Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgeradviseurs helpen inwoners Reimerswaal op weg

Burgeradviseurs helpen inwoners Reimerswaal op weg

KRUININGEN - Inwoners van de gemeente Reimerswaal die vragen hebben over zorg en welzijn, maar geen mensen om zich heen om hulp en ondersteuning van te krijgen, kunnen vanaf vrijdag (1 april) een gecertificeerde vrijwillige burgeradviseur inschakelen.

Deze adviseurs geven informatie en advies over welzijn, zorg, inkomen, wonen, recht, vervoer of participatie. Als het nodig is, wijst de vrijwillige burgeradviseur de weg naar de juiste organisatie. Samen met de inwoner gaat de adviseur op zoek naar oplossingen. Het inschakelen van een burgeradviseur is gratis. De burgeradviseur kan helpen bij vragen over bijvoorbeeld zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, gevoelens van eenzaamheid of vragen over het invullen van formulieren en rekeningen betalen. Ook helpen ze bij vragen over zorgtoeslag, huurtoeslag en kwijtschelding van belastingen. 

Een burgeradviseur maakt een afspraak om een hulpvraag in kaart te brengen en de inwoner op weg te helpen. Hiervoor gaat de adviseur op zoek naar de benodigde informatie. Afhankelijk van de situatie kiest de burgeradviseur ervoor om de inwoner te informeren, door te verwijzen of te adviseren. De coördinatie van de vrijwillige burgeradviseurs ligt bij de gemeente Reimerswaal. Iedereen die gebruik wil maken van een adviseur voor een hulpvraag kan contact opnemen via het e-mailadres [email protected] of het telefoonnummer 14 0113 (vraag naar Naomi de Smit of Judith Schrijver). 

Meer uit Reimerswaal

PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 uur geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

3 uur geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

21 uur geleden
Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

2 dagen geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

2 dagen geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

3 dagen geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

4 dagen geleden