Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CBS: aantal vliegtuigpassagiers daalt voor het eerst in jaren

CBS: aantal vliegtuigpassagiers daalt voor het eerst in jaren

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vliegtuigpassagiers in Nederland is in februari voor het eerst in zeven jaar gedaald vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er vooral minder passagiers die van en naar Azië vlogen. In februari was de coronacrisis in Azië al in volle gang.

Alles bij elkaar telde het statistiekbureau op de Nederlandse luchthavens 1,3 procent minder passagiers. In januari was nog sprake van een stijging met 1,8 procent.

Sinds de uitbraak van het coronavirus is met name het aantal reizigers van en naar China sterk teruggelopen. Reisden in februari vorig jaar nog 89.400 mensen tussen Nederland en China, in februari dit jaar waren dat er 19.700. Dat komt neer op een daling van 78 procent.

Er werd ook stukken minder gevlogen op China. Veel luchtvaartmaatschappij schrapten wegens de virusuitbraak vluchten naar het Aziatische land. Waar een jaar terug nog 341 passagiersvluchten tussen Nederland en China werden uitgevoerd, waren dit er in februari dit jaar nog maar 122.

De maatregelen van overheden en luchtvaartmaatschappijen hadden voornamelijk betrekking op het vervoer van personen en niet zozeer op het vervoer van goederen. Het aantal vrachtvluchten op China nam wel toe, van 189 naar 202.

Na februari breidde de impact van het coronavirus op het mondiale vliegverkeer zich verder uit. Tal van landen hebben reisbeperkingen en vliegverboden ingesteld, waardoor er veel minder gevlogen kan worden en de vraag naar tickets flink is opgedroogd. De luchtvaart is daardoor een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden