Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bus met zes inwoners Reimerswaal naar Rilland voor lintjesregen

Bus met zes inwoners Reimerswaal naar Rilland voor lintjesregen

RILLAND – Bij een feestelijke lintjesregen in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland ontvingen zes inwoners van de gemeente Reimerswaal dinsdagmorgen een koninklijke onderscheiding. Helma Puik, Sander Puik en Leny van Raaijen uit Rilland, Andries den Hollander uit Hansweert en Piet Huissen en Adri Molendijk uit Krabbendijke zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Met een speciale bus haalde burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal de zes bijzondere inwoners dinsdagmorgen op. Ze reden naar het dorpshuis in Rilland, waar de burgermoeder de zes de koninklijke onderscheidingen opspeldde in het bijzijn van hun familie en vrienden.

Leny van Raaijen

Leny van Raaijen-Veerhoek is al jaren mantelzorger voor mensen in haar straat, en via Zorggroep Ter Weel. ‘Ook voor alleenstaanden in haar woonplaats en mensen die het financieel moeilijk hebben is zij van grote steun’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Ze betekent veel voor leden van de gemeenschap van arbeidsmigranten in onze gemeente.’ Daarnaast deed ze 48 jaar vrijwilligerswerk voor gymnastiekvereniging en jeugdvereniging in Rilland.

Helma Puik

Helma Puik is vaste organist in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente Bath, vrijwilliger in de bibliotheek in Rilland en gastvrouw in het ziekenhuis in Goes.

Sander Puik

Sander Puik is een betrokken diaken en manusje van alles bij de Vrije Evangelische Gemeente Bath. Ook is hij actief vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Rillandia in zijn woonplaats.

Andries den Hollander

Andries den Hollander is al vijftig jaar kerkelijk ontvanger en administrateur van de Protestantse Gemeente Hansweert/Schore. Daarnaast haalt hij al ruim veertig jaar oud papier op voor de kerk en verzorgt hij de distributie van het Kerkelijk leven. Ook is hij al jaren scheidsrechter bij voetbalvereniging Hansweertse Boys.

Piet Huissen

Piet Huissen was zeer actief voor het Rode Kruis, Lotus en Sanquin. ‘Dankzij hem hebben velen hun EHBO-diploma behaald.’ Hij is chauffeur van de buurtbus en werkt ook nieuwe chauffeurs in.

Adri Molendijk

Adri Molendijk zet zich al jaren in voor de IJs- en Skeelervereniging in Krabbendijke. Hij is bestuurslid, helpt evenementen te organiseren, beheert de kantine en voert onderhoud uit aan het clubgebouw.

Meer uit Reimerswaal

Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

9 uur geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

16 uur geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

3 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

6 dagen geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden