Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CD-presentatieconcert ‘Fugue & Caprice’

CD-presentatieconcert ‘Fugue & Caprice’

MIDDELBURG - Stichting De Rijckere-orgel 1776 nodigt iedereen uit voor de reeds eerder aangekondigde presentatie van onze CD-productie “Fugue et Caprice”. Léon Berben bespeelt het de Rijckere-orgel uit 1776 dat zich nu nog in Beek bevindt maar hopelijk in de nabije toekomst in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg te bewonderen zal zijn. Met deze opname hebben we de klank van het orgel in zijn huidige staat en ruimtelijke omgeving willen vastleggen. Dit unieke klankdocument, waarop alle klankschakeringen van het orgel in een aantrekkelijk en afwisselend programma gepresenteerd worden, vormt tevens een zeer belangrijke pijler van de fondsenwerving van de stichting.

Stichting De Rijckere-orgel 1776 spant zich in het historische De Rijckere-orgel dat zich nu nog in Beek bevindt te restaureren en naar de Sint-Augustinuskerk in Middelburg over te plaatsen. Als onderdeel van de fondsenwerving brengt de stichting een CD uit met als titel “Fugue et Caprice”. De bekende organist Léon Berben (Keulen) heeft met deze opname is de klank van het orgel in zijn huidige staat en ruimtelijke omgeving vastgelegd. Het is een unieke klankdocument geworden waarop alle klankschakeringen van het orgel in een aantrekkelijk en afwisselend programma gepresenteerd worden.

De feestelijke presentatie van de CD en de overhandiging van het eerste exemplaar aan dhr. JohanZoutendijk, directeur van Verschueren Orgelbouw bv, vindt plaats na afloop van het orgelconcert dat Léon Berben zal geven op het De Rijckere-orgel (1779/1783) van de Oostkerk. Dit concert, dat deel uitmaakt van de internationale zomerserie van de Oostkerk, vindt plaats op woensdag 13 juli, aanvang 20.00 uur, toegang € 10,00 (onder de 18 jaar: € 5,00). Na afloop van de CD-presentatie wordt u een drankje aangeboden en is er uiteraard gelegenheid één of meerdere exemplaren van de CD aan te schaffen. Er is nog een beperkt aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar, intekenen kan via de website: https://www.derijckereorgel.nl/cd. De prijs is € 20,- per CD, exclusief verzendkosten. Een speciale actie exclusief voor de aanwezigen bij de presentatie: bij afname van 3 CD’s betaalt u slechts € 50,-. De af te halen CD’s dienen contant en zo veel mogelijk met gepast geld betaald te worden.

Meer uit Middelburg

Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

9 uur geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

12 uur geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

13 uur geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

2 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

3 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

3 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden