Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cheque voor gymvereniging

Cheque voor gymvereniging

SINT-ANNALAND - Niek Jansen heeft afgelopen week, namens het spaarpuntenprogramma Samen Doen, weer een nieuwe cheque mogen overhandigen aan één van de goede doelen. Deze keer was het de beurt aan gymvereniging WIK uit Sint-Annaland. Denice van Poortvliet mocht de cheque in ontvangst nemen.

Kinderen van gymvereniging WIK in Sint-Annaland waren afgelopen maandag lekker aan het sporten in de gymzaal van de Wellevaete, toen plots Niek Jansen binnen kwam lopen. Hij mocht namens het spaarpuntenprogramma een flinke cheque overhandigen. De gymvereniging was namelijk de afgelopen periode het algemene spaardoel en in die periode viel ook de maand december waarin veel mensen hun inkopen hebben gedaan. De gymvereniging krijgt dan ook 110.000 punten op hun Samen Doen-pasje gestort. Bij elkaar vertegenwoordigen die punten een waarde van 1100 euro.

Vrijwilligers

"Die punten gaan we heel goed besteden", aldus Denice van Poortvliet. Wat ze precies met de punten gaat doen, dat weet ze nog niet. "Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor attributen, maar ook voor een bedankje naar de vrijwilligers toe", vertelde Niek Jansen. "Je merkt dat het tegenwoordig lastig is om aan vrijwilligers te komen en hiermee kan je ze toch bedanken." Dat laatste kan Denice alleen maar beamen. "We hebben verschillende wachtlijsten lopen en dat komt onder andere door een tekort aan vrijwilligers. Binnenkort stoppen er weer een paar, dus nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Daarnaast willen we de gymzaal ook niet te vol proppen, want je wil wel aandacht voor de kinderen houden."

Voor iedereen

De gymvereniging doet het echter goed in Sint-Annaland met meer dan 230 leden. "We zijn er eigenlijk voor iedereen. Van 2 jaar tot en met 99 jaar. We bieden peutergym aan, maar we hebben ook een speciale 55+ groep. Sommige deelnemers zitten daar al meer dan 25 jaar bij en zijn dus ook al over de 70, maar ze zijn nog steeds fanatiek."

Samen Doen

Samen Doen is een lokaal spaarprogramma in de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom. Bij iedere aankoop bij een deelnemende lokale winkelier, ondernemer of instelling ontvang je speciale punten. Die punten kan je weer uitgeven bij andere deelnemers aan het spaarprogramma, maar bij iedere aankoop spaar je ook punten voor een goed doel. Iedere twee maanden wordt er een nieuw algemeen spaardoel gekozen. Inwoners kunnen zelf kiezen of zij voor het algemene doel sparen of voor een eigen gekozen doel.

Meer uit Tholen

Meerdere straten Sint-Maartensdijk zonder water door lekkage

SINT-MAARTENSDIJK - Vijf straten in Sint-Maartensdijk zitten momenteel zonder water. Dat komt doordat er tijdens werkzaamheden een brandkraan werd geraakt. 

12 uur geleden
UWV: 'Arbeidsmarkt Zeeland blijft zeer krap, ondanks eerste lichte afname'

ZEELAND - In het vierde kwartaal van 2022 is de spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland voor het eerst sinds eind 2021 licht afgenomen. De arbeidsmarkt blijft echter zeer krap: voor elke direct inzetbare werkzoekende waren er aan het einde van afgelopen jaar gemiddeld 6,5 openstaande vacatures. Dat blijkt uit cijfers van UWV. Door de aanhoudende krapte blijft het voor werkgevers moeilijk om nieuw personeel te werven. In het vierde kwartaal van 2022 daalde het aantal openstaande vacatures in Zeeland van zo’n 11.600 naar 10.000 (-14 procent). Tegelijkertijd nam het aantal personen met een verstreken WW-duur van maximaal een half jaar juist iets toe, van ongeveer 1.300 naar 1.500 (+18,5 procent). Samen zorgt dat voor de eerste voorzichtige afname van de spanning sinds eind 2021. Jaar op jaar is echter nog altijd een flinke stijging zichtbaar.

14 uur geleden
Politie houdt vier verdachten aan voor woninginbraken en Toyota-diefstallen

BREDA - Bij een grootschalig onderzoek naar autodiefstallen en inbraken in de regio heeft de politie de afgelopen weken vier verdachten aangehouden. Het gaat om 35 inbraken en diefstallen in bijna heel West-Brabant en Zeeland.

15 uur geleden
112 automobilisten op de bon geslingerd tijdens MONO-controle rondom Zeeland

ZEELAND - Bij een grootschalige politiecontrole op de snelwegen in én rondom Zeeland, zijn 112 automobilisten op de bon geslingerd. De meeste van hen kregen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. 

1 dag geleden
Popkoor Voix houdt jubileumconcert ter ere van 12,5 jarig bestaan

OUD-VOSSEMEER - Op zaterdag 1 april (geen grapje) houdt popkoor Voix uit Oud-Vossemeer hun jubileumconcert. Het popkoor, dat 12,5 jaar geleden is opgericht, brengt met regelmaat een breed repertoire aan de man: van ABBA tot U2 en van de top 2000 tot Proud Mary.

1 dag geleden
Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

2 dagen geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

2 dagen geleden