Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

B&W houdt vast aan verkeerssituatie rondom Terreplein

B&W houdt vast aan verkeerssituatie rondom Terreplein

THOLEN - In de omgeving van het Terreplein is het qua verkeer drukker geworden, maar dat is niet per definitie gevaarlijker. Dat zegt het gemeentebestuur als reactie op vragen vanuit de VVD. De partij pleit onder andere voor het opheffen van het eenrichtingsverkeer in de Schansdijk en Slachtveld, maar dat is het college niet van plan.

Het is de VVD opgevallen dat het drukker is nu de wegen rondom het Terreplein weer zijn opengesteld voor verkeer, er nieuwe winkels geopend zijn en de appartementen bewoond gaan worden. “Maar dit hoeft niet te leiden tot een onveiligere verkeerssituatie”, zo vindt B&W.

Onnodig

De VVD spreekt zich met name uit tegen de verkeerssituatie. “In de straten Slachtveld en Schansdijk is eenrichtingsverkeer ingesteld. Hierdoor moet het bestemmingsverkeer voor deze straten via het drukke Terreplein en Schietbaan naar hun woningen”, aldus de VVD. “Het Terreplein wordt vooral gebruikt door kwetsbaar en langzaam verkeer zoals voetgangers in de vorm van winkelend publiek en (brom)fietsers. Eenrichtingsverkeer in de Schansdijk en Slachtveld is niet logisch en daarbij wordt het drukke Terreplein onnodig met bestemmingsverkeer belast.”

Sluipverkeer

Het college denkt daar naar eigen zeggen anders over. “Het éénrichtingsverkeer in de parallelweg van de Grindweg en de Schansdijk/Slachtveld is juist ingesteld om te voorkomen dat gemotoriseerd verkeer via allerlei routes van en naar het Terreplein rijdt. Door deze maatregelen wordt de route via de Grindweg zoveel mogelijk gestimuleerd en wordt doorgaand verkeer in deze woonstraten terug gedrongen”, zo zegt men.

Fietsers

De VVD wilde dat het college het eenrichtingsverkeer op zou heffen in de Schansdijk en het Slachtveld, maar daar gaat de gemeente Tholen niet toe over. “Dit maakt onderdeel uit van de totale verkeerscirculatie in het gebied. Opheffen hiervan zou kunnen leiden tot verkeersonveiligheid rondom het Terreplein en een toename van verkeer op de Schansdijk en het Slachtveld. Verder is dit een belangrijke route voor fietsers richting de winkels. Het wegprofiel is ontworpen voor eenrichtingsverkeer en daardoor niet breed genoeg voor tweerichtingsverkeer wat kan leiden tot verkeersonveiligheid voor de fietsers.”

Bewoners

Ook met het oog op een eventuele hellingbaan vanaf de Eendrachtsdijk richting de Schansdijk is opheffing van het eenrichtingsverkeer niet gewenst. Fietsers en voetgangers die vanaf die hellingbaan komen hoeven nu slechts met gemotoriseerd verkeer uit één richting rekening te houden. Het eenrichtingsverkeer op het Slachtveld is overigens wel aangepast aan de zijde van het Bastion. Op verzoek van bewoners gaat dit pas in na het eerste parkeerhofje, zodat deze toegankelijk is vanaf het Bastion”, zegt B&W dat aangeeft dat ook de bewoners van de Schansdijk pleiten voor behoud van eenrichtingsverkeer. 

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

11 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

15 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

18 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

21 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

1 dag geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden