Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buutvrij! Zoveel meer dan een speeltuin

Buutvrij! Zoveel meer dan een speeltuin

Ruud Muijt (40) uit Tholen is getrouwd met Caroline en vader van drie kinderen. In 2018 richtte hij met vier andere ouders speeltuinvereniging Buutvrij op.

“Bestaande speeltuintjes verdwenen uit het straatbeeld. Het ontmoeten op deze plekjes werd steeds minder, simpelweg omdat kinderen er niet voldoende werden uitgedaagd en ouders niet meer meegingen. Met enkele ouders hebben we gemeend niet te klagen, maar er eenvoudigweg iets aan te doen”, vertelt Ruud. Het terrein wordt gebruikt als speeltuin, schoolplein en een plekje waar spelen en ontmoeten centraal staan. “Daarnaast bieden we met de speeltuin straks ook een dagbesteding aan voor Sjaloom Zorg. Inmiddels werken er al enkele cliënten. Het concept bestaat concreet uit twee belangrijke onderdelen: het is voor de Thoolse samenleving en wordt gesteund vanuit de Thoolse samenleving. Als ik nu terugkijk, zeg ik weleens hardop: waar zijn we aan begonnen. Maar als ik, zoals afgelopen zomer, zoveel kinderen zie genieten in de speeltuin en diverse ouders met elkaar praatjes hoor maken, dan doet me dat goed. Tegenvallers zijn er zeker geweest: de kosten zijn hoog, door Corona de inkomsten veel minder en het vele werk om fondsen aan te schrijven, plannen te maken en het werven van vrijwilligers: dat kost veel tijd en gaat echt niet vanzelf. Meevallers zijn er ook geweest. Ondernemers die elkaar vertelden over de speeltuin en de mogelijkheden voor sponsoring, spontane giften van inwoners en ook de toezegging van een EU-subsidie hebben veel positieve energie gegeven. Op korte termijn willen we geld inzamelen voor de bouw van het paviljoen. Dat is belangrijk voor de exploitatie van de speeltuin en de samenwerking met Sjaloom Zorg. Ook biedt het dan het hele jaar door een mooie plek voor kinderfeestjes, het open kunnen blijven in het najaar en wellicht op termijn een mooie locatie voor andere verenigingen.” 

Meer uit Tholen

Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 uur geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

21 uur geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

1 dag geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

1 dag geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

1 dag geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

2 dagen geleden
Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

2 dagen geleden