Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buurtbusvereniging Zuid-Beveland schrapt buslijn 555

Buurtbusvereniging Zuid-Beveland schrapt buslijn 555

HEINKENSZAND - Buurtbusvereniging Zuid-Beveland schrapt per 28 augustus buslijn 555. ‘De belangrijkste reden hiervoor is dat de lijn nauwelijks werd gebruikt’, schrijft de vereniging in een persbericht. 

‘De hierdoor vrijkomende capaciteit zetten we in op lijn 596 (Tolplein – Borssele – Driewegen – Ellewoutsdijk/Ellewoutsdijk Fort). Hiermee wordt de bereikbaarheid van de Borselse kernen die de buurtbus aandoet vergroot, omdat de drie overgebleven lijnen elk uur rijden.’

Vanaf 28 augustus rijdt Buurtbus Zuid-Beveland elk uur met drie lijnen:

Lijn 596: Tolplein – Borssele – Driewegen – Ellewoutsdijk/Ellewoutsdijk Fort

Lijn 597: Tolplein – Ovezande – Oudelande – Baarland – Hoedekenskerke

Lijn 598: Tolplein – ’s-Heerenhoek – Nieuwdorp – Lewedorp – Graszode – Heinkenszand

Vrijwilligers

De buurtbusdienst vult de diensten van de grote bussen van Connexxion op werkdagen aan om de kleine kernen van regelmatig openbaar vervoer te voorzien. Dit is mogelijk door de inzet van vrijwilligers en een bijdrage van de provincie Zeeland. De Buurtbus rijdt op werkdagen tussen ongeveer 8.00 en 18.00 uur. Meer informatie en dienstregeling: www.buurtbuszuidbeveland.nl.

‘Vooral in De Zak van Zuid-Beveland bestaat een groot tekort aan vrijwilligers.’ Geïnteresseerden kunnen zich melden bij [email protected] of via 06-36327800.

Meer uit Beveland

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

15 uur geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

15 uur geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

18 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

1 dag geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden
Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

MIDDELBURG- Ze is nog maar 24, maar Lisa Streppel, beter bekend als DJ Lisa Louise, weet wat ze wil: een carrière in de muziek, als DJ (stijl: Afro Urban) en als organisator van events. De positie van vrouwelijke DJ’s heeft haar speciale aandacht. Die zijn namelijk schaars, in de dance-wereld.

2 dagen geleden
Erica van Leeuwen toont graag hoe mooi het in en om Goes is

KLOETINGE - Erica van Leeuwen-de Bruijn uit Kloetinge fotografeert graag en vooral het weer blijft haar fascineren. Daardoor komen haar beelden regelmatig langs in de Bode, maar ook bij weerberichten op televisie. “Ik vind het leuk om reacties op foto’s te krijgen. En het is mooie promotie voor Goes en omgeving toch?”

3 dagen geleden