Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cennie Reijngoudt over tekorten bij brandweer: ‘Kunnen soms niet uitrukken’

Cennie Reijngoudt over tekorten bij brandweer: ‘Kunnen soms niet uitrukken’

THOLEN - Cennie Reijngoudt is bijna klaar met de opleiding als manschap. Naast de brandweer, werkt hij bij een bedrijf dat landbouwmachines produceert. Voor hem is de brandweer een perfecte aanvulling op zijn werkzaamheden.

“Je bekijkt een pand op een andere manier. Je probeert ervoor te zorgen dat een bedrijf zo brandveilig mogelijk is. Ook een stukje EHBO op de werkvloer dat je als brandweerman intensiever leert dan BHV-er. Je bent écht een soort BHV-plus”, aldus Cennie. Je moet wel wat tijd investeren in de brandweer, maar voor Cennie is dat geen straf: “Tijdens je opleiding kruipt er veel tijd in. Maar je doet het met plezier. Dus het is geen zware opgave.”

Inmiddels is hij zó enthousiast dat hij van zijn passie zijn beroep mag maken: “Ik ga per 1 september beginnen bij de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam als manschap”, vertelt hij trots. “Ik ben met het brandweervirus aangestoken. Alleen het vrijwillige gedeelte vond ik op den duur niet meer afdoende. Dan wil je fulltime brandweerman zijn!” Als je aan Cennie vraagt waarom hij zo enthousiast wordt, reageert hij zonder na te denken: “Het is één grote rode familie!” Ook Cennie merkt dat er tekorten zijn bij de brandweer: “Als je een uitruk hebt, kom je op de kazerne en dan kan je niet uitrukken door een tekort. Dat is wrang.” Hij legt uit dat mensen gemakkelijk kunnen aanmelden: “Mensen moeten er goed over nadenken: ‘Is dit wat voor mij?’ Ik denk dat er in best wel een aantal mensen een brandweerman of -vrouw schuilt.”

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

15 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

18 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

21 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

1 dag geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden