Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Calvijners zijn duurzaam bezig in Krabbendijke

Calvijners zijn duurzaam bezig in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Leerlingen van het Calvijn College in Krabbendijke sluiten woensdagmiddag een project vol duurzame activiteiten af. 

Sinds maandag zijn de jongeren van de schoollocatie Krabbendijke Kerkpolder in de weer met 'groene' doelen van Sustainable Development Goals (SDG) om de bewustwording over duurzaamheid te vergroten. De leerlingen werken op hun afdeling aan een tastbaar product dat past bij een of meerdere van de SDG-doelen.

Aula

Zo knappen leerlingen van de richting 'Bouwen, wonen & interieur' de aula en het plein 'duurzaam' op en leerlingen van 'Produceren, installeren & energie' plaatsen zonnepanelen en fietsen voor stroom. De leerlingen van 'Zorg & welzijn' en 'Economie & ondernemen' denken na over onder meer afvalrecycling, gezonde maaltijden en de promotie hiervan.

SDG Nederland streeft via zeventien doelen naar een eerlijke en duurzame wereld in 2030. Kijk voor meer informatie op www.sdgnederland.nl.

Meer uit Reimerswaal

Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

11 uur geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

12 uur geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

1 dag geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

2 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

2 dagen geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

3 dagen geleden