Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cafe De Zak wint jubileum toernooi SV Nieuwdorp

Cafe De Zak wint jubileum toernooi SV Nieuwdorp

NIEUWDORP - Spanning, sensatie, gezelligheid en sportiviteit vierden hoogtij tijdens het bedrijventoernooi op woensdag 25 mei in Nieuwdorp. Maar liefst 20 teams hadden zich aangemeld voor deze editie t.g.v. het 80 jarig jubileum van de SV Nieuwdorp.

Onder leiding van een tiental super scheidsrechters en een prima toernooileiding/ speaker werd er eerst een voorronde in 4 poules van 5 op 6 velden afgewerkt. Daarna waren er halve finale wedstrijden en tot slot finales.

Terwijl een aantal deelnemers al voorzichtig proefden of de versnaperingen goed waren scoorde Café de Zak uit Ovezande er in de voorronde van dit door de jubileum commissie uitstekend georganiseerde toernooi stevig op los. Met een doelcijfers van 14-2 versloegen ze Van der Straaten (9-1) op doelsaldo en werden daardoor poule winnaar.

In de andere poules werden We Flexit, Sport 17 en PWG Bedrijfskleding (op het laatste moment vervanger van Releximtraining) 1e in hun poule.

In de halve finales (Cafe de Zak-We Flexit en Sport17-PWG) bleken de eerst genoemden beide met 2-0 te sterk voor hun tegenstander.

Finale

Op het moment dat in Tirana Feyenoord tegen AS Roma gestart werd met de finale van de Conference Cup, floot Jaap de Vos om 21.00 uur het begin signaal van de finale op veld 1. In deze finale bleken de mannen uit Ovezande voor de 2e keer achter elkaar (ook 2019) de sterkste. De wisselbeker kan dus op Ovezande blijven.

Niet alleen de poule winnaars speelden halve en hele finales. Ook de ander teams deden dat.

Uiteindelijk bleek in poule 2 (nummers 2 uit iedere poule) Zeeuws Knoopje 1 de sterkste. In poule 3 was dat De Goffau. In poule 4 Werkzat en in poule 5 ITN-Groep Nieuwdorp 2. 

Vooral de laatste finale was zeer spannend. Toen scheidsrechter Peter de Winter affloot was de stand nog gelijk. 

Dus: penalty’s. 

Pas na 14 penalty’s miste Bleu Factor en was ITN 2 de winnaar.

Clubgebouw al goed vol

Ondertussen hadden tig deelnemers met op de achtergrond muziek van DJ Arno Riemens gezien dat het in Tirana 1-0 geworden was voor AS Roma. Met ongeveer 125 toeschouwers was ons clubgebouw toen al goed vol en hadden de bar vrijwilligers al flink wat werk om alle kelen te smeren. Daarvoor onze hartelijke dank.

Na de finales van het bedrijventoernooi kwamen daar natuurlijk velen bij. Kortom: druk druk.

Toen om 22.45 uur bleek dat dit ook de eindstand was, was dit voor velen geen bezwaar om volle bak los te gaan op de muziek van de DJ Arno.

Kortom een zeer geslaagde dag; beslist voor herhaling vatbaar. De combi tussen a. de dag voor Hemelvaartsdag, b. 20 deelnemers; c. Europa Cup voetbal en muziek lijkt een succesvolle combi te zijn.

Het zou zo maar kunnen zijn dat (ovb) woensdag 17 mei 2023 voor de volgende editie is.

Einduitslag

Cafe de Zak; Sport17; We Flexit; PWG Bedrijfskleding; Zeeuws Knoopje 1; Sloopsercice Detag; Bliek2 Wielers; Van Der Straaten; De Goffau; Zeeuws Knoopje 2; Fraanje; MSP; Werkzat; Visser Verhuur; Maros; ITN 1; ITN 2; Bleu Factor; Iso Energy; Timmerbedrijf AVW

Informatie jubileumfeest

Voor informatie over het jubileumfeest op 11 juni, zie de website van SV Nieuwdorp.

Meer uit Beveland

Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

1 uur geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

1 uur geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

6 uur geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

6 uur geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

8 uur geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden
Twee motorrijders met elkaar in botsing op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp

NIEUWDORP- Bij een ongeval op de Europaweg-Oost in Nieuwdorp zijn twee motorrijders gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Beide motorrijders zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. 

1 dag geleden