Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carré gaat miniversie van theater voor in kerstboom verkopen

Carré gaat miniversie van theater voor in kerstboom verkopen

AMSTERDAM (ANP) - Koninklijk Theater Carré in Amsterdam gaat miniatuuruitvoeringen van het gebouw voor in de kerstboom verkopen. De kerstornamenten zijn gemaakt in een gelimiteerde oplage.

De opbrengsten komen ten goede aan het theater, dat net als de meeste podia een zwaar jaar achter de rug heeft. Cabaretier Claudia de Breij nam het eerste exemplaar in ontvangst, valt op een filmpje op YouTube te zien. In haar voorstelling Hier ben ik!, over het leven en werk van Heintje Davids, vertelde zij zich na een half jaar coronalockdown als een kerstbal te voelen, die eens per jaar weer uit de doos wordt gehaald en in de boom wordt gehangen om te schitteren.

De Breij moest de reeks voorstellingen van Hier ben ik! abrupt afbreken door de tweede lockdown, die half oktober werd afgekondigd. De voorstelling komt in het nieuwe jaar terug, belooft Carré in een mail aan de vaste bezoekers.

Carré opende donderdag na ruim een maand weer de deuren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Martijn Lakemeier en Sallie Harmsen te zien in spin-off Penoza

AMSTERDAM (ANP) - Gouden Kalf-winnaars Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier en Jonas Smulders gaan, naast acteur Raymond Thiry, de hoofdrollen spelen in Doodstil, de spin-off van hitserie Penoza. Ook acteurs Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie zullen in de vierdelige miniserie te zien zijn.

16 uur geleden
Disney zet nog eens 4000 werknemers op straat

BURBANK (ANP) - Entertainmentconcern Disney is van plan in de eerste zes maanden van volgend jaar 32.000 werknemers te ontslaan. Dat zijn er 4000 meer dan het bedrijf in september al aankondigde. Het merendeel van de banen verdwijnt bij de pretparkentak van Disney. Door de corona-uitbraak zijn die al geruime dicht of maar beperkt open.

21 uur geleden
Edison Klassiek Oeuvreprijs voor sopraan Roberta Alexander

AMSTERDAM (ANP) - De oeuvreprijs van de Edison Klassiek is dit jaar toegekend aan de sopraan Roberta Alexander. De Amerikaanse zangeres, die al jaren in Nederland woont, krijgt de prijs vanwege "haar enorme oeuvre en buitengewone verdiensten voor de klassieke muziek, zowel nationaal als internationaal", aldus de organisatie. Alexander won in 1992 ook al een Edison voor haar cd met muziek van de componist Hendrik Andriessen.

1 dag geleden
Nieuwe boek Obama meteen bovenaan in Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van oud-president van de VS Barack Obama is op één binnengekomen in de nieuwe Bestseller 60. 'Een beloofd land', waarin Obama presidentiële memoires deelt, voert een paar dagen na de lancering de lijst aan. Het boek is in verschillende talen uitgebracht.

1 dag geleden
Netflix gaat op zoek naar nieuwe generatie scenarioschrijvers

AMSTERDAM (ANP) - Netflix gaat in Nederland op zoek naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers die vernieuwende en inclusieve verhalen kunnen vertellen voor een groot publiek. De zogenoemde New Voices Script Contest wordt georganiseerd samen met Scriptbank, een platform dat film- en televisiemakers helpt.

2 dagen geleden
André van Duin: Corrie was een dierbare vriendin

AMSTERDAM (ANP) - André van Duin noemt het overlijden van collega en goede vriendin Corrie van Gorp een "droevige gebeurtenis". Dat vertelt Van Duin, die samen met Van Gorp vooral bekend stond als meneer en mevrouw De Bok, dinsdagochtend aan het ANP. "Ze was een gek, leuk en warrig mens."

2 dagen geleden
Parkpop verruilt na 40 jaar Zuiderpark voor Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Festival Parkpop verruilt na 40 jaar het Zuiderpark voor het centraal gelegen Malieveld. De 40e editie van het Haagse festival is volgend jaar op zondag 13 juni te bezoeken op de nieuwe locatie, mits de coronamaatregelen niet in de weg staan. Dat melden organisatoren Mojo en Ducos Promotions.

2 dagen geleden