Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

Waarom kunnen niet-Nederlandse zeevarenden zich niet vaccineren tegen het coronavirus in de Zeeuwse havens? Dit willen de CDA-fracties in de gemeenten Vlissingen, Borsele en Terneuzen weten.

‘Alle Nederlanders die zich willen laten vaccineren, kunnen daarvoor een afspraak maken bij de GGD’, lichten de drie fracties toe in hun schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van hun gemeenten. ‘Ook arbeidsmigranten in Nederland komen in aanmerking voor een coronavaccin. Vreemd genoeg is het voor zeevarenden van niet-Nederlandse komaf niet mogelijk om zich overal in Nederland te laten vaccineren.’ In het havengebied van North Sea Port kunnen zij alleen in Gent een prik halen, schrijven de CDA’ers Peter van ’t Westeinde (Borsele), Jos van Ginneken (Terneuzen) en Coen Bertijn (Vlissingen). ‘Daarnaast is in de haven van Rotterdam ook het inenten van zeevaarders gestart. Daarmee zijn de Zeeuwse havens een witte vlek wat vaccinatiemogelijkheden betreft. Uit contact met de GGD Zeeland blijkt dat zij in de startblokken staat om zeevarenden te prikken. De bottleneck lijkt nu nog te zitten in de beschikbaarheid van vaccins.’

De drie gemeenteraadsleden vragen hun colleges of zij zich, in samenwerking met de GGD Zeeland en het Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, willen inzetten voor vaccinatiemogelijkheden in de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het CDA wendt zich tot de gemeenten Borsele, Vlissingen en Terneuzen, omdat zij aandeelhouders zijn in North Sea Port. ‘We benadrukken het belang van vaccinatie voor zeevarenden. Niet alleen voor de zeelui zelf, maar ook voor de veiligheid van de havenwerkers, zoals loodsen, stuwadoors en haveninspecteurs.’

Meer uit Beveland

Leuntje en Merien dansen straks op gymzaal Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De gymzaal aan de Van der Baanstraat in Wolphaartsdijk wordt verfraaid met een mural van kunstenaar Jan-Willem Hament met een dansende Leuntje en Merien. 

2 minuten geleden
Wensen vervuld met nieuwbouw Van de Velde

KAPELLE - Al sinds de jaren tachtig is autobedrijf Van de Velde niet meer weg te denken van de Stationssingel in Kapelle. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Piet van de Velde en ook zoon Arno van de Velde is nu werkzaam in het familiebedrijf. In de afgelopen veertig jaar is de onderneming langzaam maar zeker uitgebreid tot het gloednieuwe pand dat er nu staat. 

1 uur geleden
Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

4 uur geleden
Ruim 1,5 miljoen euro voor woningverbetering in Zeeland

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Sluis.

4 uur geleden
Lunch met film tegen eenzaamheid in Ovezande en Baarland

BAARLAND/OVEZANDE - Iedereen is van harte welkom bij een lunch met dorpsfilm in Ovezande, op 6 oktober, en in Baarland, op 7 oktober. Deze samenkomsten vinden plaats in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

18 uur geleden
Bouw nieuwbouwcomplex Waterstate Lofts begint

GOES - Bij de Westhavendijk in Goes, aan de rand van het stadscentrum, begint donderdag de bouw van Waterstate Lofts. Dit is een complex met 89 hotelappartementen, 14 woonappartementen, een restaurant en winkel.

20 uur geleden
Expo fotoclub brengt duurzaamheid en Goes in beeld

GOES - Difo Goes, de club van enthousiaste hobbyfotografen, opent donderdagmiddag 6 oktober haar expositie ‘Duurzaamheid en Goes’.

1 dag geleden