Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Buurtbemiddeling Tholen zoekt bemiddelaars!

Buurtbemiddeling Tholen zoekt bemiddelaars!

OUD - VOSSEMEER - Buurtbemiddeling Tholen, onderdeel van WijZijn Traverse groep, is opzoek naar nieuwe vrijwilligers om zo hun team uit te breiden. Buurtbemiddeling Tholen komt graag in contact met mensen die een beetje tijd en een hart voor de buurt hebben.

Sinds de zomer van 2017 kunnen de bewoners van het Eiland Tholen een beroep doen op Buurtbemiddeling Tholen, dat mogelijk wordt gemaakt door Gemeente, Politie en woning coöperatie Stadlander. Op deze manier kon in 2018 80% van de casussen goed worden afgesloten. Het doel van de bemiddeling is simpel.

Geen oplossing

Melissa Vaders stagiaire coördinator en bemiddelaar bij WijZijn Traverse zegt hierover het volgende:" Het doel van buurtbemiddeling is er om te zorgen dat de buurt in harmonie met elkaar kan blijven leven. Ook bij zorg om leefomstandigheden van buurtgenoten kan een beroep op ons worden gedaan". Doordat WijZijn Traverse een brede welzijnsorganisatie is heeft buurtbemiddeling korte lijntjes met onder andere maatschappelijk werk. Waar buurtbemiddeling geen oplossing voor een zaak kan bieden kan de organisatie wel op meerdere vlakken helpen.

Werkwijze

Als er een melding binnenkomt gaan de vrijwillige bemiddelaars op bezoek bij de melder. Ze gaan vervolgens in gesprek met hen en houden een intake. Daarna gaan de bemiddelaars onverwacht langs bij de tweede partij. Vanuit de intake proberen de bemiddelaars vervolgens een bemiddelingsgesprek te organiseren op een neutrale plaats. Naast het standaard bemiddelingstraject biedt Buurtbemiddeling Tholen ook andere diensten aan zoals het schrijven van een warme brief en coaching.

Vrijwilligers

Vrijwilligers gaan niet in hun eigen buurt aan de slag, dit om partijdigheid te voorkomen en de neutraliteit te behouden. De bemiddelaars krijgen een 3-daagse Basistraining Buurtbemiddeling aangeboden. Ook kunnen ze gratis deelnemen aan andere verdiepingstrainingen die over het jaar worden georganiseerd door Buurtbemiddeling van WijZijn Traverse groep.

Overlast

Buurtbemiddeling is gratis en iedereen die in de Gemeente Tholen woont kan contact opnemen voor hulp. Buurtbemiddeling kan ingeschakeld worden voor onder andere overlast bij harde muziek, overlast van huisdieren of pesterijen. Ook voor stankoverlast of parkeerproblemen kan men aan de bel trekken bij Buurtbemiddeling. De afgelopen jaren nam het aantal meldingen van overlast door buren flink toe totdat buurtbemiddeling op het toneel kwam. Sindsdien zijn de meldingen een stuk afgenomen en is de onderlinge samenhorigheid in veel kernen toegenomen. Vaak is de oorzaak van het probleem iets heel kleins. Een simpele ergernis die steeds groter en groter wordt omdat men er niet met zijn buren over kan of wil praten.

Succes

Melissa Vaders heeft al meerdere keren bemiddeld in een "burenruzie" en over het algemeen allemaal met succes. "Vaak als je met mensen in gesprek gaat en je biedt ze een luisterend oor aan worden ze rustiger. Het probleem lijkt dan vaak niet eens zo heel groot en mensen zien dat dan ook zelf in. Een simpel gesprek met de twee partijen is vaak al voldoende om de hele situatie op te lossen zodat de buren weer normaal in harmonie met elkaar kunnen samenleven", aldus Melissa. 

Wilt u hen bijstaan als vrijwilliger? U kunt zich opgeven via [email protected] of via Facebook. De eerste trainingsdagen starten 6 februari weer.

Meer uit Tholen

Miljoenen mailadressen bij criminelen gevonden: Check hier of je ertussen zit

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie heeft eind januari zes verdachten opgepakt voor bankhelpdeskfraude. Ze hadden lijsten in bezit met zo'n 7 miljoen unieke e-mailadressen, waarvan 5 miljoen uit Nederland. Deze adressen worden door cybercriminelen verhandeld en opnieuw gebruikt. Volgens de politie is het mogelijk dat heel veel Nederlanders hiervan slachtoffer zijn zonder dat ze dat zelf weten.

1 uur geleden
Felle brand op bedrijfsterrein Nijverheidsweg Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Op het terrein van een bedrijf in Sint-Maartensdijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een felle brand gewoed in een grote stapel hout.Bij de brandweer werd rond 02.15 uur gemeld dat vlammen waren gezien op een bedrijfsterrein in de buurt van de Sportlaan. Ter plekke bleek brand te woedden achter een loods aan de Nijverheidsweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden opgeroepen om de brand te bestrijden.Rond 02.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven omdat van overslag naar de loods geen sprake bleek te zijn. Wel moest vervolgens nog geruime tijd worden nageblust. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen of dieren bij het incident betrokken.

4 uur geleden
Drie vragen over het grote verduurzamingsproject van huurwoningen op Tholen

THOLEN - De eerste woningen op Tholen die tegen de vlakte gaan zijn bekend. Maar tot 2035 zullen er nog meer woningen worden afgebroken. Waarom kiest Stadlander voor sloop? En wat betekent dit voor de bewoners? Drie vragen over het megaproject.

1 dag geleden
25 teams strijden vandaag tijdens het tweede Thoolse schoolvoetbaltoernooi

SINT-ANNALAND - Na het succes van vorig jaar vindt vanmiddag de tweede editie van het schoolvoetbaltoernooi in Sint-Annaland plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door SoccerOne Tournaments en de jeugdcommissie van WHS. Er doen 25 teams mee die naar sportpark De Waaje afreizen om te strijden voor de felbegeerde beker.

1 dag geleden
Volle gymzaal geniet van 150 muzikanten tijdens Concordia Concert

THOLEN - In een volle gymzaal van de Meulvliet in Tholen traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod.

1 dag geleden
Stadlander gaat ruim 900 huurwoningen op Tholen verduurzamen

THOLEN - Stadlander gaat de komende tien jaar ruim 900 sociale huurwoningen op Tholen verduurzamen. Dat is zo'n 40 procent van alle huizen van de corporatie op het eiland. Sommige woningen kunnen niet meer opgeknapt worden en moeten dus worden gesloopt.

1 dag geleden
Degradatie dreigt voor WHS, terwijl NOAD'67 zich zo goed als veilig speelt [SPEELRONDE 17]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 23 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 17.

2 dagen geleden