Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CD-presentatieconcert ‘Fugue & Caprice’

CD-presentatieconcert ‘Fugue & Caprice’

MIDDELBURG - Stichting De Rijckere-orgel 1776 nodigt iedereen uit voor de reeds eerder aangekondigde presentatie van onze CD-productie “Fugue et Caprice”. Léon Berben bespeelt het de Rijckere-orgel uit 1776 dat zich nu nog in Beek bevindt maar hopelijk in de nabije toekomst in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg te bewonderen zal zijn. Met deze opname hebben we de klank van het orgel in zijn huidige staat en ruimtelijke omgeving willen vastleggen. Dit unieke klankdocument, waarop alle klankschakeringen van het orgel in een aantrekkelijk en afwisselend programma gepresenteerd worden, vormt tevens een zeer belangrijke pijler van de fondsenwerving van de stichting.

Stichting De Rijckere-orgel 1776 spant zich in het historische De Rijckere-orgel dat zich nu nog in Beek bevindt te restaureren en naar de Sint-Augustinuskerk in Middelburg over te plaatsen. Als onderdeel van de fondsenwerving brengt de stichting een CD uit met als titel “Fugue et Caprice”. De bekende organist Léon Berben (Keulen) heeft met deze opname is de klank van het orgel in zijn huidige staat en ruimtelijke omgeving vastgelegd. Het is een unieke klankdocument geworden waarop alle klankschakeringen van het orgel in een aantrekkelijk en afwisselend programma gepresenteerd worden.

De feestelijke presentatie van de CD en de overhandiging van het eerste exemplaar aan dhr. JohanZoutendijk, directeur van Verschueren Orgelbouw bv, vindt plaats na afloop van het orgelconcert dat Léon Berben zal geven op het De Rijckere-orgel (1779/1783) van de Oostkerk. Dit concert, dat deel uitmaakt van de internationale zomerserie van de Oostkerk, vindt plaats op woensdag 13 juli, aanvang 20.00 uur, toegang € 10,00 (onder de 18 jaar: € 5,00). Na afloop van de CD-presentatie wordt u een drankje aangeboden en is er uiteraard gelegenheid één of meerdere exemplaren van de CD aan te schaffen. Er is nog een beperkt aantal gesigneerde exemplaren beschikbaar, intekenen kan via de website: https://www.derijckereorgel.nl/cd. De prijs is € 20,- per CD, exclusief verzendkosten. Een speciale actie exclusief voor de aanwezigen bij de presentatie: bij afname van 3 CD’s betaalt u slechts € 50,-. De af te halen CD’s dienen contant en zo veel mogelijk met gepast geld betaald te worden.

Meer uit Middelburg

Van den Berg wint Middelburgs standwerkersconcours 2022

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus werd in de Lange Delft in Middelburg weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden, als voorronde van het Nederlands kampioenschap. Vijfentwintig standwerkers gingen de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Bloemen- en plantenverkoper Corné van den Berg kwam als winnaar uit de bus. Hij kreeg de eerste prijs overhandigd door wethouder Rutger Schonis.

11 uur geleden
Paskal Jakobsen presenteert Musketierbier in Middelburg

MIDDELBURG - In samenwerking met Brouwerij Kees uit Middelburg heeft Paskal Jakobsen gisteren het nieuwe blonde bier EVA AVE, (Één voor Allen, Allen voor Één) aan het publiek gepresenteerd. Een groep vrienden en bekenden mocht gisteren de eerste glazen proeven, op het terras van café-restaurant De Herberg in Middelburg.

11 uur geleden
Genieten van Kunst aan de Kust

ZOUTELANDE - Genieten van Kunst in combinatie met genieten van de Kust. Het kan allemaal in Zoutelande, Meliskerke en omgeving, want ook dit jaar is er vol enthousiasme een nieuwe kunstroute uitgezet met een zo breed mogelijk en gevarieerd programma. In het dorpen Zoutelande, Meliskerke en Biggekerke geven verschillende kunstenaars verdeeld over een breed scala aan kunst, acte de présence.

1 dag geleden
TheateR TzT speelt in Zeeuwse tuinen

KOUDEKERKE - TheateR TzT werd in 2019 opgericht door acteurs Mels Hoogenboom en Tamara van As. Onder regie van Ali Pankow maakten zij verschillende voorstellingen, die geschikt zijn om op allerlei locaties te spelen. Heeft u een tuin of woonkamer waar u de voorstelling wilt ontvangen? U zorgt voor het publiek en de entourage, TheateR TzT zorgt voor de rest.

1 dag geleden
Zeeland Nazomerfestival: gratis avondconcerten vanaf de kade in negen verschillende Zeeuwse havens

MIDDELBURG - Waar er vorig jaar een beperkt aantal mensen op het varend podium van het Zeeland Nazomerfestival konden genieten van de bijzondere muzikale gasten, legt het schip de Vrijbuiter dit jaar aan in negen verschillende havens en kan iedereen vanaf de kade genieten van deze bijzondere avondconcerten. De curatoren, Peter Slager (BLØF) en broeder Dieleman, nodigen elke avond een andere muzikale gast(en) uit. Niet een avond zal hetzelfde zijn. Neem je eigen picknickmand en stoel mee om de tofste avondconcerten te zien bij een ondergaande zon. 

1 dag geleden
Vrouw overlijdt bij aanrijding met trein in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Woensdag rond 11.45 uur is bij een aanrijding tussen een trein en een persoon op de spoorwegovergang aan de Doeleweg in Arnemuiden een vrouw om het leven gekomen.

2 dagen geleden
Werken Góth terug naar Veere

VEERE - Heidi en dr. Johannes Baumann kochten in de jaren tachtig drie werken bij Sarika Góth, die toen op de Markt in Veere woonde. Nu zijn de schilderijen weer terug in Veere dankzij Jochen Baumann.

2 dagen geleden