Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ChristenUnie wil opheldering over eenzaamheid op Tholen

ChristenUnie wil opheldering over eenzaamheid op Tholen

THOLEN - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de eenzaamheidscijfers op het eiland Tholen. Uit de laatste cijfers blijkt een groot percentage van de inwoners (behoorlijk) eenzaam te zijn en daar wil raadslid Marcel Vercammen op inspelen. Hij wijst op het landelijke meldpunt voor eenzame jongeren, maar wil ook de eenzame Thoolse senioren niet uit het oog verliezen.  

De cijfers van eenzaamheid op Tholen in 2016 liegen er niet om. 45 Procent van de inwoners zegt zich eenzaam te voelen tegenover 44 procent van alle Nederlanders. Tien procent is ernstig eenzaam, 46 procent sociaal eenzaam en 31 procent emotioneel eenzaam. Vercammen vraagt zich af of de gemeente op de hoogte is van deze cijfers en of er wellicht recentere cijfers zijn. Het raadslid geeft aan dat naast ouderen, ook jongeren kunnen lijden aan eenzaamheid. Hij wil dat ook weten of de gemeente deze mensen in beeld heft of dit nader wil onderzoeken.

Week van de eenzaamheid
Ook wil hij weten welke activiteiten de gemeente onderneemt en of er aandacht wordt besteed aan de week tegen eenzaamheid in de week van 1 tot en met 8 oktober. "Dit kan al eenvoudig, bijvoorbeeld via de sociale media", zo oppert Vercammen die tevens wil weten of het college bekend is met het meldpunt 'eenzame jongeren' en of dit meldpunt ook door Tholen ingezet kan worden om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen. "Wij als ChristenUnie zouden graag zien dat de gemeente goed op dit onderwerk inspeelt."

Meer uit Tholen

Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

16 uur geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

20 uur geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

1 dag geleden
Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

2 dagen geleden
Wielerronde Oud-Vossemeer van start

OUD-VOSSEMEER - Amateurs, Junioren, Beloften en de Elite-Mannen en Elite-Vrouwen verschenen zaterdag aan de start bij de Wielerronde van Oud-Vossemeer. 

2 dagen geleden
Gemeente organiseert informatieavond over herinrichting Langeweg

ANNA JACOBAPOLDER - Gemeente Tholen organiseert op woensdag 22 maart een inloopavond over de herinrichting van de Langeweg. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst al hun vragen stellen. 

2 dagen geleden