Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buurtsportcoaches brengen Tholen in beweging

Buurtsportcoaches brengen Tholen in beweging

THOLEN - Inwoners meer laten bewegen en sporten, al dan niet in teamverband. Dat is een van de doelen van de gemeente Tholen voor 2020. Volgens het gemeentebestuur is Sportdorp Sint Philipsland een mooi voorbeeld en om die reden aan ook in de andere kernen buurtsportcoaches aan de slag om jong en oud in beweging te krijgen. Laagdrempelig, geen verplichtingen en vooral erg leuk!

DOOR VERA DE GEUS

Het doel van de buurtsportcoaches is om de inwoners van de gemeente Tholen in beweging te brengen, in de ruimste zin van het woord. Dit doen zij door het organiseren van sport- en beweegactiviteiten, maar ook door het organiseren van creatieve activiteiten. Zij werken daarbij samen met (sport)verenigingen die zich in willen zetten voor de gemeenschap. Dit gaat dit jaar nog meer vorm krijgen door per dorp mooie projecten en samenwerkingen op te zetten.

Leefbaarheid

"Sportdorp Sint Philipsland is hiervoor een mooi voorbeeld", zo zegt wethouder Frank Hommel. Sportdorp Sint Philipsland ging eind 2015 van start en sindsdien kunnen inwoners dankzij dit mooie initiatief regelmatig kennis maken met diverse sporten zonder direct lid te worden. Men wil namelijk vooral de leefbaarheid vergroten door middel van sport- en bewegingsactiviteiten. "Het is heel succesvol", zo weet Hommel. "De drie sportcoaches gaan nu ook in de andere dopen verbindingen leggen tussen verenigingen en scholen. We starten in september en dan allereerst in Oud-Vossemeer. We kiezen daarvoor, omdat daar al een aantal initiatieven beginnen te ontstaan. Daar willen we dan ook direct aanhaken."

Samenwerking

Hommel hoopt dat na Oud-Vossemeer ook de andere Thoolse dorpen in beweging komen en dat verschillende partijen elkaar nu al op gaan zoeken. "Het is heel stimulerend en inspirerend om te kijken hoe je samen kunt werken op dit vlak", aldus Hommel. "Die samenwerkingen willen we graag aanmoedigen", zo besluit hij. [l]

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

'Ouders verantwoordelijk zwemmen bij De Spetter'

THOLEN - Ouders maken zelf de keuze of ze hun kind dat een zwemdiploma heeft bij De Spetter laten zwemmen of niet. Dat zegt de gemeente Tholen.

7 uur geleden
The Wicked wil graag zelfs 'bieridioten' kunnen verrassen

VLISSINGEN - Met een blond, stevig triple-biertje vieren Marcel Lammers en Jolanda van Boven dat hun café The Wicked in Vlissingen twintig jaar bestaat. De coronaperikelen overschaduwen het jubileum, maar de twee laten zich niet uit het veld slaan. “Dat feestje komt er.”

8 uur geleden
Politie waarschuwt jongeren voor 'Blue Whale Challenge': 'Spel met gevaarlijke opdrachten'

THOLEN - De politie waarschuwt jongeren voor 'The Blue Whale Challenge'. Dit spel zou jongeren aanzetten tot het doen van gevaarlijke opdrachten.

8 uur geleden
Groep 8 neemt met bustoer afscheid van De Moolhoek

KAPELLE - Groep 8 van basisschool De Moolhoek in Kapelle is donderdagavond verrast met een bustoer, om afscheid te nemen van hun basisschooltijd.Veel activiteiten voor groep 8 konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Zo moesten de oudste leerlingen van De Moolhoek het zonder musical en kamp doen.

9 uur geleden
89-jarige Vlissinger op laffe manier beroofd van portemonnee

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond in Vlissingen beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd werd er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald.

10 uur geleden
Trouwauto gaat in vlammen op in Meliskerke

MELISKERKE - Aan de Torenstraat in Meliskerke is vrijdagmorgen een trouwauto uitgebrand die een bruidspaar vervoerde. De brand werd rond 11.35 uur gemeld.

10 uur geleden
Extra controles in Goes op hardrijders

GOES - De politie gaat op verschillende wegen in Goes meer controleren op snelheid.

11 uur geleden