Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA: 'Is de veiligheid van kinderen gegarandeerd bij zwemmen in De Spetter?'

CDA: 'Is de veiligheid van kinderen gegarandeerd bij zwemmen in De Spetter?'

THOLEN - Michael Schoonen van het CDA heeft het college van burgemeester en wethouders om duidelijkheid gevraagd met betrekking tot de procedure die gecommuniceerd is rond zwemmen voor de jeugd in zwembad De Spetter. 

"Gelukkig is het straks weer mogelijk om meer gebruik te maken van het zwembad", stelt Schoonen. "Kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar mogen zonder begeleiding van een ouder zwemmen. De kinderen moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma. Als fractie van het CDA willen wij graag duidelijkheid met betrekking tot de procedure die gecommuniceerd is. Het is erg belangrijk dat de veiligheid van de kinderen gegarandeerd is en dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij de medewerkers van het zwembad komt te liggen."

Controle

Schoonen wil van het college weten hoe de medewerkers van het zwembad controleren dat de kinderen die komen zwemmen ook daadwerkelijk een diploma hebben. Verder wil hij duidelijkheid over het aantal kinderen dat per dag maximaal toegelaten wordt in het zwembad en of daarbij ook gekeken wordt naar een verdeling van leeftijdscategorieën.

Verantwoordelijkheid

Voorts stelt het CDA-lid of het wenselijk is dat kinderen onder de 10 jaar zonder ouders zwemmen in het zwembad. "Waarom is er niet gekozen om kinderen in deze leeftijd onder begeleiding van één ouder te laten zwemmen?"

Tot slot wil Schoonen weten of medewerkers de verantwoordelijkheid van de ouders overnemen met betrekking tot  de veiligheid van de kinderen en hoe deze gewaarborgd wordt, en of deze medewerkers van het zwembad meegenomen zijn in het opstellen van de procedure.

Meer uit Tholen

Weerbericht: 'Aangenaam zomerweer, maar vanavond kans op buien'

THOLEN - De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

10 uur geleden
Tot jaarwisseling nog werkzaamheden voor betere bereikbaarheid Tholen

THOLEN - Dit voorjaar werden de nieuwe kruising en de aansluiting op de Molenvlietsedijk geopend. Tot en met het einde van dit jaar vinden er nog verschillende afrondende werkzaamheden plaats.

13 uur geleden
Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

1 dag geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

1 dag geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

1 dag geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

2 dagen geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

2 dagen geleden