Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chocolate Lovers wil zieke kinderen blijven helpen

Chocolate Lovers wil zieke kinderen blijven helpen

MIDDELBURG - In het chocoladeatelier van Chocolate Lovers in Middelburg wordt dagelijks chocoladekunst bereid. Drie gediplomeerde, vrijwillige chocolatiers, een stagiaire en vijf vrijwilligers die helpen met de vulling van bonbons en de afwerking, maken samen het lekkers van stichting Chocolate Lovers.“Om chocoladetegels en bonbons te maken heb je geduld nodig”, weet stichtingsvoorzitter Richard Jansen. “De balans tussen temperatuur en luchtvochtigheid is belangrijk. De vet- en suikerkristallen moeten in een goede verhouding komen, zodat de chocolade een mooie schelle knak geeft als het breekt.” De glans van chocolade hangt ook samen met het temperen. “Als je kunt spelen met de temperatuur kun je perfectie uit chocolade halen.”

Kinderen

Hoewel de winkel open is, komen er maar weinig klanten binnen. In de winkel en webshop zijn onder meer Valentijnschocoladecadeautjes te koop. “De omzet is matig en te laag om de vaste lasten te kunnen dekken. Afgelopen jaar hebben we vrijwel geen mooie ervaringen kunnen realiseren voor kinderen die langdurig ziek zijn. Het wordt steeds moeilijker om het doel van Chocolate Lovers waar te maken.”

De stichting heeft sinds de oprichting in 2013 geen subsidie nodig gehad. Op eigen kracht wisten de vrijwilligers voldoende geld bijeen te brengen om zieke kinderen en hun gezinnen een fijne dag te bezorgen. “We hebben nog wel opdrachten voor bedrijven en andere stichtingen en natuurlijk houden we de moed erin.”

Meer uit Middelburg

Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

6 uur geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

11 uur geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

11 uur geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

13 uur geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

1 dag geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

1 dag geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

1 dag geleden