Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cennie Reijngoudt over tekorten bij brandweer: ‘Kunnen soms niet uitrukken’

Cennie Reijngoudt over tekorten bij brandweer: ‘Kunnen soms niet uitrukken’

THOLEN - Cennie Reijngoudt is bijna klaar met de opleiding als manschap. Naast de brandweer, werkt hij bij een bedrijf dat landbouwmachines produceert. Voor hem is de brandweer een perfecte aanvulling op zijn werkzaamheden.

“Je bekijkt een pand op een andere manier. Je probeert ervoor te zorgen dat een bedrijf zo brandveilig mogelijk is. Ook een stukje EHBO op de werkvloer dat je als brandweerman intensiever leert dan BHV-er. Je bent écht een soort BHV-plus”, aldus Cennie. Je moet wel wat tijd investeren in de brandweer, maar voor Cennie is dat geen straf: “Tijdens je opleiding kruipt er veel tijd in. Maar je doet het met plezier. Dus het is geen zware opgave.”

Inmiddels is hij zó enthousiast dat hij van zijn passie zijn beroep mag maken: “Ik ga per 1 september beginnen bij de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam als manschap”, vertelt hij trots. “Ik ben met het brandweervirus aangestoken. Alleen het vrijwillige gedeelte vond ik op den duur niet meer afdoende. Dan wil je fulltime brandweerman zijn!” Als je aan Cennie vraagt waarom hij zo enthousiast wordt, reageert hij zonder na te denken: “Het is één grote rode familie!” Ook Cennie merkt dat er tekorten zijn bij de brandweer: “Als je een uitruk hebt, kom je op de kazerne en dan kan je niet uitrukken door een tekort. Dat is wrang.” Hij legt uit dat mensen gemakkelijk kunnen aanmelden: “Mensen moeten er goed over nadenken: ‘Is dit wat voor mij?’ Ik denk dat er in best wel een aantal mensen een brandweerman of -vrouw schuilt.”

Meer uit Tholen

Nathan en Nikita genoten van Stallandse kermis: ‘Hoe gekker, hoe beter’

SINT-ANNALAND - Nathan, Nikita, Roxanne en Zoë hebben net een rondje gelopen op de kermis. Ze zijn nog heerlijk aan het nagenieten onder het genot van een suikerspin. Nathan en Nikita vertellen over hun kermis bezoek.

10 uur geleden
Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

THOLEN - Opgelet voor Tholenaren die zondag richting Bergen op Zoom moeten: Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. 

13 uur geleden
Erik organiseerde het Havenplein Festival: ‘Enorm succes’

SINT-ANNALAND - Terwijl de band het publiek al opwarmt, maken Erik en het barteam zich klaar voor het feestweekend waar ze zo lang naar toe hebben gewerkt. Erik werd door Andre van Ast (eigenaar van Café An de Sloove) gevraagd om te helpen bij het organiseren van een evenement toen er tijdelijk geen braderie mocht plaatsvinden vanwege de covidmaatregelen. Dit werd het Havenplein Festival. Vorig jaar was de eerste keer.

1 dag geleden
Laatste aflevering van tv-programma Au Pairs te zien in Hart van Tholen: ‘See you there’

THOLEN - Aankomende dinsdag is het zover: dan is de Thoolse Emma Smits voor de laatste keer te zien in het televisieprogramma Au Pairs. Het Hart van Tholen nodigt iedereen uit om, in gezelschap van Emma, de laatste aflevering te komen bekijken. 

1 dag geleden
Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

1 dag geleden
Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

2 dagen geleden
‘Geen boer, geen bier’: Boeren protesteren met grote hooi-pop bij Poortvliet

THOLEN - Wie de afgelopen dagen richting Poortvliet is gereden, kan het niet ontgaan zijn. Boeren protesteren daar met een grote pop van hooi tegen de nieuwe regels van het kabinet. 

2 dagen geleden