Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carillonklanken voor een zomeravond in Veere

Carillonklanken voor een zomeravond in Veere

VEERE - Op zaterdagavond 14 augustus laat het Veerse carillon weer van zich horen. Ditmaal klinkt het concert onder de handen van Jan Bezuijen. 

Bezuijen is normaliter beiaardier in Goedereede, maar hij zal op deze avond een prachtig concert verzorgen op het stadhuiscarillon van Veere. De muziek van de 47 klokken is weliswaar in de hele stad en op de vele terrassen te horen, maar in de luistertuin kan het publiek er in alle rust van genieten. Het concert begint om 19:00uur. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open. De toegang is gratis.

Van den Gheyn en Broerse
Het programma voor dit concert bestaat grotendeels uit muziek die voor carillon is bewerkt. Maar er klinkt ook muziek die origineel voor het carillon geschreven is. Het concert wordt namelijk geopend met muziek van beiaardier Matthias van den Gheyn, die 300 jaar geleden geboren werd. Het andere originele beiaardwerk is van Piet Broerse. Hij was in Veere beiaardier in de periode van 1953 tot 1980. Van den Gheyn en Broerse, twee beiaardiers uit het verleden die het instrument van Veere goed gekend hebben. De overige muziek van dit concert is door Jan Bezuijen zelf bewerkt en dus geschikt gemaakt om op een carillon te spelen. Het concert wordt afgesloten met Bohemiam Rhapsody.

Speciaal voor deze zomeravondconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm. In de luistertuin staan stoelen klaar. Omstreeks 18:50 geeft de beiaardier in de tuin een korte toelichting bij het programma. In deze serie is er nog een zomeravondconcert op 21 augustus door de stadsbeiaardier van Veere, David van der Vlies. Het programma is ook te vinden op de website van Museum Veere, www.museumveere.nl. De ingang van de luistertuin bevindt zich in de Stadhuisstraat.

Meer uit Middelburg

Zeeuwse Kunstkring in de Kloostergangen

MIDDELBURG - Van 22 juni t/m 7 juli exposeren negen leden van de Zeeuwse Kunstkring in de Kloostergangen van de Abdij van Middelburg.  

49 minuten geleden
Bestuurder aangehouden bij kettingbotsing Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft dinsdagmiddag een bestuurder aangehouden die betrokken was bij een ongeval op de Schroeweg in Middelburg. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

1 uur geleden
DorpsPicknick Biggekerke zaterdag 22 juni

BIGGEKERKE - De tweede DorpsPicknick voor jong en oud wordt dit jaar gehouden op zaterdag 22 juni. De picknick begint om 16.00 uur.

5 uur geleden
Gewonde bij ongeval Londensekaai Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval in het centrum van Middelburg is maandagavond een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

10 uur geleden
Update: Dode en twee gewonden bij ongeluk N57 Serooskerke

SEROOSKERKE - Het ernstige ongeluk op de N57 bij Serooskerke vanmiddag heeft één leven geëist. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Serooskerke Veere. Twee personen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

1 dag geleden
Ernstig ongeluk met bus N57 Serooskerke

SEROOSKERKE  - Op de N57 bij Serooskerke  is maandag aan het begin van de middag een ernstig verkeersongeval gebeurd. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

1 dag geleden
Honderdduizend bomen en een bos van draad in Veere

VEERE - De Grote Kerk Veere toont van 23 juni t/m 15 september een bijzonder kunstwerk: Honderdduizend bomen en een bos van draad, een geborduurd bos gemaakt door kunstenaar Sara Vrugt en meer dan duizend vrijwilligers. Rondom het kunstwerk plaatsen we op zaterdagmiddag 22 juni om 16.00 uur samen met bewoners en bezoekers een heleboel levende planten, midden in de kerk. Na afloop van de tentoonstelling worden deze wilde bloemen en planten in september in de Stadstuin van de Grote Kerk Veere geplaatst en kunnen zowel mensen als insecten er nog vele jaren van genieten.

1 dag geleden