Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Canadees verkeersvliegtuig maakt veilige noodlanding in Madrid

Canadees verkeersvliegtuig maakt veilige noodlanding in Madrid

MADRID (ANP/RTR) - Een vliegtuig van het type Boeing 767-300 van Air Canada heeft een veilige noodlanding gemaakt op het vliegveld van Madrid. Het toestel kwam maandag in de problemen nadat het was opgestegen op weg naar Toronto. Het toestel meldde een motorprobleem te hebben en een geklapte band.

Het zou delen van het landingsgestel hebben verloren die in een motor terechtkwamen. Het toestel met 128 mensen aan boord vloog meerdere uren ten zuidoosten van de Spaanse hoofdstad om brandstof kwijt te raken in de aanloop naar de noodlanding.

Op de luchthaven Madrid-Barajas Adolfo Suárez waren alle voorbereidingen getroffen. Het vliegtuig moest brandstof opstoken, omdat een noodlanding met zo min mogelijk kerosine aan boord veiliger is. Het vliegveld was maandag ook al in het nieuws, omdat het bijna twee uur dichtging nadat piloten hadden gemeld dat ze drones hadden gezien.

Meer uit Buitenland

Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

3 minuten geleden
NYT: Israël rekende niet op grote vergeldingsactie Iran

WASHINGTON (ANP) - Israël had geen grote Iraanse vergeldingsactie verwacht na het bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Damascus. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The New York Times. De Israëliërs zouden later ook hebben erkend dat ze de gevolgen van de luchtaanval niet goed hebben ingeschat.

1 uur geleden
EU-werkgroep moet Russische bemoeienis met verkiezingen tegengaan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zet een tijdelijke werkgroep op die buitenlandse beïnvloeding van de Europese verkiezingen in juni moet helpen tegengaan. Onthullingen over Europese politici die tegen betaling Russische propaganda verspreiden hebben aangetoond dat extra maatregelen nodig zijn, zegt de Belgische premier Alexander De Croo.

5 uur geleden
Neergestoken bisschop Sydney vergeeft aanvaller

SYDNEY (ANP/AFP) - Een bisschop uit Sydney die maandag tijdens een live gestreamde mis werd neergestoken, zei donderdag dat hij herstellende is en dat hij zijn aanvaller vergeeft.

5 uur geleden
Hoge functionaris: Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan

WASHINGTON (ANP) - Het is onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint, vertelt een hoge Amerikaanse functionaris aan ABC News. De kans op een aanval zou groter zijn na de viering. Wel zegt hij dat dit altijd nog kan veranderen.

6 uur geleden
EU-top besluit tot opschroeven levering aggregaten aan Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben op de Europese top in Brussel besloten de humanitaire hulp aan Oekraïne op te schroeven. De levering van onder meer elektriciteitsgeneratoren en stroomwisselaars voor publieke voorzieningen als ziekenhuizen moet omhoog.

8 uur geleden
Zelensky bedankt Scholz op EU-top voor sturen Patriot-systeem

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft via een videoboodschap op de EU-top in Brussel de Duitse bondskanselier Olaf Scholz bedankt voor het sturen van nog eens een Patriot-luchtafweersysteem naar Oekraïne. Scholz zelf riep op de top andere Europese regeringsleiders op om ook meer Patriot-luchtdoelraketten te sturen.

8 uur geleden