Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BuZa tegen reizigers uit en naar Marokko: zoek snel andere route

BuZa tegen reizigers uit en naar Marokko: zoek snel andere route

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt reizigers vanuit en naar Marokko aan om snel te zoeken naar een alternatieve route. Vanaf middernacht gaat er een vliegverbod in tussen Marokko en Nederland. Volgens een woordvoerder van het ministerie zijn er "alternatieven om te reizen via andere nabij Nederland gelegen landen". Het verbod geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Hoeveel mensen last hebben van de maatregel, kan het ministerie niet zeggen. Er geldt geen registratieplicht voor Nederlanders in het buitenland. De afgelopen dagen zijn ongeveer 3500 passagiers met Transavia naar Marokko gevlogen. Hoeveel van hen nog in het Noord-Afrikaanse land verblijven, kon een zegsvrouw niet zeggen.

Het ministerie blijft in gesprek met de Marokkaanse autoriteiten om te zorgen dat het vliegverkeer tussen Nederland en Marokko zo snel mogelijk weer wordt hervat. Hoe lang de opschorting gaat duren, is volgens de woordvoerder op dit moment nog niet te zeggen.

Meer uit Binnenland

OM: weken nodig voor besluit over aangifte tegen Johan Derksen

UTRECHT (ANP) - Het duurt zeker enkele weken voordat het Openbaar Ministerie de aangifte heeft beoordeeld van Tûmba tegen Johan Derksen. Het Friese meldpunt en kenniscentrum deed aangifte van belediging en discriminatie na uitspraken van Derksen over Kamerlid Habtamu de Hoop. Het OM heeft de aangifte ontvangen en kijkt nu of er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden, laat een woordvoerder donderdag weten.

19 minuten geleden
Rode Kruis neemt advies ombudsman over Ter Apel 'ter harte'

DEN HAAG (ANP) - De Nationale ombudsman heeft het Rode Kruis geadviseerd om met de overheid in gesprek te gaan over hoe veilig hulp kan worden geboden in het geval van een nieuwe noodsituatie in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De hulporganisatie neemt die aanbeveling "ter harte". Het advies staat in het donderdag verschenen rapport van de ombudsman over het handelen van overheidsinstanties bij de noodsituatie in de zomer van 2022.

1 uur geleden
Storing luchtverkeersleidingssysteem niet veroorzaakt door hack

SCHIPHOL (ANP) - De storing aan het luchtverkeersleidingssyteem waardoor vorige week maandagavond een tijdlang vrijwel geen vliegverkeer van en naar Nederland mogelijk was, is niet veroorzaakt door een hack of andere factoren van buitenaf. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De precieze oorzaak van de technische storing is nog niet duidelijk. De organisatie gaat een extern bureau inschakelen voor ondersteuning bij het verdere onderzoek.

1 uur geleden
Bestuur islamitische scholen Amsterdam mag voorlopig blijven

AMSTERDAM (ANP) - Het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam wordt vooralsnog niet geschorst of ontslagen. De scholenkoepel krijgt een laatste kans om te voorkomen dat hij failliet gaat. Als de stichting op 1 juni nog niet is gered, worden de bestuurders wel geschorst, heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had om het ontslag gevraagd.

1 uur geleden
Uitspraak hof Marumse zwembadmoord uitgesteld, vonnis even online

LEEUWARDEN (ANP) - De uitspraak in het hoger beroep donderdag in de Marumse zwembadmoord is uitgesteld nadat eerder op de dag per ongeluk een van de arresten al was gepubliceerd. De advocaten hebben daarna het hof gewraakt. Een wrakingskamer buigt zich nu over het verzoek om andere rechters. Waarschijnlijk volgt de uitspraak later vandaag.

2 uur geleden
Megaproces Nederlandse plofkrakers in Beieren ligt meermaals stil

BAMBERG (ANP) - In het Beierse Bamberg is donderdag een groot proces begonnen waarin zestien verdachten uit voornamelijk Nederland terechtstaan voor een reeks plofkraken. Nog voordat de aanklachten tegen de verdachten konden worden voorgelezen, is het proces al meermaals onderbroken.

2 uur geleden
Commissie: mythe dat toeslagschandaal op Bulgarenfraude volgde

DEN HAAG (ANP) - Het is echt een mythe dat de fraudezaak uit 2013 die de 'Bulgarenfraude' is gaan heten, heeft geleid tot het toeslagenschandaal. Dat zegt de parlementaire-enquêtecommissie die onder meer dit schandaal onderzocht. "Ik ga een poging wagen dat voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen", zei commissielid Thierry Aartsen (VVD). De enorme fouten bij het ontwerp, de invoering en de uitvoering van wetten die een kleine twintig jaar geleden zijn aangenomen, hebben de basis gelegd voor de ontspoorde fraudeaanpak, zegt hij.

2 uur geleden