Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chileense president krijgt boete voor selfie zonder mondkapje

Chileense president krijgt boete voor selfie zonder mondkapje

SANTIAGO (ANP/RTR) - De Chileense president Sebastian Pinera heeft een boete van 3500 dollar (zo'n 2800 euro) gekregen, nadat eerder deze maand een selfie met hem opdook waarop hij geen mondkapje droeg. In Chili is het dragen van een mondkapje vanwege het coronavirus in alle openbare ruimtes verplicht. Wie dat niet doet, riskeert onder meer een boete of zelfs een celstraf.

Pinera bood direct zijn excuses aan toen de foto begin december opdook op sociale media en gaf zichzelf aan. Het gaat om een selfie die een vrouw met hem nam in de buurt van zijn woonplaats Cachagua, verklaarde Pinera later. De vrouw sprak hem aan terwijl hij een strandwandeling maakte, stelde de president, en vroeg om een foto samen. Op het beeld is te zien dat Pinera en de vrouw dicht bij elkaar staan en beiden geen mondkapje dragen.

Chili heeft te kampen met een heropleving van het coronavirus. Na de piek in mei en juni leek de uitbraak er grotendeels onder controle, maar het aantal gevallen neemt nu weer rap toe. De regering heeft daarom nieuwe beperkingen ingevoerd. Sinds het begin van de pandemie zijn in het Zuid-Amerikaanse land ruim 580.000 coronagevallen geregistreerd en meer dan 16.000 patiënten overleden.

Meer uit Buitenland

Hoofdkwartier Vlaams Belang beschadigd tijdens protestmars

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Tijdens een mars tegen extreemrechts in Brussel is het hoofdkwartier van Vlaams Belang beklad en beschadigd. Demonstranten brachten onder meer anarchistische teksten met graffiti aan op het pand.

41 minuten geleden
Slotverklaring Oekraïnetop roept op tot dialoog met Rusland

BÜRGENSTOCK (ANP/AFP/DPA) - Tientallen landen die in Zwitserland bijeenkwamen op de vredestop over Oekraïne hebben een slotverklaring getekend waarin staat dat voor het bereiken van vrede "de betrokkenheid van en dialoog tussen alle partijen" is vereist. Tegelijkertijd moeten de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne worden gerespecteerd volgens de verklaring.

2 uur geleden
Natuurherstelwet EU toch binnen bereik na draai Oostenrijk

BRUSSEL (ANP) - De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag stemmen ze erover.

3 uur geleden
Veertien Jordaniërs overleden tijdens hadj

AMMAN (ANP/RTR) - In Saudi-Arabië zijn veertien Jordaniërs overleden tijdens de hadj, meldt het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeventien landgenoten worden momenteel vermist.

3 uur geleden
Rusland claimt verovering dorp in zuidoosten Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland claimt opnieuw een dorp te hebben veroverd in het zuidoosten van Oekraïne, waarmee het voortgang blijft boeken aan de frontlinie. Het ministerie van Defensie schrijft dat het gaat om de plaats Zahirne in de regio Zaporizja.

4 uur geleden
VN verwelkomen aankondiging 'tactische pauzes' in Gazastrook

NEW YORK (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwelkomen de aangekondigde 'tactische pauzes' in de Gazastrook. De Israëlische krijgsmacht maakte zondag bekend voorlopig elke dag van 08.00 tot 19.00 uur te stoppen met haar operaties in een deel van het zuiden van Gaza, om zo de levering van meer humanitaire hulp aan het gebied mogelijk te maken.

4 uur geleden
Louis Armstrong krijgt 5 keer platina voor Wonderful World

WASHINGTON (ANP) - Het wereldberoemde lied What A Wonderful World van Louis Armstrong is in de VS onderscheiden met vijf keer platina. Het is volgens Amerikaanse media uniek dat een nummer deze kwalificatie krijgt. Het betekent dat er sinds 1967, toen Armstrong de song opnam, meer dan 5 miljoen exemplaren van de single zijn verkocht.

5 uur geleden