Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buurtpreventie Tholen actief tijdens donkere dagen

Buurtpreventie Tholen actief tijdens donkere dagen

Burgemeester Marleen Sijbers is portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid in de gemeente Tholen. Ze is naar eigen zeggen enorm blij dat, naast de WhatsAppgroepen in diverse dorpen en wijken, zowel Tholen als Sint-Maartensdijk een eigen fysiek buurtpreventieteam hebben. Volgens haar zijn deze mensen onmisbaar.

In 2013 is een buurtpreventieteam opgericht in Sint Maartensdijk en sinds 2019 heeft ook stad Tholen een team. “De teamleden zijn de extra oren en ogen in een wijk of dorp”, zo vindt ze. “Prachtig dat zij zich zo verantwoordelijk en betrokken voelen om een aantal keer per week een ronde te doen om te kijken of er zaken opvallen. Van criminaliteit tot losliggende stoeptegels. Het heeft voor ons een grote meerwaarde en ik vind het dan ook ontzettend jammer dat veel dorpen binnen de gemeente Tholen nog geen buurtpreventieteam hebben. Dat is een gemiste kans, want deze extra oren en ogen hebben we nodig. Onze wereld verandert. We zijn mobieler en dus vaker weg, werken onregelmatiger, hebben meer apparatuur in huis en de sociale cohesie is veranderd. De buurtpreventieteams vergroten een collectief veiligheidsgevoel. De leden zijn getraind om met andere ogen naar situaties te kijken. Zij zien dat iets anders is dan anders, want zij kennen hun dorp of stad. Ook hebben ze laagdrempelig contact met buurtbewoners. Alles wat zij signaleren wordt teruggekoppeld met de gemeente en/of de wijkagent en zo kunnen we indien nodig meteen anticiperen. Dat is zo veel waard.” 

Meer uit Tholen

Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

3 uur geleden
Leerlingen van De Eevliet ontvangen Cindy met erehaag op haar trouwdag

POORTVLIET - Een trouwdag om nooit te vergeten. Onderwijsassistent Cindy Bruijnzeel bracht op haar huwelijksdag een bezoek aan haar basisschool De Eevliet in Poortvliet. Daar werden zij en haar partner Pascal Vermeulen ontvangen door een erehaag van de leerlingen.

7 uur geleden
Welmoed (66) wil geen groot zonnepark in haar tuin: 'De Weihoek is zo mooi'

POORTVLIET - Een absurd idee, zo oordeelt Welmoed Jansen over het plan voor een gigantisch zonnepark in haar geliefde landschap, de Weihoek. Ze wil niet uitkijken op een zonnepark met een oppervlakte van 45 hectare en vreest voor aantasting van de natuur. “Ik wil helemaal niet vanuit mijn woonkamer uitkijken op een zonnepark. De Weihoek is een prachtig landschap en dat moet behouden blijven.”

10 uur geleden
Mogelijk uitstel verbod op zeegroenten snijden in Anna Jacobapolder

THOLEN - Het idee was om zeegroentensnijders na dit jaar te verbieden in Anna Jacobapolder-West, maar daar komt misschien verandering in. Stichting Het Zeeuwse Landschap heeft bij de provincie voorgesteld om dit verbod in deze regio met één jaar uit te stellen. “Om ruimte te geven aan de gesprekken over zeegroenten snijden op Tholen”, legt de stichting uit.

14 uur geleden
Landbouwverkeer Poortvliet krijgt eindelijk een eigen weg

POORTVLIET - Provincie Zeeland heeft woensdag het figuurlijke startschot gegeven voor de aanleg van een landbouwweg naast de provinciale weg in Poortvliet. “Dit project is een langgekoesterde wens van Tholen”, zei wethouder Corniel van Leeuwen op deze feestelijke middag. Eindelijk krijgt het landbouwverkeer een eigen weg en hoeft het straks niet meer door het dorp.

1 dag geleden
Nest van Aziatische hoornaars gevonden in Tholen-Noord

THOLEN - In Tholen-Noord is deze week vrijwel zeker een nest van de Aziatische hoornaar ontdekt. Een nest van dit insect kan onderdak geven aan zo’n 1500 hoornaars. De gemeente en de provincie zijn op de hoogte. “Het nest in Tholen bevindt zich hoog in de bomen, wat typerend is voor deze soort”, zegt Theo Zeegers van EIS Kenniscentrum Insecten.

1 dag geleden
Renovatie van eeuwenoud haventje Strijenham eindelijk gestart: 'Het was gewoon op'

POORTVLIET - De vervallen haven van Strijenham wordt na jarenlange inzet van Watersportvereniging Strijenham (WSV) eindelijk gerenoveerd. Het waterschap heeft groot onderhoud in gang gezet om het laatst overgebleven getijdenhaven in de Oosterschelde te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat. “Het houtwerk was zo verrot. Het was gewoon op.”

1 dag geleden