Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA: 'Is de veiligheid van kinderen gegarandeerd bij zwemmen in De Spetter?'

CDA: 'Is de veiligheid van kinderen gegarandeerd bij zwemmen in De Spetter?'

THOLEN - Michael Schoonen van het CDA heeft het college van burgemeester en wethouders om duidelijkheid gevraagd met betrekking tot de procedure die gecommuniceerd is rond zwemmen voor de jeugd in zwembad De Spetter. 

"Gelukkig is het straks weer mogelijk om meer gebruik te maken van het zwembad", stelt Schoonen. "Kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar mogen zonder begeleiding van een ouder zwemmen. De kinderen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Als fractie van het CDA willen wij graag duidelijkheid met betrekking tot de procedure die gecommuniceerd is. Het is erg belangrijk dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd is en dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij de medewerkers van het zwembad komt te liggen."

Controle

Schoonen wil van het college weten hoe de medewerkers van het zwembad controleren dat de kinderen die komen zwemmen ook daadwerkelijk een diploma hebben. Verder wil hij duidelijkheid over het aantal kinderen dat per dag maximaal toegelaten wordt in het zwembad en of daarbij ook gekeken wordt naar een verdeling van leeftijdscategorieën.

Verantwoordelijkheid

Voorts stelt het CDA-lid of het wenselijk is dat kinderen onder de 10 jaar zonder ouders zwemmen in het zwembad. "Waarom is er niet gekozen om kinderen in deze leeftijd onder begeleiding van één ouder te laten zwemmen?"

Tot slot wil Schoonen weten of medewerkers de verantwoordelijkheid van de ouders overnemen met betrekking tot  de veiligheid van de kinderen en hoe deze gewaarborgd wordt, en of deze medewerkers van het zwembad meegenomen zijn in het opstellen van de procedure.

Meer uit Tholen

Geslaagde moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

THOLEN - Honderden moeders zijn afgelopen moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de moederdag-actie van de Thoolse Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

2 uur geleden
Politie registreert 20 procent meer discriminatie-incidenten

THOLEN - De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft vorig jaar 20 procent meer discriminatie-incidenten geregistreerd dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie Zeeland-West-Brabant. 

11 uur geleden
Twee dagen lang feest voor 75-jarig jubileum PJZ

THOLEN - De Plattelands Jongeren Zeeland (PJZ) vierden afgelopen weekend het 75-jarig bestaan met twee feestavonden in de schuur van de familie Geluk.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Daan Adriaansen: 'ICT was altijd mijn hoofdkey'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Daan Adriaansen. 

2 dagen geleden
Vrijmibotho steunt dit jaar niet één, maar twee goede doelen

THOLEN - Ook dit jaar vindt er op Tholen in juni weer een Vrijmibotho plaats. En dit jaar steunt het evenement niet één, maar twee lokale goede doelen.

3 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Hoge zonkracht tijdens lang pinksterweekend'

THOLEN - De dagen worden langer en dit betekent dat de zon steeds feller kan gaan schijnen. Komende dagen wordt op uitgebreide schaal zonkracht 7 bereikt. Dat meldt Weeronline.Vergeet dus niet zonnebrandcrème te gebruiken als je midden op de dag naar buiten gaat!

4 dagen geleden
Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

5 dagen geleden