaccinatie- en testlocaties

ROTTERDAM (ANP) - Vaccinatie- en testlocaties van de GGD sluiten de komende dagen soms eerder vanwege de verwachte hittegolf. Onder meer Rotterdam-Rijnmond laat dinsdag weten dat alle locaties tussen 10 en 13 augustus slechts tot 13.00 uur geopend zijn.

2 uur geleden
Nog geen problemen voor levensmiddelenindustrie door droogte

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse levensmiddelenindustrie ondervindt nog geen problemen door de droogte. Dat laat een woordvoerder van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) weten. "We hebben het op de radar, maar we hebben hier nog geen signalen over ontvangen", aldus de zegsman.

2 uur geleden
Hoeveelheid water in Maas en Rijn daalt snel

LELYSTAD (ANP) - De afvoer van rivierwater in de Maas is de laatste dagen erg snel gedaald. Rijkswaterstaat denkt dat dat komt doordat in België de stand van de stuwen in de Maas is aangepast, aangezien het ook in dat land droog en warm is. De Maas is een regenrivier die water krijgt uit Frankrijk en België. De rivier voert op dit moment bij Maastricht nog maar 25 kubieke meter water per seconde af, aldus Rijkswaterstaat.

3 uur geleden