Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Carbid schieten in gemeente Veere tijdens de jaarwisseling

Carbid schieten in gemeente Veere tijdens de jaarwisseling

DOMBURG - Jaarlijks wordt tijdens de jaarwisseling op een aantal plaatsen binnen de gemeente Veere carbid afgeschoten. Om het carbidschieten beter te reguleren is in 2015 een artikel in de APV (art 2.71a) van de gemeente Veere opgenomen. Carbidschieten mag uitsluitend op 31 december 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het college van B&W kan hiervoor een ontheffing verlenen op oudejaarsdag. Deze ontheffing wordt verleend als de aanvrager aan een aantal strikte (veiligheids-)voorwaarden kan voldoen.

De melding voor ontheffing dient uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de jaarwisseling ingediend te zijn bij de gemeente Veere. En is sowieso voorzien van een schriftelijke toestemming van de eigenaar van het terrein waar op geschoten wordt en een kaart waarop de betreffende locatie is ingetekend. De melding moet per e-mail worden toegezonden aan [email protected].

De gestelde voorwaarden
U komt alleen in aanmerking voor een ontheffing als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
-U dient toestemming te hebben van de eigenaar/rechthebbende van het betreffende perceel.
- U stelt de bussen op de locatie op conform de bijlage/tekening/foto.
- De carbidbussen mogen maximaal 30 liter inhoud hebben en het mogen er maximaal 6 zijn.
- Per carbidbus mogen maximaal 4 personen aanwezig zijn.
- Een schietkanon is niet toegestaan.
- De schiettijd is van 12.00 uur tot uiterlijk 17.00 uur op 31 december 2022.
- U dient de carbidbussen af te wenden van woningen, zorginstellingen en dierhouderijen.
- Deelnemers zijn minimaal 16 jaar oud en er is minimaal een deelnemende toezichthouder van minstens 18 jaar.
- Het gebruik van alcoholhoudende dranken en geestverruimende middelen door de deelnemers is niet toegestaan.
- Er dient een blusmiddel voorhanden te zijn (6 kilogram poeder).Omwonenden en bedrijven in een straal van 300 meter dienen minstens een week vooraf te worden ingelicht.
- De afstand van carbidbussen tot woningen van derden is minimaal 75 meter.
- De afstand van carbidbussen tot dierenverblijven is minimaal 300 meter.
- De afstand van carbidbussen tot instellingen van intramurale zorg is minimaal 300 meter.
- Het vrije schootsveld moet ten minste 75 meter zijn en hierin mogen geen verharde openbare wegen of paden liggen.
- Binnen het vrije schootsveld van 75 meter mag geen publiek aanwezig zijn.
- Er mogen geen busdeksels of soortgelijke projectielen worden gebruikt om met behulp van carbid te worden weggeschoten.

Meer uit Middelburg

Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

10 uur geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

12 uur geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

15 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

15 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

16 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

16 uur geleden