Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cel voor ex K-popster die suïcide pleegde na chantage seksvideo's

Cel voor ex K-popster die suïcide pleegde na chantage seksvideo's

SEOUL (ANP/AFP) - De ex-vriend van de Zuid-Koreaanse popster Goo Hara is tot een celstraf veroordeeld omdat hij haar heeft gechanteerd met seksvideo's. Goo pleegde in november vorig jaar zelfmoord op 28-jarige leeftijd.

De K-popster, voormalig lid van de meidengroep Kara, vertelde in 2018 aan lokale media dat haar ex had gedreigd "een einde aan haar carrière te maken" door seksvideo's van hen te verspreiden. Op bewakingscamerabeelden is te zien hoe Goo haar ex op haar knieën smeekt om dat niet te doen.

Eind vorig jaar werd Goo's lichaam in haar huis gevonden. Veel Zuid-Koreanen gaan ervan uit dat de zangeres een einde aan haar leven maakte omdat zij de stortvloed van negatieve opmerkingen die zij online te verduren kreeg na de openbaring, niet meer aankon.

Kapper Choi een jaar de cel in

De ex-vriend, de kapper Choi Jong-bum, moet voor een jaar de gevangenis in. Choi was in beroep gegaan tegen de voorwaardelijke celstraf die hem vorig jaar was opgelegd, onder meer voor chantage. Choi heeft "ernstige schade" toegebracht aan Goo's reputatie, vond de rechter. De chantage zou hebben geleid tot een "onomkeerbaar trauma".

Goo's suïcide vorig jaar, kwam kort nadat een andere K-popster, Sulli (25), een einde aan haar leven maakte na een lange worsteling met onlinepesterijen.

Meer uit Buitenland

Strijdbare Haley erkent nederlaag tegen Trump in thuisstaat

COLUMBIA (ANP) - Nikki Haley heeft Donald Trump gefeliciteerd met zijn overwinning in de Republikeinse voorverkiezingen in de staat South Carolina. Met twee derde van de stemmen geteld, kan Trump rekenen op de steun van circa 60 procent van de conservatieve kiezers in de staat, Haley op 40 procent. De overwinning van Trump is pijnlijk voor Haley, die jarenlang gouverneur was van South Carolina. In een toespraak voor aanhangers toonde ze zich echter strijdbaar en optimistisch en zei ze door te zullen gaan.

1 uur geleden
Israël wil in Qatar praten over wapenstilstand

TEL AVIV (ANP) - Het oorlogskabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zaterdagavond besloten om een delegatie naar Qatar te sturen om te praten over een nieuwe wapenstilstand in Gaza. Dat melden Israëlische media op basis van regeringsfunctionarissen. Wanneer de gesprekken plaatsvinden is niet bekend.

2 uur geleden
Haley verliest van Trump in thuisstaat South Carolina

COLUMBIA (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft de Republikeinse voorverkiezingen in de staat South Carolina gewonnen. Hij verslaat volgens Amerikaanse media en peilingbureau Edison Research voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley. De overwinning is pijnlijk voor Haley, die jarenlang gouverneur van de Amerikaanse staat was.

2 uur geleden
Weer aanvallen op Houthi-doelen in Jemen

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben zaterdag aanvallen uitgevoerd op achttien doelen van Houthi-rebellen, meldt het Pentagon. Doelwit waren onder meer opslagplaatsen voor raketten en andere wapens, luchtverdedigingssystemen, radars en een helikopter op acht locaties in Jemen.

5 uur geleden
Dahomey van Mati Diop wint Gouden Beer voor beste film

BERLIJN (ANP) - De film Dahomey van de Frans-Senegalese regisseuse Mati Diop heeft zaterdag de belangrijkste prijs gekregen op het Filmfestival van Berlijn. De film won de Gouden Beer, de prijs voor beste film. De Berlinale wordt traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de Gouden Beer voor de beste film en de Zilveren Beren voor onder meer beste regisseur, acteurs en script.

7 uur geleden
Weer aanhoudingen bij herdenkingen Navalny in Rusland

MOSKOU (ANP/DPA) - In Rusland zijn zaterdag tientallen mensen aangehouden die de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny herdachten of stilstonden bij het begin van de oorlog met Oekraïne twee jaar geleden, zeggen burgeractivisten. Een onafhankelijk medium meldde bijna vijftig aanhoudingen.

7 uur geleden
G7 blijft vierkant achter Oekraïne staan

KYIV (ANP/RTR) - Leiders van de G7-landen hebben toegezegd Oekraïne te blijven steunen zolang als nodig is in de oorlog met Rusland. Ze zullen er ook alles aan doen om Rusland op te laten draaien voor de schade van de oorlog, verklaarden de zeven grote en invloedrijke economieën zaterdag na een videoconferentie met de Oekraïense president Zelensky, precies twee jaar nadat Rusland Oekraïne binnenviel.

8 uur geleden