Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

MIDDELBURG - Het CDA Middelburg heeft de nieuwe kandidatenlijst voor de komende raadsperiode 2022 – 2026 gepresenteerd. Op 29 november werd deze door de leden van het CDA Middelburg vastgesteld tijdens een online ledenvergadering. Er is sprake van continuïteit maar ook van vernieuwing. Johan Aalberts, nu wethouder voor het CDA in Middelburg, voert de lijst opnieuw aan als lijsttrekker. 

Johan Aalberts: “Vol vertrouwen samenwerken aan een mooie toekomst met een goede lijst. Vernieuwing, verjonging  en ervaring is een goede combinatie voor een sterke partij. Ik ben trots dat ik deze lijst mag aanvoeren.” Op de nieuwe kandidatenlijst staan zowel vertrouwde gezichten als nieuwe en jonge kandidaten. Ella Poppe (54) en Wim Kant (58), nu ook al raadsleden voor het CDA, staan als respectievelijk nummer 2 en 3 op de lijst. Ella is beoogd fractievoorzitter.

Op de vierde plek een nieuw gezicht: Simon Beijer (28). Simon is werkzaam bij een accountantskantoor en bezig met de afronding van zijn opleiding. Hij is met overtuiging kandidaat voor het CDA. Ronny Theune (48), werkzaam als manager in de waterzuivering, staat op plaats 5 en is op dit moment al fractievolger. Op plaats 6 staat Roderik Bin (35), op dit moment werkzaam als regiomanager in de zorg en eerder werkzaam als fractiemedewerker bij de CDA Statenfractie. Daarna staat Herman van der Bent (34) op plek 7. Hij is met zijn gezin vorig jaar naar Middelburg verhuisd en werkzaam als promovendus bij de TU Delft. Hij is al een periode Statenlid geweest voor het CDA in Zuid-Holland.

Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Dit programma zal binnenkort worden gepubliceerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers

MIDDELBURG - Resto VanHarte Middelburg zoekt vrijwilligers om meer verbinding te creëren in de buurt. Leuke vacatures in onder andere keuken en bediening bij sociaal buurtrestaurant in Middelburg.

1 dag geleden
KNRM Zeeland rapporteert in 2021 in totaal 279 reddingsacties

De 6 Zeeuwse reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijken wederom terug op een jaar met in totaal 279 reddingacties. Vergeleken met 2020, toen werden er 293 acties uitgevoerd, verliep het afgelopen jaar iets rustiger. Vermoedelijk zorgden het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties voor minder recreatie en drukte op en bij het water. 

1 dag geleden
Kees werd 90 en speelt al 75 jaar bij OKK

WESTKAPELLE – Kees Pouwelse werd gisteren negentig jaar en speelt nog elke week trouw bij Brassband OKK. Rond 17.00 uur gistermiddag is hij thuis verrast met een serenade. Volgende maand is hij vijfenzeventig jaar lid van OKK.

1 dag geleden
Sluiting dreigt voor Voedselbank Walcheren

MIDDELBURG – Voedselbank Walcheren moet mogelijk stoppen. Het huidige pand op het Siloplein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg is in een zeer slechte staat en voor een nieuwe, duurdere ruimte is geen geld. De nijpende situatie staat binnenkort op de agenda van de drie gemeenteraden op Walcheren, maar voorzitter Emmy de Kraker heeft er een hard hoofd in.

2 dagen geleden
Burgemeester Rob van der Zwaag kondigt vertrek uit Veere aan

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag heeft aan de gemeenteraad van Veere te kennen gegeven het ambt van burgemeester neer te gaan leggen. De organisatie, het college en de gemeenteraad zijn via een persoonlijke brief op de hoogte gebracht. 

2 dagen geleden
Veel hulpverleners bij ongeluk A58 ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Op de A58 is vanavond tussen Lewedorp en Arnemuiden een ongeluk gebeurd. Diverse hulpdiensten zijn opgeroepen.

3 dagen geleden
Paul Moens kandidaat wethouder voor SGP Middelburg

MIDDELBURG - Paul Moens, eerder door de SGP-leden gekozen als lijsttrekker, is kandidaat wethouder voor de SGP in Middelburg. De zittende wethouder Chris Dekker stopt na deze periode. Paul Moens heeft inmiddels 12 jaar ervaring als raadslid en wil zich graag inzetten voor het welzijn van alle Middelburgers.

3 dagen geleden