Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CDA boekt in Zeeland wel fors winst

CDA boekt in Zeeland wel fors winst

GOES - Waar de christendemocraten landelijk genoegen moesten nemen met een klein verlies is het CDA in de gemeente Goes flink gegroeid.

De partij van lijsttrekker Jo-Annes de Bat steeg van 15 procent naar 22 procent. Forum voor Democratie werd in Goes uit het niets nummer twee met iets meer dan 10 procent van de stemmen en bleef daarmee de VVD en PvdA net voor.

Borsele en Noord-Beveland

Ook in de gemeente Borsele is het CDA met 22 procent de grootste partij. Hier werd de SGP met bijna 20 procent de nummer twee en eindigde Forum voor Democratie daar ver achter als nummer drie. Op Noord-Beveland kreeg het CDA bijna 20 procent van de stemmen waarmee ze ook op het eiland de grootste was. Op Noord-Beveland was het percentage stemmen voor de partij van Thierry Baudet ook fors: 14 procent. De VVD werd derde met bijna 13 procent.

Kapelle en Reimerswaal

In de gemeente Kapelle zijn de liberalen jaren de grootste geweest. Woensdag kwam het CDA echter veel sterker uit de bus. De christendemocraten kregen bijna 20 procent van de stemmen. Ze bleven de SGP (16 procent) en VVD (12 procent) ver voor. De gemeente Reimerswaal is één van de weinige gemeenten waar het CDA niet de meeste stemmen kreeg. De SGP is daar met 37 procent met afstand de grootste. Het CDA werd wel tweede met 15 procent van de stemmen en Forum voor Democratie derde met iets minder dan 10 procent van de stemmen.

Provincie

Op provinciaal vlak is het CDA de grootste. Nu bijna alle stemmen zijn geteld lijkt de partij van De Bat uit te komen op zeven zetels. De SGP is nummer twee met vijf zetels. Derde eindigt nieuwkomer Forum voor Democratie met vier zetels, net zoveel als de VVD en PvdA. Verliezers zijn de SP en PVV,  die beide nog twee zetels hebben.

Meer uit Reimerswaal

Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

10 uur geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

1 dag geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

2 dagen geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

3 dagen geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

3 dagen geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

4 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

5 dagen geleden