Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Café-eigenaar Monique Verschuure: 'Niets is als een EK'

Café-eigenaar Monique Verschuure: 'Niets is als een EK'

YERSEKE – Na zes jaar wachten zou het deze zomer weer zover zijn: het Nederlands elftal op een eindtoernooi, het EK van 2020. Na al dat wachten was het verlangen groter dan ooit, ook bij Monique Verschuure van café De Sportvisser in Yerseke. Maar het coronavirus stelt het geduld nog een jaar langer op de proef. "Volgend jaar wordt alleen nog maar groter!", stelt Verschuure.De dj’s waren geregeld, de plaatselijke dweilband geboekt en alle muren voorzien van een likje oranje verf. In Yerseke waren ze er helemaal klaar voor, maar dat EK kwam er helaas nooit. "We keken er erg naar uit. Het leeft altijd enorm in ons café, alles is oranje en rood-wit-blauw."

Saamhorigheid

Natuurlijk zenden ze in De Sportvisser nu de Formule 1, wielerwedstrijden en de overige voetbalwedstrijden uit, maar het is anders dan de sfeer tijdens een EK voetbal. "Niets is als een EK." Het zijn dat soort evenementen die zorgen voor de unieke belevenis die hoort bij een sportcafé. Oranje brengt iedereen bij elkaar, zegt Verschuure. "Het saamhorigheidsgevoel als het Nederlands elftal speelt, die sfeer, dat heb je anders nooit. Iedereen is fanatiek en juicht samen, die extra beleving mis je het meest." 

Verschuure mist ook de kampioensfeestjes van lokale sportverenigingen en andere plaatselijke sportevenementen. Maar dat halen ze volgend jaar in. "Iedereen mist het en als café krijg je ook meer aandacht. Als we straks weer mogen, is er alleen nog maar meer sfeer, dat geeft ons ook weer extra energie!"

BIJDRAGE DANIËL WISSEL

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

9 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden