Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Career Achievement Award' voor actrice Olga Zuiderhoek

'Career Achievement Award' voor actrice Olga Zuiderhoek

VLISSINGEN - Actrice Olga Zuiderhoek (73) krijgt vrijdag 18 september tijdens Film by the Sea in Vlissingen de 'Career Achievement Award' uitgereikt. De overhandiging is een vast onderdeel van het jaarlijkse filmfestival.

'Zuiderhoek is een icoon van de Nederlandse toneel-, film- en televisiewereld, met een lange lijst aan memorabele vertolkingen op haar naam', aldus de festivalorganisatie. Eerdere winnaars van de onderscheiding zijn onder meer Sophia Loren, Rutger Hauer, Ben Kingsley en Morgan Freeman.

Penoza

Zuiderhoek is bekend van haar rollen in bijvoorbeeld 'Theo en Thea en het Tenenkaasimperium', 'Ja Zuster Nee Zuster', 'Su¨skind', 'Penoza' en 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen'. Voor haar bijrol in 'Süskind' won ze een Gouden Kalf.

Op zaterdag 12 september interviewt journalist Frénk van der Linden Zuiderhoek over haar lange carrière. Een dag later toont het filmfestival 'Rigor Mortis', de zelden vertoonde eerste lange speelfilm van Dick Maas met Zuiderhoek in een hoofdrol. In de drive-in bioscoop is 'April, May en June' met Zuiderhoek te zien. 

Meer uit Vlissingen

Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

5 uur geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

5 uur geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

7 uur geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

1 dag geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

1 dag geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

2 dagen geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

4 dagen geleden