Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ChristenUnie wil opheldering over eenzaamheid op Tholen

ChristenUnie wil opheldering over eenzaamheid op Tholen

THOLEN - De ChristenUnie maakt zich zorgen over de eenzaamheidscijfers op het eiland Tholen. Uit de laatste cijfers blijkt een groot percentage van de inwoners (behoorlijk) eenzaam te zijn en daar wil raadslid Marcel Vercammen op inspelen. Hij wijst op het landelijke meldpunt voor eenzame jongeren, maar wil ook de eenzame Thoolse senioren niet uit het oog verliezen.  

De cijfers van eenzaamheid op Tholen in 2016 liegen er niet om. 45 Procent van de inwoners zegt zich eenzaam te voelen tegenover 44 procent van alle Nederlanders. Tien procent is ernstig eenzaam, 46 procent sociaal eenzaam en 31 procent emotioneel eenzaam. Vercammen vraagt zich af of de gemeente op de hoogte is van deze cijfers en of er wellicht recentere cijfers zijn. Het raadslid geeft aan dat naast ouderen, ook jongeren kunnen lijden aan eenzaamheid. Hij wil dat ook weten of de gemeente deze mensen in beeld heft of dit nader wil onderzoeken.

Week van de eenzaamheid
Ook wil hij weten welke activiteiten de gemeente onderneemt en of er aandacht wordt besteed aan de week tegen eenzaamheid in de week van 1 tot en met 8 oktober. "Dit kan al eenvoudig, bijvoorbeeld via de sociale media", zo oppert Vercammen die tevens wil weten of het college bekend is met het meldpunt 'eenzame jongeren' en of dit meldpunt ook door Tholen ingezet kan worden om eenzaamheid onder jongeren terug te dringen. "Wij als ChristenUnie zouden graag zien dat de gemeente goed op dit onderwerk inspeelt."

Meer uit Tholen

Summergames brengt Thoolse jeugd samen

SINT PHILIPSLAND - Onder een stralende zon ging donderdag de derde activiteit van de Thoolse Summergames van start. Veertig kinderen, gewapend met spuitbussen, lieten hun artistieke talenten zien tijdens een graffiti-workshop bij jeugdhonk De Kelder in Sint Philipsland.

1 uur geleden
Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

21 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

2 dagen geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden