Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

MIDDELBURG - Het CDA Middelburg heeft de nieuwe kandidatenlijst voor de komende raadsperiode 2022 – 2026 gepresenteerd. Op 29 november werd deze door de leden van het CDA Middelburg vastgesteld tijdens een online ledenvergadering. Er is sprake van continuïteit maar ook van vernieuwing. Johan Aalberts, nu wethouder voor het CDA in Middelburg, voert de lijst opnieuw aan als lijsttrekker. 

Johan Aalberts: “Vol vertrouwen samenwerken aan een mooie toekomst met een goede lijst. Vernieuwing, verjonging  en ervaring is een goede combinatie voor een sterke partij. Ik ben trots dat ik deze lijst mag aanvoeren.” Op de nieuwe kandidatenlijst staan zowel vertrouwde gezichten als nieuwe en jonge kandidaten. Ella Poppe (54) en Wim Kant (58), nu ook al raadsleden voor het CDA, staan als respectievelijk nummer 2 en 3 op de lijst. Ella is beoogd fractievoorzitter.

Op de vierde plek een nieuw gezicht: Simon Beijer (28). Simon is werkzaam bij een accountantskantoor en bezig met de afronding van zijn opleiding. Hij is met overtuiging kandidaat voor het CDA. Ronny Theune (48), werkzaam als manager in de waterzuivering, staat op plaats 5 en is op dit moment al fractievolger. Op plaats 6 staat Roderik Bin (35), op dit moment werkzaam als regiomanager in de zorg en eerder werkzaam als fractiemedewerker bij de CDA Statenfractie. Daarna staat Herman van der Bent (34) op plek 7. Hij is met zijn gezin vorig jaar naar Middelburg verhuisd en werkzaam als promovendus bij de TU Delft. Hij is al een periode Statenlid geweest voor het CDA in Zuid-Holland.

Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Dit programma zal binnenkort worden gepubliceerd.

Meer uit Middelburg

Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

3 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

4 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

6 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

6 uur geleden
Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

AAGTEKERKE- Bij een botsing tussen twee personenauto's op de Prelaatweg is zondagmiddag een auto in de sloot beland. Eén bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.  De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

7 uur geleden
Aftellen tot Kerstmis: adventstoer gelanceerd in Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdag de zogenoemde Advent Visual Art Tour gelanceerd. De toer, waarbij in de maand december iedere dag een nieuw scherm met videokunst wordt geopend, maakt deel uit van Middelburg Winterstad.

14 uur geleden
Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

1 dag geleden