Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bussen in plaats van treinen door werk aan spooronderdoorgang in Goes

Bussen in plaats van treinen door werk aan spooronderdoorgang in Goes

GOES - Er rijden tussen donderdagavond laat en maandagmorgen vroeg geen treinen in Zeeland.

Het heeft alles te maken met de werkzaamheden aan de spooronderdoorgang in Goes. Dit weekend worden de spoordekken door aannemersbedrijf Gebr. De Koning en Prorail op hun juiste plaats gezet. De twee betonnen platen, die één miljoen kilo wegen, zijn straks het ‘dak’ van de onderdoorgang in de Van Hertumweg. De twee dekken zijn al gebouwd en liggen klaar op het terrein in Goes. Speciale vrachtwagens rijden deze zaterdag naar de goede plek.

Traject

De Terwellegang, zoals de tunnel heet, is in 2020 klaar.

Er rijden vanaf donderdagavond 23.45 uur geen treinen meer op het traject tussen Goes en Bergen op Zoom. Op vrijdag rijden er bussen tussen Vlissingen en het station Kruiningen-Yerseke, op zaterdag en zondag rijden er bussen tussen Vlissingen en Bergen op Zoom. In de nacht van zondag op maandag kunnen de eerste treinen weer over het spoor rijden. VIDEO PRORAIL

Meer uit Beveland

Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

1 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

4 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden