Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carien Borst exposeert in Kapel van Hoogelande

Carien Borst exposeert in Kapel van Hoogelande

GRIJPSKERKE - Vlakbij de Zeeuwse kust, schittert de eeuwenoude Kapel van Hoogelande uit 1189. Van dinsdag 12 t/m zondag 17 september is de kapel het decor voor de expositie van beeldend kunstenaar Carien Borst. De kapel is elke dag geopend van 11.00 – 18.00 uur.

Er zijn ook enkele speciale programma’s. Op zaterdag 16 september en zondag 17 september is er van 14.00 – 17.00 live muziek van de Zeeuwse zangeres Roseleigh–Rosalie Vermeulen. Op zondag 17 september zijn er voordrachten van ‘Scènes van de Zee’, poëzie door Esther van Haren uit Scheveningen.

Over de collectie en expositie
De collectie zee•gezicht bestaat voornamelijk uit olieverfschilderijen op doek en vormen een reis door zeegezichten en portretten. De schilderijen zijn geïnspireerd op de Schotse eilanden en de Zeeuwse kust. Het Engelse woord ‘seascape’ betekent in het Nederlands ‘zeegezicht’. Dit woord gaf alle ruimte om het portret en de zeegezichten in elkaar over te laten vloeien. Uitzicht, vergezicht en inzicht komen samen in de expositie zee•gezicht. De zee doet letterlijk mee in de schilderijen, die vaak opgebouwd zijn met zand van de Schotse eilanden en de Zeeuwse stranden. Bezielde zeegezichten. De ziel geeft diepte en laat een ander gezicht zien. Ze reikt verder dan de buitenkant. Daar waar het leven in al haar vormen samenvalt. Zoals de filosoof Aristoteles het verwoordt: “Het doel van kunst is niet het uiterlijk weer te geven, maar het innerlijk. Dat is de echte werkelijkheid”

Uitgave boek zee•gezicht
Behalve de schilderijen is er een boekje uitgebracht die bij de expositie hoort en de kijker meeneemt in de achtergronden, de inspiratiebronnen en hoe de collectie tot stand is gekomen. Afbeeldingen van de schilderijen, dagboektekeningen en woorden om de schilderijen te begeleiden. Het voorwoord is geschreven door Jorien Weterings. “Kunst van Carien Borst is onvermijdelijk: dit móet in de wereld geboren worden. Het wonder van het ongrijpbare weten te verbeelden vergt fijngevoeligheid, moed en overgave. (…) Als toeschouwer krijg je via haar schilderijen toegang tot een oneindige ruimte waarin alles bestaat, waarin alles mogelijk is”

Over Carien Borst
Carien Borst (1983) woonachtig in ’s-Heer Arendskerke. Na een lange management carrière in de geestelijke gezondheidszorg, besloot zij het roer om te gooien. Een terugkeer naar iets dat altijd in haar leven aanwezig was: creëren, schilderen, maken. Dat leidde de afgelopen jaren tot verschillende exposities in binnen – en buitenland en vele schilderijen die naar nieuwe huizen en harten gingen. Daarnaast organiseert zij in het buitenland verschillende creatieve retraites voor mensen die (opnieuw) de kracht van creativiteit in hun leven willen toelaten en dit verder willen ontwikkelen.

Meer informatie op https://www.carienborst.nl.

Meer uit Middelburg

Voorzitter Keti Koti Zeeland Angelique Duijndam: 'Ik heb het verleden nodig om het heden te begrijpen'

MIDDELBURG -  Maandag 1 juli vond de Keti Koti herdenking plaats in Middelburg. Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Hoe kijkt Angelique Duijndam, voorzitter Keti Koti Zeeland, terug op de viering? 

11 uur geleden
Zondag 28 juli Parkconcert van Duo Deseo in het Stadspark Molenwater

MIDDELBURG - Zondag 28 juli weer een concert in het Molenwaterpark. Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuidelijke klanken. Met Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek van onder meer Astor Piazzolla, Federico Garcia Lorca, Isaac Albéniz, en Manukl De Falla. 

15 uur geleden
Woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg gesloten wegens drugs

MIDDELBURG - Op last van de (loco)burgemeester van de gemeente Middelburg is donderdag een woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg voor drie maanden afgesloten wegens drugsgerelateerde criminaliteit. 

17 uur geleden
Gemeente Veere adviseert: 'Zet je fiets dubbel op slot'

DOMBURG - De gemeente Veere neemt deel aan landelijke campagne 'Staat-E-lekker'. Die drukt fietsers op het hart hun fiets goed op slot te zetten. Het liefst met een tweede slot.

18 uur geleden
Kloostergangen in abdij Middelburg dicht na vallen steen

MIDDELBURG - De kloostergangen in het Middelburgse abdijcomplex zijn gesloten, omdat er een stuk natuursteen vanuit de gewelven naar beneden is gevallen. Dat meldt de provincie Zeeland.

1 dag geleden
Van Trekkertrek naar polowedstijd in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aan de Herenweg, waar een paar dagen eerder nog trekkers reden en werd gefeest in de feesttent, galopperen over een paar dagen paarden rond. En dan niet vanwege een typisch Zeeuws rondje ringrijden, maar om polowedstrijden te rijden. Vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli wordt op het terrein de Polo Cup Domburg georganiseerd. Jeroen van de Lindeloof vertelt  hoe dit bijzondere evenement in Aagtekerke is beland. 

1 dag geleden
Gezellige marktdag in Westkapelle

WESTKAPELLE - Woensdag  31 juli zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten te doen in en rondom het Polderhuis. In de Zuidstraat ter hoogte van het Polderhuis is er Brocante, Vintage en Ouwe Sannie te koop. In de Polderhuistuin is er een Creatief van eigen bodem markt en worden heerlijke smouters en wafels gebakken.

1 dag geleden