Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Charme Philharmonie 50 Plus is de diversiteit

Charme Philharmonie 50 Plus is de diversiteit

OOSTKAPELLE - Lian Jobse, middenin de pandemietijd tot voorzitter gekozen, valt maar met de deur in huis: de filharmonie kijkt uit naar nieuwe muzikale vrienden. De groep kent door natuurlijk verloop helaas uitvallers. “We hebben echt een tekort aan strijkers (viool, altviool, cello en contrabas.), maar ook alle andere instrumenten zijn van harte welkom.” Muziekvereniging Philharmonie 50 Plus - met een knipoog naar de oude spelling - werd twee decennia geleden als speciaal project voor ouderen opgericht. Van meet af aan is er heel bewust gekozen om overdag te gaan repeteren in plaats van ‘s avonds. De toevoeging 50 Plus onderstreept dat het orkest primair bedoeld is voor mensen die niet meer alle dagen hoeven te werken.DOOR ERICA VAN STRIENZelf verhuisde Lian naar Oostkapelle in 2016. Een jaar later sloot ze zich bij het orkest aan. Ze speelt van jongs af aan dwarsfluit en heeft hier ook 25 jaar privé les in gegeven. “Ik was doktersassistente en praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk van mijn man. Reden om te verhuizen was het beëindigen van de praktijk. Je komt er anders niet los van en loopt bovendien je opvolger in de weg. We kochten dit huis al in 2007 met het idee ons hier 8 of 9 jaar later definitief te vestigen. Tot 2016 genoten we hier tijdens onze vakanties.”Lian voelt zich thuis bij de filharmonie. “De charme en het karakteristieke van het orkest zit in de diversiteit. “Diversiteit in personen, instrumenten en de muziek die we maken in een fijne, ongedwongen sfeer. Een gevarieerd repertoire van klassiek, nummers uit musicals, marsen, popmuziek tot echte ouderen-liedjes. En composities die speciaal voor dit soort orkesten gemaakt zijn. Lichte muziek die mensen niet kennen maar die wel heel gemakkelijk in het gehoor ligt. Op uitnodiging spelen we voor speciale doelgroepen.” Het voorzitterschap overnemen middenin de pandemie was behalve een hele eer ook een forse uitdaging, vooral omdat netwerken beperkt was. “Maar we hebben goed voor elkaar gezorgd en er heeft niemand corona gekregen door het bijwonen van de repetities. Nu leggen we graag de loper uit. Het orkest voorziet in een -sociale - behoefte voor mensen die na hun pensioen graag met elkaar willen musiceren zonder dat er druk op ligt van concoursen. Maar er zullen ook mensen zijn die een aanvulling op hun activiteiten zoeken of waar activiteiten weggevallen zijn door de pandemie. Bovendien móet er een generatie zijn die in de afgelopen twee jaar met pensioen is gegaan. Mensen die zich nu realiseren dat ze al een poos hun viool of saxofoon niet meer hebben aangeraakt. Díe mensen heten we echt van harte welkom.”


Kijken en/of meespelen
“Wij bieden een veilige setting in alle opzichten. Mensen zorgen voor elkaar, nemen ook eigen verantwoordelijkheid. En maak je een fout of vind je een stukje moeilijk, dan lacht niemand je uit maar is er geduld of begeleiding. Het is geen les-setting, maar met een amateurniveau kun je in ieder geval 2 of 3 keer komen kijken en/of meespelen. Aangekondigd of spontaan, het mag allebei.”
De repetities vinden elke woensdagmiddag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 13.30 - 15.30 uur plaats in Clubgebouw De Blazer aan de Ritthemsestraat 45 in Oost-Souburg. Vragen? Mailen naar secretaris dhr. P.W. Veijgen: [email protected].

Meer uit Middelburg

Pop-up jeugdcentrum in De Spot tijdens Middelburgse kermis

MIDDELBURG - Vrijdag 2 augustus begint de kermis in Middelburg. Een evenement waar veel jongeren het hele jaar naar uit kijken. En reden voor de gemeente Middelburg en Vizita om een tijdelijk Jeugdcentrum in de binnenstad in te richten. Er is gekozen voor een pop-up jeugdcentrum in De Spot in de Beddwijkstraat.

3 uur geleden
Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

14 uur geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

1 dag geleden
Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

1 dag geleden
Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

2 dagen geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

2 dagen geleden