Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China blokkeert reeks cryptogerelateerde sociale media-accounts

China blokkeert reeks cryptogerelateerde sociale media-accounts

PEKING (ANP/RTR) - China heeft een groot aantal accounts op het Chinese Weibo-platform, vergelijkbaar met Twitter, geblokkeerd vanwege hun link met crypto's. De ban past in het strengere beleid van Peking tegen de handel en het minen van cryptomunten.

De blokkade is zeker niet de laatste actie die China zal ondernemen tegen digitale munten. De verwachting is dat veel activiteiten rond cryptomunten in China aan het strafrecht van het land worden gekoppeld, aldus analisten en een financiële toezichthouder. Daarmee worden het minen en handelen van digitale munten in de nabije toekomst mogelijk een illegale activiteit.

Peking zwoer vorige maand om hard op te treden tegen het minen van bitcoin en de handel in de munten. Dat gebeurde kort nadat drie instanties in het land aan crypto's gerelateerde financiële betalingsdiensten hadden verboden.

Zwarte handel

De Weibo-ingrepen komen ook op een moment dat Chinese media in hun berichtgeving harder oordelen over de handel in crypto's. Volgens staatszender CCTV worden cryptocurrency's vaak gebruikt voor zwarte handel, witwassen van geld, wapensmokkel, gokken en drugshandel.

De centrale bank van China heeft ondertussen het testen van zijn eigen digitale valuta versneld.

Meer uit Financieel

SonntagsZeitung: UBS schrapt wereldwijd 36.000 banen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse bankconcern UBS gaat zijn personeelsbestand met 20 tot 30 procent verminderen nadat de overname van zijn geplaagde branchegenoot Credit Suisse is afgerond. Dat betekent dat er wereldwijd 36.000 banen worden geschrapt, meldt de Zwitserse krant SonntagsZeitung.

31 minuten geleden
LTO-voorzitter: compensatie PAS-melders breekpunt landbouwakkoord

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten PAS-melders moeten in het landbouwakkoord gecompenseerd worden, anders maakt Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) daar een breekpunt van. Dat zei Sjaak van der Tak, LTO-voorzitter, in het tv-programma Buitenhof.

44 minuten geleden
SER-voorzitter Putters: mensen moeten meer uren werken

HILVERSUM (ANP) - Om de arbeidsmarkt weer in beweging te krijgen, moet het aantrekkelijker worden gemaakt voor mensen om meer uren te draaien, zegt Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, in tv-programma WNL Op Zondag.

2 uur geleden
ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

4 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

19 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

21 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

1 dag geleden