Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cijferhausse op beurzen, op Damrak onder andere ING en ABN AMRO

Cijferhausse op beurzen, op Damrak onder andere ING en ABN AMRO

DEN HAAG (ANP) - De komende week komt het cijferseizoen tot volle wasdom, met in Amsterdam onder andere AEX-fondsen ING, ABN AMRO, Randstad, Heineken, NN en Aegon die de boeken openen. Ook in het buitenland staan een keur aan cijfers op de rol met bekende namen als Twitter Coca-Cola, General Motors en Uber.

De beursweek begint maandag vrij rustig. Op macro-economisch gebied springen die dag de Duitse industriecijfers in het oog. Op dinsdag is het de beurt aan uitzender Randstad om de boeken te openen. Het uitzendconcern zei eerder dat het herstel van de coronacrisis sneller verliep dan verwacht. De vraag is in hoeverre de strengere maatregelen het bedrijf dwars hebben gezeten.

Woensdag is qua bedrijfsresultaten een drukke beursdag met onder andere AEX-fondsen Adyen, ABN AMRO, Heineken en Unibail-Rodamco-Westfield die de boeken openen. Betalingsbedrijf Adyen lijkt te profiteren van de crisis. Bij ABN AMRO zal de aandacht onder andere uitgaan naar de verder uitrol van de strategie van topman Robert Swaak. Bierbrouwer Heineken heeft het door de crisis lastig door onder andere de horecasluitingen. De vraag is in hoeverre de thuisdrinkers dit volumeverlies goedmaken. Van vastgoedfondsen als URW is bekend dat de crisis ook nadelig voor ze uitpakt.

Verzekeraars

Donderdag is het de beurt aan verzekeraars als Aegon en NN. Ook staalconcern ArcelorMittal en informatie- en dataleverancier RELX en maritiem dienstverlener SBM Offshore openen de boeken. Olie- en gasconcern Shell praat die dag zijn beleggers bij.

Ook vrijdag is de agenda op het Damrak vol met cijfers van een reeks bedrijven waaronder ING en bouwer Heijmans. Ook financieel dienstverleners Intertrust en Flow Traders staan op de rol.

In het buitenland komt eveneens een groot aantal bedrijven met resultaten. Veel aandacht zal daarbij uitgaan naar de resultaten van farmaceut AstraZeneca, dat vooral bekend is van de perikelen rond zijn coronavaccin. Op de agenda staan verder onder meer olieconcern Total, taxidiensten Uber en Lyft, techbedrijf Twitter, frisdrankmaker Coca-Cola, autoconcern General Motors, maaltijdbezorger Delivery Hero, en entertainmentconcern Disney. Ook grote banken als Société Générale, Commerzbank en Crédit Agricole publiceren resultaten.

Inflatiecijfers

Op de macro-economische agenda staan verder onder andere Duitse en Amerikaanse inflatiecijfers. Ook worden cijfers over de Britse economische groei gemeld.

Ook blijft de blik van beleggers gericht op ontwikkelingen rond het coronasteunpakket in de VS van president Joe Biden. De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden stemden voor het weekend in met de begroting van het pakket ter waarde van 1900 miljard dollar. Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken alvorens de uiteindelijke wet is opgesteld.

Meer uit Financieel

Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

2 minuten geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

4 minuten geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

1 uur geleden
KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

1 uur geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

2 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

2 uur geleden
Brussel komt alsnog met boete voor Intel om marktmisbruik

BRUSSEL (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Europese Commissie komt alsnog met een boete van ruim 376 miljoen euro voor chipfabrikant Intel in een slepende zaak rond marktmisbruik.

3 uur geleden