Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bus met zes inwoners Reimerswaal naar Rilland voor lintjesregen

Bus met zes inwoners Reimerswaal naar Rilland voor lintjesregen

RILLAND – Bij een feestelijke lintjesregen in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland ontvingen zes inwoners van de gemeente Reimerswaal dinsdagmorgen een koninklijke onderscheiding. Helma Puik, Sander Puik en Leny van Raaijen uit Rilland, Andries den Hollander uit Hansweert en Piet Huissen en Adri Molendijk uit Krabbendijke zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Met een speciale bus haalde burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal de zes bijzondere inwoners dinsdagmorgen op. Ze reden naar het dorpshuis in Rilland, waar de burgermoeder de zes de koninklijke onderscheidingen opspeldde in het bijzijn van hun familie en vrienden.

Leny van Raaijen

Leny van Raaijen-Veerhoek is al jaren mantelzorger voor mensen in haar straat, en via Zorggroep Ter Weel. ‘Ook voor alleenstaanden in haar woonplaats en mensen die het financieel moeilijk hebben is zij van grote steun’, laat de gemeente Reimerswaal weten. ‘Ze betekent veel voor leden van de gemeenschap van arbeidsmigranten in onze gemeente.’ Daarnaast deed ze 48 jaar vrijwilligerswerk voor gymnastiekvereniging en jeugdvereniging in Rilland.

Helma Puik

Helma Puik is vaste organist in de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente Bath, vrijwilliger in de bibliotheek in Rilland en gastvrouw in het ziekenhuis in Goes.

Sander Puik

Sander Puik is een betrokken diaken en manusje van alles bij de Vrije Evangelische Gemeente Bath. Ook is hij actief vrijwilliger en bestuurslid bij voetbalvereniging Rillandia in zijn woonplaats.

Andries den Hollander

Andries den Hollander is al vijftig jaar kerkelijk ontvanger en administrateur van de Protestantse Gemeente Hansweert/Schore. Daarnaast haalt hij al ruim veertig jaar oud papier op voor de kerk en verzorgt hij de distributie van het Kerkelijk leven. Ook is hij al jaren scheidsrechter bij voetbalvereniging Hansweertse Boys.

Piet Huissen

Piet Huissen was zeer actief voor het Rode Kruis, Lotus en Sanquin. ‘Dankzij hem hebben velen hun EHBO-diploma behaald.’ Hij is chauffeur van de buurtbus en werkt ook nieuwe chauffeurs in.

Adri Molendijk

Adri Molendijk zet zich al jaren in voor de IJs- en Skeelervereniging in Krabbendijke. Hij is bestuurslid, helpt evenementen te organiseren, beheert de kantine en voert onderhoud uit aan het clubgebouw.

Meer uit Reimerswaal

A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

12 uur geleden
Verkoeling zoeken in Reimerswaal en Kapelle

We zochten de afgelopen dagen massaal verkoeling langs de Kapelse en Reimerswaalse kust. Op de promenade van Wemeldinge is aan de berm goed te zien hoe droog het is. Deze week zou het koeler en natter moeten worden.

2 dagen geleden
Jongeren worden onwel na pechgeval met bus bij Kapelle

KAPELLE - De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A58 ter hoogte van Kapelle. Eenmaal ter plaatse bleek het om onwel geworden passagiers van een touringcar te gaan. 

5 dagen geleden
Kapelle heeft Wemeldingeloop in Nationale Sportweek

WEMELDINGE - Op zaterdag 17 september is de 4e Wemeldingeloop. 

5 dagen geleden
Informatieavond over ontwerp Zanddijk Yerseke

YERSEKE - De Zanddijk-Molendijk is de route van en naar Yerseke. Op dit moment is de weg niet veilig genoeg. Daarom heeft de provincie besloten de Zanddijk te verbreden en een nieuwe verbindingsweg te maken naar Yerseke en bedrijventerrein Olzendepolder.

6 dagen geleden
Gemeente waarschuwt voor asbest bij sloop sportcentrum Groene Woud

KAPELLE - De sloop van het voormalige, asbesthoudende sportcentrum Groene Woud aan de Vroonlandseweg in Kapelle is begonnen. ‘De afgelopen periode vond er op het met bouwhekken afgezette sloopterrein en in het pand, buiten werktijden, vandalisme door jeugd plaats’, aldus de gemeente Kapelle. Daarom brengt de gemeente afzetlint met een asbestwaarschuwing aan.

1 week geleden
Dijkbrand in Yerseke trekt publiek

YERSEKE - De brandweer moest dinsdagmiddag uitrukken voor een buitenbrand aan de Ankerweg in Yerseke. Daar stond een stuk dijk in brand en dat trok aardig wat toeschouwers.

1 week geleden