Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cafe De Zak wint jubileum toernooi SV Nieuwdorp

Cafe De Zak wint jubileum toernooi SV Nieuwdorp

NIEUWDORP - Spanning, sensatie, gezelligheid en sportiviteit vierden hoogtij tijdens het bedrijventoernooi op woensdag 25 mei in Nieuwdorp. Maar liefst 20 teams hadden zich aangemeld voor deze editie t.g.v. het 80 jarig jubileum van de SV Nieuwdorp.

Onder leiding van een tiental super scheidsrechters en een prima toernooileiding/ speaker werd er eerst een voorronde in 4 poules van 5 op 6 velden afgewerkt. Daarna waren er halve finale wedstrijden en tot slot finales.

Terwijl een aantal deelnemers al voorzichtig proefden of de versnaperingen goed waren scoorde Café de Zak uit Ovezande er in de voorronde van dit door de jubileum commissie uitstekend georganiseerde toernooi stevig op los. Met een doelcijfers van 14-2 versloegen ze Van der Straaten (9-1) op doelsaldo en werden daardoor poule winnaar.

In de andere poules werden We Flexit, Sport 17 en PWG Bedrijfskleding (op het laatste moment vervanger van Releximtraining) 1e in hun poule.

In de halve finales (Cafe de Zak-We Flexit en Sport17-PWG) bleken de eerst genoemden beide met 2-0 te sterk voor hun tegenstander.

Finale

Op het moment dat in Tirana Feyenoord tegen AS Roma gestart werd met de finale van de Conference Cup, floot Jaap de Vos om 21.00 uur het begin signaal van de finale op veld 1. In deze finale bleken de mannen uit Ovezande voor de 2e keer achter elkaar (ook 2019) de sterkste. De wisselbeker kan dus op Ovezande blijven.

Niet alleen de poule winnaars speelden halve en hele finales. Ook de ander teams deden dat.

Uiteindelijk bleek in poule 2 (nummers 2 uit iedere poule) Zeeuws Knoopje 1 de sterkste. In poule 3 was dat De Goffau. In poule 4 Werkzat en in poule 5 ITN-Groep Nieuwdorp 2. 

Vooral de laatste finale was zeer spannend. Toen scheidsrechter Peter de Winter affloot was de stand nog gelijk. 

Dus: penalty’s. 

Pas na 14 penalty’s miste Bleu Factor en was ITN 2 de winnaar.

Clubgebouw al goed vol

Ondertussen hadden tig deelnemers met op de achtergrond muziek van DJ Arno Riemens gezien dat het in Tirana 1-0 geworden was voor AS Roma. Met ongeveer 125 toeschouwers was ons clubgebouw toen al goed vol en hadden de bar vrijwilligers al flink wat werk om alle kelen te smeren. Daarvoor onze hartelijke dank.

Na de finales van het bedrijventoernooi kwamen daar natuurlijk velen bij. Kortom: druk druk.

Toen om 22.45 uur bleek dat dit ook de eindstand was, was dit voor velen geen bezwaar om volle bak los te gaan op de muziek van de DJ Arno.

Kortom een zeer geslaagde dag; beslist voor herhaling vatbaar. De combi tussen a. de dag voor Hemelvaartsdag, b. 20 deelnemers; c. Europa Cup voetbal en muziek lijkt een succesvolle combi te zijn.

Het zou zo maar kunnen zijn dat (ovb) woensdag 17 mei 2023 voor de volgende editie is.

Einduitslag

Cafe de Zak; Sport17; We Flexit; PWG Bedrijfskleding; Zeeuws Knoopje 1; Sloopsercice Detag; Bliek2 Wielers; Van Der Straaten; De Goffau; Zeeuws Knoopje 2; Fraanje; MSP; Werkzat; Visser Verhuur; Maros; ITN 1; ITN 2; Bleu Factor; Iso Energy; Timmerbedrijf AVW

Informatie jubileumfeest

Voor informatie over het jubileumfeest op 11 juni, zie de website van SV Nieuwdorp.

Meer uit Beveland

Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

14 uur geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

16 uur geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

18 uur geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

20 uur geleden
Goes beleeft topavond met 'Muziekfeest op het Plein' op bomvolle Grote Markt

GOES - Een bomvolle Grote Markt in Goes heeft woensdagavond genoten van het 'Muziekfeest op het Plein'. Artiesten als Jan Smit, 3JS, André Hazes en Frans Bauer bezorgden het publiek, jong en oud, een feestelijke avond vol meezingers. 

23 uur geleden
Volle Grote Markt in Goes geniet van 'Muziekfeest op het Plein'

GOES - De Grote Markt in Goes is woensdag volgestroomd voor het 'Muziekfeest op het Plein'. Nog de hele avond geniet het publiek van een keur aan bekende Nederlandse artiesten. 

1 dag geleden
De Meidoorn in Nisse viert aanbouw

NISSE - Het nieuwe lokaal van basisschool de Meidoorn in Nisse is klaar.Om dit te vieren mocht de Borselse wethouder Marga van de Plasse het naambordje van de 'doornloze Meidoorn' in het nieuwe voedselbos onthullen. De school heeft een nieuwe speel-leeromgeving met een vernieuwde moestuin, voedsel- en insectenbos, informatief bord over wat er rondfladdert, speelveld en een 'buitenlokaal' voor de natuurlessen. "Ook dorpsbewoners zijn welkom om van een rondje over ons plein te genieten", vertelt locatieleider en leerkracht Marion Geene. "Alles is tot stand gekomen door enorm veel inzet van ouders, medewerking van de gemeente Borsele, financiële steun van bijvoorbeeld de Rabobank, bedrijven van ouders en enkele bedrijven uit de omgeving en door de sponsorloop die we gehouden hebben."

1 dag geleden