Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Café-eigenaar Monique Verschuure: 'Niets is als een EK'

Café-eigenaar Monique Verschuure: 'Niets is als een EK'

YERSEKE – Na zes jaar wachten zou het deze zomer weer zover zijn: het Nederlands elftal op een eindtoernooi, het EK van 2020. Na al dat wachten was het verlangen groter dan ooit, ook bij Monique Verschuure van café De Sportvisser in Yerseke. Maar het coronavirus stelt het geduld nog een jaar langer op de proef. "Volgend jaar wordt alleen nog maar groter!", stelt Verschuure.De dj’s waren geregeld, de plaatselijke dweilband geboekt en alle muren voorzien van een likje oranje verf. In Yerseke waren ze er helemaal klaar voor, maar dat EK kwam er helaas nooit. "We keken er erg naar uit. Het leeft altijd enorm in ons café, alles is oranje en rood-wit-blauw."

Saamhorigheid

Natuurlijk zenden ze in De Sportvisser nu de Formule 1, wielerwedstrijden en de overige voetbalwedstrijden uit, maar het is anders dan de sfeer tijdens een EK voetbal. "Niets is als een EK." Het zijn dat soort evenementen die zorgen voor de unieke belevenis die hoort bij een sportcafé. Oranje brengt iedereen bij elkaar, zegt Verschuure. "Het saamhorigheidsgevoel als het Nederlands elftal speelt, die sfeer, dat heb je anders nooit. Iedereen is fanatiek en juicht samen, die extra beleving mis je het meest." 

Verschuure mist ook de kampioensfeestjes van lokale sportverenigingen en andere plaatselijke sportevenementen. Maar dat halen ze volgend jaar in. "Iedereen mist het en als café krijg je ook meer aandacht. Als we straks weer mogen, is er alleen nog maar meer sfeer, dat geeft ons ook weer extra energie!"

BIJDRAGE DANIËL WISSEL

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

1 dag geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

1 dag geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

2 dagen geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

3 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

4 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

4 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

5 dagen geleden