Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cheque voor gymvereniging

Cheque voor gymvereniging

SINT-ANNALAND - Niek Jansen heeft afgelopen week, namens het spaarpuntenprogramma Samen Doen, weer een nieuwe cheque mogen overhandigen aan één van de goede doelen. Deze keer was het de beurt aan gymvereniging WIK uit Sint-Annaland. Denice van Poortvliet mocht de cheque in ontvangst nemen.

Kinderen van gymvereniging WIK in Sint-Annaland waren afgelopen maandag lekker aan het sporten in de gymzaal van de Wellevaete, toen plots Niek Jansen binnen kwam lopen. Hij mocht namens het spaarpuntenprogramma een flinke cheque overhandigen. De gymvereniging was namelijk de afgelopen periode het algemene spaardoel en in die periode viel ook de maand december waarin veel mensen hun inkopen hebben gedaan. De gymvereniging krijgt dan ook 110.000 punten op hun Samen Doen-pasje gestort. Bij elkaar vertegenwoordigen die punten een waarde van 1100 euro.

Vrijwilligers

"Die punten gaan we heel goed besteden", aldus Denice van Poortvliet. Wat ze precies met de punten gaat doen, dat weet ze nog niet. "Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor attributen, maar ook voor een bedankje naar de vrijwilligers toe", vertelde Niek Jansen. "Je merkt dat het tegenwoordig lastig is om aan vrijwilligers te komen en hiermee kan je ze toch bedanken." Dat laatste kan Denice alleen maar beamen. "We hebben verschillende wachtlijsten lopen en dat komt onder andere door een tekort aan vrijwilligers. Binnenkort stoppen er weer een paar, dus nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Daarnaast willen we de gymzaal ook niet te vol proppen, want je wil wel aandacht voor de kinderen houden."

Voor iedereen

De gymvereniging doet het echter goed in Sint-Annaland met meer dan 230 leden. "We zijn er eigenlijk voor iedereen. Van 2 jaar tot en met 99 jaar. We bieden peutergym aan, maar we hebben ook een speciale 55+ groep. Sommige deelnemers zitten daar al meer dan 25 jaar bij en zijn dus ook al over de 70, maar ze zijn nog steeds fanatiek."

Samen Doen

Samen Doen is een lokaal spaarprogramma in de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom. Bij iedere aankoop bij een deelnemende lokale winkelier, ondernemer of instelling ontvang je speciale punten. Die punten kan je weer uitgeven bij andere deelnemers aan het spaarprogramma, maar bij iedere aankoop spaar je ook punten voor een goed doel. Iedere twee maanden wordt er een nieuw algemeen spaardoel gekozen. Inwoners kunnen zelf kiezen of zij voor het algemene doel sparen of voor een eigen gekozen doel.

Meer uit Tholen

Het Roosevelt Debat groot succes: 'Prachtig dat Oud-Vossemeer het organiseerde'

OUD-VOSSEMEER - De Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer is zeer tevreden met het verloop van het debat van donderdag. Er was een hoge opkomst, uitstekende sprekers en een levendige discussie. Verrassend waren de studenten die de deels voormalige Tweede Kamerleden af en toe van advies voorzagen. De discussie verliep op basis van stellingen.

18 uur geleden
Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

1 dag geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

1 dag geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

2 dagen geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

3 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

3 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

4 dagen geleden