Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

Waarom kunnen niet-Nederlandse zeevarenden zich niet vaccineren tegen het coronavirus in de Zeeuwse havens? Dit willen de CDA-fracties in de gemeenten Vlissingen, Borsele en Terneuzen weten.

‘Alle Nederlanders die zich willen laten vaccineren, kunnen daarvoor een afspraak maken bij de GGD’, lichten de drie fracties toe in hun schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van hun gemeenten. ‘Ook arbeidsmigranten in Nederland komen in aanmerking voor een coronavaccin. Vreemd genoeg is het voor zeevarenden van niet-Nederlandse komaf niet mogelijk om zich overal in Nederland te laten vaccineren.’ In het havengebied van North Sea Port kunnen zij alleen in Gent een prik halen, schrijven de CDA’ers Peter van ’t Westeinde (Borsele), Jos van Ginneken (Terneuzen) en Coen Bertijn (Vlissingen). ‘Daarnaast is in de haven van Rotterdam ook het inenten van zeevaarders gestart. Daarmee zijn de Zeeuwse havens een witte vlek wat vaccinatiemogelijkheden betreft. Uit contact met de GGD Zeeland blijkt dat zij in de startblokken staat om zeevarenden te prikken. De bottleneck lijkt nu nog te zitten in de beschikbaarheid van vaccins.’

De drie gemeenteraadsleden vragen hun colleges of zij zich, in samenwerking met de GGD Zeeland en het Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, willen inzetten voor vaccinatiemogelijkheden in de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het CDA wendt zich tot de gemeenten Borsele, Vlissingen en Terneuzen, omdat zij aandeelhouders zijn in North Sea Port. ‘We benadrukken het belang van vaccinatie voor zeevarenden. Niet alleen voor de zeelui zelf, maar ook voor de veiligheid van de havenwerkers, zoals loodsen, stuwadoors en haveninspecteurs.’

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

2 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

5 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden