Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese techbedrijven verder omlaag op beurs in Hongkong

Chinese techbedrijven verder omlaag op beurs in Hongkong

TOKIO (ANP) - De Chinese technologiebedrijven gingen dinsdag verder omlaag op de beurs in Hongkong. Beleggers bleven bezorgd over de harde aanpak van de techsector door de Chinese autoriteiten en deden hun aandelen opnieuw van de hand. De andere belangrijke aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten overwegend kleine winsten zien in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. Daarnaast bleef de blik gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,9 procent in de min na de koersval van ruim 4 procent een dag eerder. Tencent zakte 6,5 procent. Het Chinese technologieconcern raakte een dag eerder al bijna 8 procent kwijt vanwege het strengere optreden van Peking tegen de grote machtspositie van de techbedrijven. Meituan, de grootste maaltijdbezorger ter wereld, kelderde 14 procent. De Chinese autoriteiten willen dat de maaltijdbestelbedrijven hun bezorgers minimaal het minimumloon gaan betalen. Tencent heeft een belang in Meituan. Ook webwinkelconcern Alibaba ging verder omlaag en verloor bijna 6 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde 0,7 procent lager. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de winst van de industriële bedrijven in het land in juni met 20 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. In mei bedroeg de winstgroei nog ruim 36 procent. De winstgroei nam daarmee voor de vierde maand op rij af vanwege de hogere grondstofprijzen die de winstmarges van de fabrieken onder druk zetten.

De Japanse hoofdindex, de Nikkei 225, eindigde 0,5 procent hoger op 27.970,22 punten. De Japanse mijnbouwbedrijven behoorden tot de sterkste stijgers. Sumitomo Metal Mining, Fujikura en Mitsui Mining and Smelting stegen tot ruim 4 procent. Rakuten Group was de grootste daler met een verlies van bijna 8 procent. De Amerikaanse kredietbeoordelaar S&P verlaagde de kredietrating voor het Japanse e-commercebedrijf.

Meer uit Financieel

Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

11 minuten geleden
FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

1 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

3 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

3 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

4 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

4 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

4 uur geleden