Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buurtbewoners niet blij met plannen Britannia

Buurtbewoners niet blij met plannen Britannia

VLISSINGEN - Bewoners van de buurt achter boulevard Evertsen hebben bij de gemeente Vlissingen hun kritische visie neergelegd over de plannen voor het nieuwe hotel Britannia. Het is niet de eerste keer dat de buurt is gemobiliseerd om protest aan te tekenen tegen een nieuw en hoog hotel Britannia. “Als de geplande nieuwbouw nou een stukje lager zou zijn dan lag het heel anders,” zegt Wim Schipper namens de ‘Initiatiefgroep Britannia met menselijke maat’.

Wim Schipper woont sinds een klein jaar pal achter de boulevard aan de Vredehoflaan. “Als we dit hadden geweten dan hadden we nog wel een keer nagedacht of we precies hier een huis hadden gekocht.” Net als andere omwonenden vreest Schipper dat als de plannen doorgaan zijn tuin het grootste deel van de dag in de schaduw van het nieuwe hotel komt te liggen. Tot vorige week vrijdag konden partijen hun visie over de plannen voor het nieuwe Britannia indienen bij de gemeente. Daarna wordt er een besluit genomen. De initiatiefgroep van de buurtbewoners hebben een doorwrochte brief naar de gemeente gestuurd, voorzien van zo’n 180 handtekeningen van medestanders. “De bereidheid onder de buurtbewoners was erg groot,” vertelt Schipper. “Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat het hotel nu nog hoger moet worden. Volgens het bestemmingsplan mocht het 56 meter hoog worden maar daar mag met 15 procent van worden afgeweken en zo wordt het hotel in de nieuwste plannen maar liefst 64 meter hoog. Dat houdt in dat nog meer buurtbewoners last zullen krijgen van de slagschaduw van het hotel.”

Parkeeroverlast
De schaduw die een nieuw hotel Britannia over de achterliggende wijk gaat werpen is niet het enige bezwaar van de buurtbewoners. Gevreesd wordt ook voor parkeeroverlast. In de plannen voor het hotel is voorzien in een parkeerkelder die plaats biedt aan 226 parkeerplaatsen. “Het hotel krijgt 205 kamers en dan heb je natuurlijk ook nog het personeel, dus dat gaat niet passen. Bij mooi weer wordt de buurt nu al gebruikt als parkeerruimte voor strandgangers en dan zijn er ook nog plannen om de kanovijver te verhuizen naar de parkeerplaats onderaan de boulevard. Als het hotel er straks staat zal de parkeeroverlast alleen nog maar meer worden en dat kan de buurt eigenlijk gewoon niet aan. En ook meer verkeer op de boulevard zal gedoe geven.”

Juridische ondersteuning
Het is niet zo dat de buurt mordicus tegen een nieuw hotel Britannia is. “Iedereen is het er wel over eens dat er nu eindelijk iets moet gebeuren op de boulevard. Maar we willen niet het kolossale volume zoals dat nu in de plannen staat. Volgens architecten is het ook prima mogelijk om een dergelijk hotel te bouwen maar dan minder hoog.” Nu de buurtbewoners hun zienswijze bij de gemeente hebben neergelegd is het afwachten op welk besluit er genomen gaat worden over de nieuwbouw van Brit. Net als jaren geleden dreigt er juridisch getouwtrek over de nieuwsbouw van het hotel te ontstaan. “Als de plannen door de gemeente worden goedgekeurd zullen we zeker bezwaar aantekeningen,” weet Schipper nu al. “En dan zullen we juridische ondersteuning moeten zoeken.”

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

2 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

3 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

17 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

2 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden