Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carlos Ghosn om Japans rechtssysteem gevlucht naar Libanon

Carlos Ghosn om Japans rechtssysteem gevlucht naar Libanon

BEIROET (ANP) - Voormalig topman Carlos Ghosn van autobedrijven Nissan en Renault is uit Japan gevlucht en naar Libanon gegaan. Hij zegt in zijn verklaring dat hij niet is gevlucht voor het rechtssysteem, maar dat hij aan onrecht is ontsnapt.

"Het Japanse rechtssysteem heeft mij basis mensenrechten ontzegd. Het was een schaamteloze minachting voor de wettelijke verplichtingen die ze hebben", aldus Ghosn. "Ik ben nu in Libanon en zal niet langer worden vastgehouden in het corrupte Japanse rechtssysteem. Ik kan eindelijk weer normaal communiceren met de media en kijk hiernaar uit."

Ghosn zit al ruim een jaar vast in Japan op verdenking van fraude. Een deel van die tijd zat hij in een cel in Tokio, maar al maanden mocht hij een rechtszaak in huisarrest afwachten. Als onderdeel van dat huisarrest mocht hij geen contact hebben met zijn vrouw. In november kon hij haar zien in het bijzijn van een advocaat.

De voormalig topman van Renault en Nissan werd streng bewaakt. Ook was zijn paspoort afgepakt. Hoe hij het land heeft weten te ontvluchten, is niet bekend.

De gevallen automagnaat klaagt al langere tijd dat er sprake is van een complot tegen hem en zegt dat hij niets heeft misdaan.

Meer uit Financieel

GameStop schiet omhoog op Wall Street na aankondiging livestream

NEW YORK (ANP) - GameStop is donderdag omhooggeschoten op Wall Street. De computerspellenverkoper werd flink meer waard nadat financieel analist Keith Gill, beter bekend als 'Roaring Kitty" voor vrijdag een livestream op YouTube aankondigde voor de eerste keer in drie jaar. Gill was in 2021 een belangrijke aanjager van de zogeheten Reddit-rally, waarbij kleine beleggers op dat berichtennetwerk elkaar aanmoedigden in GameStop te stappen.

1 uur geleden
Beleggers in Credit Suisse-obligaties klagen Zwitserland aan

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een groep beleggers in obligaties van Credit Suisse klagen de Zwitserse staat aan bij een rechtbank in New York. Dat doen ze omdat hun stukken niets meer waard waren na de gedwongen fusie van die bank met UBS. Die door de Zwitserse regering bedongen deal behoedde Credit Suisse in maart 2023 voor een faillissement.

2 uur geleden
Hongarije koopt luchthaven van Boedapest in miljardendeal

BOEDAPEST (ANP/BLOOMBERG) - Hongarije en het Franse bouwbedrijf Vinci hebben voor 4,3 miljard euro de luchthaven van Boedapest gekocht. Daarmee krijgt premier Viktor Orbán een belangrijke troef in handen, die hij al jaren op het oog heeft.

3 uur geleden
Met kaartspel Albert Heijn alle EK-acties van supermarkten bekend

DEN HAAG (ANP) - Met het kaartspel van Albert Heijn is ook de laatste grote Oranje-actie van de Nederlandse supermarkten bekend. Klanten van de grootste supermarktketen van Nederland krijgen bij elke 15 euro aan boodschappen twee kaarten met daarop spelers van het Nederlands elftal of bondscoach Ronald Koeman. Ook Lidl zet dit EK in op voetbalplaatjes.

3 uur geleden
Weg vrij voor nieuwe IMF-miljoenen in Suriname

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben een voorlopige overeenkomst gesloten met Suriname die de weg vrijmaakt voor bijna 62 miljoen Amerikaanse dollar aan financiële steun. Het Zuid-Amerikaanse land maakt meer werk van structurele hervormingen die een nieuwe schuldencrisis moeten voorkomen, stelde het hoofd van de IMF-missie in Suriname Anastasia Guscina. Maar bepaalde "kwantitatieve doelen" heeft de Surinaamse regering onder leiding van Chan Santokhi nog niet gehaald, zei ze ook.

4 uur geleden
Noren vinden grootste voorraad zeldzame aardmetalen van Europa

OSLO (ANP/AFP/BELGA) - Een Noorse mijnbouwgroep zegt de grootste voorraad van zeldzame aardmetalen van Europa te hebben ontdekt in het zuidoosten van het land. Voor deze grondstoffen is Europa nu bijna volledig afhankelijk van China, terwijl die heel belangrijk zijn voor de productie van elektrische auto's, accu's, zonnepanelen en windmolens.

4 uur geleden
Europese beurzen eindigen hoger na renteverlaging ECB

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurzen in Europa zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan na het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De leenkosten in het eurogebied gingen zoals alom verwacht met een kwart procentpunt omlaag. Welke stappen de ECB dit jaar verder zet, wilde centralebankpresident Christine Lagarde niet kwijt in haar persconferentie.

6 uur geleden