Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

CDA wil coronaprik voor zeevarenden in Zeeuwse havens

Waarom kunnen niet-Nederlandse zeevarenden zich niet vaccineren tegen het coronavirus in de Zeeuwse havens? Dit willen de CDA-fracties in de gemeenten Vlissingen, Borsele en Terneuzen weten.

‘Alle Nederlanders die zich willen laten vaccineren, kunnen daarvoor een afspraak maken bij de GGD’, lichten de drie fracties toe in hun schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van hun gemeenten. ‘Ook arbeidsmigranten in Nederland komen in aanmerking voor een coronavaccin. Vreemd genoeg is het voor zeevarenden van niet-Nederlandse komaf niet mogelijk om zich overal in Nederland te laten vaccineren.’ In het havengebied van North Sea Port kunnen zij alleen in Gent een prik halen, schrijven de CDA’ers Peter van ’t Westeinde (Borsele), Jos van Ginneken (Terneuzen) en Coen Bertijn (Vlissingen). ‘Daarnaast is in de haven van Rotterdam ook het inenten van zeevaarders gestart. Daarmee zijn de Zeeuwse havens een witte vlek wat vaccinatiemogelijkheden betreft. Uit contact met de GGD Zeeland blijkt dat zij in de startblokken staat om zeevarenden te prikken. De bottleneck lijkt nu nog te zitten in de beschikbaarheid van vaccins.’

De drie gemeenteraadsleden vragen hun colleges of zij zich, in samenwerking met de GGD Zeeland en het Ministerie van Volksgezond, Welzijn en Sport, willen inzetten voor vaccinatiemogelijkheden in de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het CDA wendt zich tot de gemeenten Borsele, Vlissingen en Terneuzen, omdat zij aandeelhouders zijn in North Sea Port. ‘We benadrukken het belang van vaccinatie voor zeevarenden. Niet alleen voor de zeelui zelf, maar ook voor de veiligheid van de havenwerkers, zoals loodsen, stuwadoors en haveninspecteurs.’

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Gemeente Noord-Beveland stopt met adverteren in het ‘gele krantje’

WISSENKERKE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland ontbindt haar advertentiecontract met Trainews vanwege het nieuwe beleid van deze uitgever.

7 uur geleden
Ook Borsele heeft vanaf donderdag een repair café

HEINKENSZAND - De Borselse wethouder Marga van de Plasse en Liliane Schoone, voorzitter van de Seniorenraad Borsele, openen donderdag in Heinkenszand het eerste repair café van gemeente Borsele. 

10 uur geleden
‘We hopen met deze vernieuwing ook leden aan te trekken’

KAMPERLAND - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft, met hulp van het jongste clublid Lizzy Fillius, het vernieuwde tennispark van S.V. Slagvast in Kamperland geopend. “We zijn klaar voor de toekomst”, vertelt clubvoorzitter Peter Sandee.

14 uur geleden
Dodelijk arbeidsongeval in Driewegen

DRIEWEGEN - Bij een arbeidsongeval aan de Weltevredendijk bij Driewegen is maandagmiddag een 83-jarige man overleden. Hij raakte bekneld onder een heftruck.

1 dag geleden
Eindeloos Eiland Festival op nieuwe locatie

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival (EEF) gaat eindelijk door. De herfsteditie vindt plaats op 24, 25 en 26 september op een nieuwe locatie; hofstede ‘s Gravenhoek bij Wissenkerke.

1 dag geleden
‘We zijn geen fabriek en willen dat ook niet worden’

Hij nam twintig jaar geleden de groentewinkel van zijn ouders over en heeft nu een goedlopend bedrijf in het bezorgen van maaltijden. Johan van Marle vertelt over zijn familiegeschiedenis en het succes van zijn bedrijf: Uitgekookt. 

1 dag geleden
Scouting: We mogen weer!!

GOES - Afgelopen zaterdag is het nieuwe scoutingseizoen weer begonnen voor de leden van Scoutinggroep Hertog van Beijeren-Gosaha.

1 dag geleden