Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China blokkeert reeks cryptogerelateerde sociale media-accounts

China blokkeert reeks cryptogerelateerde sociale media-accounts

PEKING (ANP/RTR) - China heeft een groot aantal accounts op het Chinese Weibo-platform, vergelijkbaar met Twitter, geblokkeerd vanwege hun link met crypto's. De ban past in het strengere beleid van Peking tegen de handel en het minen van cryptomunten.

De blokkade is zeker niet de laatste actie die China zal ondernemen tegen digitale munten. De verwachting is dat veel activiteiten rond cryptomunten in China aan het strafrecht van het land worden gekoppeld, aldus analisten en een financiële toezichthouder. Daarmee worden het minen en handelen van digitale munten in de nabije toekomst mogelijk een illegale activiteit.

Peking zwoer vorige maand om hard op te treden tegen het minen van bitcoin en de handel in de munten. Dat gebeurde kort nadat drie instanties in het land aan crypto's gerelateerde financiële betalingsdiensten hadden verboden.

Zwarte handel

De Weibo-ingrepen komen ook op een moment dat Chinese media in hun berichtgeving harder oordelen over de handel in crypto's. Volgens staatszender CCTV worden cryptocurrency's vaak gebruikt voor zwarte handel, witwassen van geld, wapensmokkel, gokken en drugshandel.

De centrale bank van China heeft ondertussen het testen van zijn eigen digitale valuta versneld.

Meer uit Financieel

Gegevens tienduizenden klanten van grote Duitse bank gelekt

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een dochterbedrijf van een van Duitslands grootste banken, DZ Bank, is getroffen door een cyberaanval. Daardoor zijn persoonlijke gegevens van tienduizenden klanten mogelijk in verkeerde handen gevallen, zei een woordvoerster van de bank.

11 uur geleden
Socialemediaplatform X gaat geld vragen voor livestreams

SAN FRANCISCO (ANP) - Socialemediaplatform X wil dat gebruikers gaan betalen om livebeelden uit te zenden via het berichtenplatform. Binnenkort is de functie voor livestreamen alleen nog maar beschikbaar voor mensen die op zijn minst een premiumabonnement hebben, maakte het techbedrijf bekend. Dat abonnement kost in Nederland 8 euro per maand.

12 uur geleden
Habeck waarschuwt China: steun Rusland heeft economische gevolgen

BEIJING (ANP/DPA) - De Duitse minister voor Economische Zaken Robert Habeck heeft China gewaarschuwd dat de steun van het land aan Rusland economische gevolgen heeft. China stelt zich formeel op als neutrale partij na de Russische inval in Oekraïne, maar haalt de banden met Rusland wel steeds verder aan. Dat heeft de relatie tussen China en Europa onder druk gezet, zei Habeck tijdens zijn bezoek aan Beijing.

16 uur geleden
Madagaskar krijgt geld via nieuw klimaatverbond IMF en Wereldbank

WASHINGTON (ANP) - Madagaskar ontvangt als eerste land ter wereld financiële hulp via een nieuw samenwerkingsverband voor klimaatactie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. In het kader van dit programma leent het IMF zo'n 321 miljoen dollar uit aan Madagaskar.

17 uur geleden
Kleine uitslagen op beurzen New York, Gilead verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen de handelsweek uitgegaan. Farmaceut Gilead Sciences stond opnieuw bij de winnaars op Wall Street, na de stevige plus een dag eerder. Vuurwapenmaker Smith & Wesson Brands had juist een slechte dag door een sombere voorspelling voor de omzet in het lopende kwartaal.

1 dag geleden
Apple stelt lancering AI-producten in Europa voorlopig uit

BRUSSEL (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Apple stelt de lancering van bepaalde producten rond kunstmatige intelligentie (AI) in Europa voorlopig uit in verband met onzekerheden over regelgeving van de Europese Unie om de macht van grote techbedrijven binnen de perken te houden. Het gaat daarbij volgens het bedrijf om Apple Intelligence, iPhone Mirroring en SharePlay Screen Sharing die dit jaar nog niet beschikbaar worden voor gebruikers in de EU.

1 dag geleden
Grote staking op komst bij Britse staalfabrieken Tata Steel

PORT TALBOT (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Werknemers van staalbedrijf Tata Steel in het Verenigd Koninkrijk gaan staken uit protest tegen het schrappen van wel 2800 banen en de sluiting van twee hoogovens in de staalfabriek in Port Talbot in Wales. Ongeveer 1500 werknemers zijn volgens vakbond Unite van plan om vanaf 8 juli het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen. Volgens Unite is het voor het eerst in meer dan veertig jaar dat er gestaakt wordt door staalarbeiders in het Verenigd Koninkrijk.

1 dag geleden