Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

Waarom kunnen niet-Nederlandse zeevarenden zich niet vaccineren tegen het coronavirus in de Zeeuwse havens? Dit willen de CDA-fracties in de gemeenten Vlissingen, Borsele en Terneuzen weten.

‘Alle Nederlanders die zich willen laten vaccineren, kunnen daarvoor een afspraak maken bij de GGD’, lichten de drie fracties toe in hun schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van hun gemeenten. ‘Ook arbeidsmigranten in Nederland komen in aanmerking voor een coronavaccin. Vreemd genoeg is het voor zeevarenden van niet-Nederlandse komaf niet mogelijk om zich overal in Nederland te laten vaccineren.’ In het havengebied van North Sea Port kunnen zij alleen in Gent een prik halen, schrijven de CDA’ers Peter van ’t Westeinde (Borsele), Jos van Ginneken (Terneuzen) en Coen Bertijn (Vlissingen). ‘Daarnaast is in de haven van Rotterdam ook het inenten van zeevaarders gestart. Daarmee zijn de Zeeuwse havens een witte vlek wat vaccinatiemogelijkheden betreft. Uit contact met de GGD Zeeland blijkt dat zij in de startblokken staat om zeevarenden te prikken. De bottleneck lijkt nu nog te zitten in de beschikbaarheid van vaccins.’

De drie gemeenteraadsleden vragen hun colleges of zij zich, in samenwerking met de GGD Zeeland en het Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, willen inzetten voor vaccinatiemogelijkheden in de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het CDA wendt zich tot de gemeenten Borsele, Vlissingen en Terneuzen, omdat zij aandeelhouders zijn in North Sea Port. ‘We benadrukken het belang van vaccinatie voor zeevarenden. Niet alleen voor de zeelui zelf, maar ook voor de veiligheid van de havenwerkers, zoals loodsen, stuwadoors en haveninspecteurs.’

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

6 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

10 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

15 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

15 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

17 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden